Google Maps gebruiken op uw featurephone

Verkennen en plannen met Google Maps

U kunt Google Maps op uw KaiOS-featurephone gebruiken om algemene taken uit te voeren, zoals een plaats zoeken, een routebeschrijving opvragen, de kaart verkennen en uw weg vinden.

• Selecteer Zoeken om naar een locatie of een type plaats zoals restaurants te zoeken.
  • Selecteer Kaart weergeven en dan Zoomen om een overzicht van de kaart te krijgen.
    Als u klaar bent, drukt u op de knop Terug.
  • Gebruik de navigatieknop om te scrollen.

Andere kaartweergaven bekijken en meer informatie ontvangen

U kunt gegevens zoals huidige verkeers- of fietsroutes bekijken. Deze informatie wordt weergegeven in lagen of speciale kaartweergaven.

1. Open de Maps-app.
  2. Selecteer Kaartlagen.
  3. Kies een kaartlaag:
    • Openbaar vervoer: Informatie over openbaar vervoer, zoals spoorlijnen en buslijnen.
    • Verkeer: Doorstroming van het verkeer op de wegen. Opmerking: Verkeersinformatie is niet overal beschikbaar.
    • Satelliet: beelden van de aarde vanuit de ruimte.
  4. Selecteer een laag nogmaals om die laag uit te schakelen.

Zoeken naar specifieke plaatsen

1. Open de Maps-app.
  2. Selecteer Zoeken.
  3. Typ een adres of de naam van een plaats.
  4. Selecteer Opties en dan Routebeschrijving om een lijst met routebeschrijvingen weer te geven.
  5. Als u wilt wijzigen hoe u daar wilt komen, bijvoorbeeld met de bus of op de fiets, selecteert u Bewerken en dan Vervoermiddel en dan en selecteert u het gewenste type routebeschrijving.

Typen plaatsen zoeken

1. Open de Maps-app.
  2. Selecteer Zoeken.
  3. Zoek naar een categorie zoals restaurants.
  4. Selecteer een plaats in de lijst.

Uw huidige locatie bekijken op de kaart

1. Open de Maps-app.
  2. Selecteer Mijn locatie.
  3. U ziet de kaartweergave. De blauwe stip geeft uw huidige positie weer.

Als het ophalen van uw locatie te lang duurt of als er fouten optreden, probeert u de onderstaande stappen.

• Start uw telefoon opnieuw op.
  • Kijk of u een betere GPS-verbinding krijgt als u naar een ander gebied gaat.
  • Zorg ervoor dat geolocatie is ingeschakeld. Selecteer in de app Instellingen Netwerk & Connectiviteit en dan Geolocatie.
  • Zorg ervoor dat u toegang heeft verleend tot Geolocatie. Selecteer in de app Instellingen Privacy en beveiliging en dan App-machtigingen en dan Kaarten en dan Geolocatie.