Bruk Google Maps-funksjoner integrert i elbilen din

Viktig: Denne artikkelen omhandler bare Google Maps integrert i biler. Tilgjengeligheten og funksjonaliteten er avhengig av bilprodusenten eller området og at du har et dataabonnement.

Du kan få nyttig informasjon om elbilen din på Google Maps. Du kan se bilens batterinivå ved ankomst, få viktige batterivarsler og finne kompatible ladestasjoner.

Tips: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på alle språk eller i alle land og områder.

Batterinivå ved ankomst

Når du søker etter et sted på Maps, kan du se bilens forventede batterinivå ved ankomst Batterinivå ved ankomst. Når navigeringen starter, oppdateres bilens batterinivå ved ankomst kontinuerlig mens du kjører.

Ladehjelp

Når du navigerer til en destinasjon:

• Hvis du ikke når destinasjonen uten å lade, og ett ladestopp er alt du trenger, blir du bedt om å velge en ladestasjons langsmed ruten.
  • Hvis du er nødt til å lade for å komme frem, og du må stoppe på flere ladestasjoner, blir disse automatisk lagt til på ruten. Ladetiden er inkludert i turens varighet.

Sånn kan du legge til en ladestasjon på ruten:

1. Trykk på Legg til et ladestopp.
  2. Velg ønsket ladestasjon.

Hvis du vil rapportere om feil eller manglende informasjon om ladestasjoner, kan du sende oss en tilbakemelding på mobilenheten.

Søk etter ladestasjoner

Du kan søke på Maps etter ladekabler som er kompatible med bilen din, og velge hva som vises i resultatene dine, etter

• ladertyper
  • betalingsnettverk
  • ladehastighet

Finn ut hvordan du kan legge til ladestasjoner på ruten din før du begynner å navigere, eller langs ruten mens du navigerer.

Hvis du legger til en ladestasjon langs ruten, vises en anbefalt minimum ladetid. Ladetidene varierer avhengig av bilens batterinivå ved ankomst, bilens ladefunksjoner og ladehastigheten på den aktuelle ladestasjonen.

Tips: Trykk på en ladestasjon for å se mer informasjon, blant annet om ladeeffekt.