Bruk den innebygde Google-assistenten i bilen din til navigering

Viktig: Denne artikkelen omhandler bare Google Maps integrert i biler. Tilgjengeligheten og funksjonaliteten er avhengig av bilprodusenten eller området og at du har et dataabonnement.

Med Google-assistenten kan du søke etter informasjon og få ting gjort mens du kjører. Du kan stille spørsmål og be assistenten om å gjøre forskjellige ting i Google Maps, slik at du kan konsentrere deg om kjøringen.

Tips: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på alle språk eller i alle land og områder.

Snakk med Google-assistenten

1. Åpne Google Maps-appen Kart på startskjermen i bilen din.
  2. Naviger til et sted, eller si «Ok Google, naviger hjem».
  3. Si «Ok Google» når du er i navigasjonsmodus, eller trykk på Assistent-mikrofonen Voice search.
  4. Still Google-assistenten et spørsmål, eller be assistenten om å gjøre noe.

Tips: Sjekk i brukerhåndboken for bilen hvordan du slår på assistenten med knappene på rattet eller i bilen.

Hva kan du spørre Google-assistenten om?

Reiser og steder i nærheten

• «Hvilken vei er dette?»
  • «Når stenger [stedsnavn]?»
  • «Vis en ruteoversikt» eller «Vis alternative ruter».
  • Restauranter i nærheten

Veibeskrivelser og navigasjon

• «Hvor skal jeg ta av?» eller «Neste trinn»
  • «Hvor lenge er det til jeg er fremme?»
  • «Hvordan er trafikken lenger fremme?» eller «Hvordan er trafikken hjemover?»
  • «Vis trafikk» eller «Skjul trafikk»
  • «Vis satellittvisningen» eller «Skjul satellittvisningen»
  • «Unngå bomstasjoner» eller «Tillat bomstasjoner»
  • «Slå av lyd for taleveiledning» eller «Slå på lyd for taleveiledning»
  • «Sentrér på kartet»
  • «Vis veibeskrivelse»
  • «Unngå motorveier» eller «Tillat motorveier»
  • «Hva er destinasjonen min?» eller «Hvor langt er det til destinasjonen min?»
  • «Avslutt navigasjonen»
  • «Hvor er jeg?»
  • «Er vi fremme snart?»
  • «Hjelp»

Du kan også be Google-assistenten om informasjon og hjelp med oppgaver i hverdagen. Finn ut hvilke andre ting du kan spørre om.