Een Google Maps-profiel volgen

Je kunt geselecteerde Maps-bijdragers en geverifieerde accounts ontdekken en volgen.

Belangrijk: Tenzij je profiel is ingesteld op beperkte toegang, kunnen andere Google Maps-gebruikers in je profiel zien welke mensen je volgt. Als je profiel is ingesteld op beperkte toegang, kunnen alleen je volgers de lijst bekijken van mensen die je volgt.

Een Maps-bijdrager of geverifieerd account volgen

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Updates Updates en dan Volgend.
  3. Scroll naar de kaart waarop mensen worden voorgesteld die je misschien wilt volgen. Tik op Volgen.

Tip: Je kunt een Maps-bijdrager ook rechtstreeks vanuit een profiel volgen door op Volgen te klikken.

Als je een Maps-bijdrager of geverifieerd account volgt, vind je op het tabblad Volgend de reviews, beoordelingen, foto's en andere openbare bijdragen die de betreffende persoon aan Google Maps heeft toegevoegd. Je kunt maximaal 10.000 bijdragers of accounts volgen.

Wijzigen wie we je aanraden te volgen

We stellen mensen voor in de aanbevelingscarrousel op basis van je gebiedsvoorkeuren. Als je aanbevelingen uit een ander gebied wilt krijgen, update je je gebiedsvoorkeuren als volgt:

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon.
  2. Tik onderaan op Updates Updates.
  3. Scroll omlaag naar de aanbevelingenkaart en tik vervolgens op Meer Meer en dan Gebiedsvoorkeuren beheren.
  4. Kies een optie:
    • Als je een gebied uit deze lijst wilt verwijderen, tik je op Verwijderen Verwijderen.
    • Als je een gebied wilt toevoegen, tik je op Gebied toevoegen en verplaats je de kaart.
    • Tik op Gebied selecteren.

Updates krijgen van bedrijven en mensen die je volgt

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik rechtsonder op Updates.

Tip: Het tabblad Volgend is al geselecteerd en je ziet updates van het bedrijf en de mensen die je volgt.

Belangrijk: Google kan content verwijderen als we constateren dat deze ons contentbeleid of de toepasselijke wetgeving schendt. Aanbevelingen worden niet beïnvloed door betalingen van andere bedrijven. Betaalde content in Google Maps is gelabeld.

Een bedrijf niet meer volgen op Google Maps

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan
  3. Tik onderaan op Volgend. Je ziet de hele lijst met plaatsen die je volgt.
  4. Tik in de lijst op de plaats die je niet meer wilt volgen en vink het selectievakje uit.