Hantera din företagsprofil på Google Maps

Om du äger eller hanterar ett företag kan du skapa en företagsprofil på Google Sök och Maps utan kostnad. Registrera dig för Företagsprofil eller verifiera en befintlig profil.

Om din företagsprofil

När du har verifierat din koppling till ett företag kan du redigera informationen (som öppettider, foton, erbjudanden och produkter) direkt från din företagsprofil överallt där den visas på Google Maps.

Du hittar din företagsprofil genom att söka efter företagets namn på Google Maps. Om någon annan äger eller hanterar ditt företag kan du lägga till ägare och ansvariga och ta bort dig själv via din företagsprofil.

Tips! Om du vill sluta hantera en företagsprofil kan du ta bort företaget från ditt konto. Detta medför inte att företagsprofilen tas bort från Google Maps. Om företaget har upphört ska du märka det som permanent stängt innan du tar bort det från ditt konto. Därefter visas det som stängt på Google.

Svara på recensioner på datorn

Obs! Din företagsprofil måste verifieras för att du ska kunna svara på recensioner från din företagsprofil på Maps från din dator.

1. Öppna Google Maps
  2. Ange ditt företagsnamn. Klicka på Sök Sök eller tryck på Retur.
  3. Klicka på Recensioner
  4. Klicka på Svara vid recensionen du vill svara på.
    • Om du inte ser en Svara-knapp måste du verifiera att du äger eller hanterar företagsprofilen på Google Sök eller Maps.

Redigera din företagsprofil på en Android-enhet

1. Öppna Google Maps på din Android-enhet Maps.
  2. Om du vill öppna din företagsprofil anger du ditt företagsnamn i sökfältet eller trycker på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av din företagsprofil.
  3. Tryck på Redigera information i verktygsfältet.
  4. Tryck på Skicka Skicka högst upp till höger när du är klar.

Du kan se dina ändringar direkt i företagsprofilen.

Lägga till foton i din företagsprofil på en Android-enhet

1. Öppna Google Maps på din Android-enhet Maps
  2. Om du vill öppna din företagsprofil anger du ditt företagsnamn i sökfältet eller trycker på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av din företagsprofil.
  3. Tryck på Lägg till ett foto i verktygsfältet.
  4. Välj fotot och tryck på Skicka Skicka högst upp till höger.

Du kan se dina uppladdade foton direkt i företagsprofilen.