Rolstoeltoegankelijke plaatsen vinden

Als je de zoekresultaten wilt filteren op rolstoeltoegankelijke plaatsen op Google Maps, moet je de toegankelijkheidsinstellingen aanpassen. Bij locaties op Google Maps worden kenmerken voor rolstoeltoegankelijkheid weergegeven als mensen in een rolstoel toegang hebben tot de ingang van het gebouw, de toiletten, de zitplaatsen, de parkeergelegenheid en de lift.

Toegankelijke plaatsen zoeken

Belangrijk: Je kunt alleen in bepaalde landen rolstoeltoegankelijke plaatsen op Google Maps zoeken.

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen Settings en dan Toegankelijkheid.
  3. Schakel Toegankelijke plaatsen in.

Bij rolstoeltoegankelijke plaatsen wordt in de resultaten een rolstoelicoon Wheelchair accessible weergegeven. Als je een plaats selecteert, krijg je een overzicht van de toegankelijkheidskenmerken van die locatie te zien.

Toegankelijkheidskenmerken van een bedrijf bewerken

Als de kenmerken voor rolstoeltoegankelijkheid van een locatie niet kloppen, kun je de juiste kenmerken voorstellen:

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Zoek het profiel van het bedrijf waarvoor je een bewerking wilt voorstellen.
  3. Tik op Over en dan Deze plaats beschrijven .
  4. Tik op een kenmerk om het te wijzigen.
  5. Tik op Verzenden Verzenden als je alle gewenste wijzigingen hebt aangebracht.

Wanneer is een locatie rolstoeltoegankelijk?

Je kunt de toegankelijkheidskenmerken van een bedrijf bewerken. Hieronder vind je meer informatie:

Rolstoeltoegankelijke ingang

Voeg dit kenmerk toe als de ingang van het bedrijf ongeveer een meter breed is en er geen traptreden zijn. Een meter is gemiddeld dezelfde breedte als 2 mensen die naast elkaar in een deuropening staan. Als er een of meer traptreden zijn, moet er een permanente hellingbaan aanwezig zijn of op zijn minst een verplaatsbare oprijplank. Als het bedrijf alleen ingangen met draaideuren heeft, moet je voor dit kenmerk Nee kiezen.

Rolstoeltoegankelijk toilet

Voeg dit kenmerk toe als de ingang van het toilet ten minste een meter breed is en kan worden bereikt zonder een trap op of af te lopen. De ingang van een toilethokje moet ook minimaal een meter breed zijn. Een meter is gemiddeld de minimale breedte waarbij 2 mensen naast elkaar kunnen staan in een deuropening.

Rolstoeltoegankelijke zitplaatsen

Voeg dit kenmerk toe als bezoekers het hoofdgedeelte van het bedrijf kunnen binnengaan zonder trappen op of af te lopen. Daarnaast moet er voor mensen in een rolstoel genoeg ruimte zijn om naar een tafel te rijden en hieraan te zitten. Als er alleen hoge tafels zijn (waaraan je bijvoorbeeld kunt staan) is het bedrijf niet rolstoelvriendelijk.

Rolstoeltoegankelijke parkeergelegenheid

Voeg dit kenmerk toe als er een parkeerplek is die specifiek is aangewezen voor minder mobiele bezoekers. Deze parkeerplekken zijn vaak voorzien van specifieke markeringen op de grond, borden of andere aanduidingen (afhankelijk van het land en de regio).

Rolstoeltoegankelijke lift

Voeg dit kenmerk toe als een plaats uit meerdere verdiepingen bestaat en een lift heeft die groot genoeg is voor een rolstoel.