De in je auto ingebouwde Google Assistent gebruiken om te navigeren

Belangrijk: Dit artikel is alleen bedoeld voor de Google Maps-versie die in je auto is ingebouwd. De beschikbaarheid of functionaliteit is mogelijk afhankelijk van de fabrikant van je auto of van je regio en je data-abonnement.

U kunt naar informatie zoeken en taken uitvoeren met de Google Assistent terwijl u rijdt. U kunt de Assistent vragen stellen en opdrachten geven in Google Maps, zodat u zich kunt concentreren op de weg.

Tip: Deze functie is niet in alle talen en landen/regio's beschikbaar.

Praten tegen de Google Assistent

1. Open de Google Maps-app Maps op het startscherm van uw auto.
  2. Navigeer naar een plaats of zeg "Oké Google, navigeer naar huis".
  3. Zeg in de navigatiemodus "Oké Google" of tik op de Assistent-microfoon Voice search.
  4. Vraag de Google Assistent om hulp met een bepaalde taak.

Tip: Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw auto om te zien hoe u de Assistent kunt inschakelen met de knoppen op het stuur of in de auto.

Wat u kunt vragen aan de Google Assistent

Reizen en plaatsen in de buurt

• "Welke weg is dit?"
  • "Hoe laat sluit (naam van de plaats)?"
  • "Laat me een routeoverzicht zien" of "Laat me alternatieve routes zien"
  • "Restaurants in de buurt"

Routes en navigatie

• "Waar is de volgende bocht?" of "Volgende stap"
  • "Hoe laat kom ik aan?"
  • "Hoe is het verkeer op mijn route?" of "Hoe is het verkeer naar huis?"
  • "Geef verkeer weer" of "Verberg verkeer"
  • "Geef satellietweergave weer" of "Verberg satellietweergave"
  • "Vermijd tolwegen" of "Sta tolwegen toe"
  • "Demp spraakbegeleiding" of "Hef dempen van spraakbegeleiding op"
  • "Centreer opnieuw"
  • "Geef een routebeschrijving weer"
  • "Vermijd snelwegen" of "Sta snelwegen toe"
  • "Wat is mijn bestemming?" of "Hoe ver is mijn bestemming?"
  • "Sluit navigatie af"
  • "Waar ben ik?"
  • "Zijn we er al?"
  • "Help"

U kunt de Google Assistent ook om informatie en hulp met dagelijkse taken vragen. Informatie over wat u nog meer kunt vragen.