Send meldinger direkte til bedrifter

Du kan kommunisere direkte med bedrifter gjennom Bedriftsprofil-kontoene de har på Google Maps eller Google Søk.

Dette skjer når du sender meldinger til bedrifter:

• Bedriften kan se navnet og profilbildet ditt slik det vises på Om meg-siden.
  • En bedrift kan ha flere eiere eller representanter som kan se meldingene dine, så det kan hende at du får svar fra ulike ansatte.
  • Du bestemmer selv hva du vil dele med bedrifter du chatter med. Vær forsiktig med å dele sensitiv informasjon, deriblant
    • kredittkortnumre
    • bankinformasjon
    • personnumre, passnumre og andre offentlige identifikasjonsnumre
    • passord og annen påloggingsinformasjon
    • helsejournaler
    • eventuelle private opplysninger eller personopplysninger du ikke vil at flere personer i bedriften skal ha tilgang til

Tips: For at Chat-knappen skal vises i en bedriftsprofil, må bedriften ha slått på meldingsfunksjonen.

Administrer samtalene dine med bedrifter

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Utforsk Utforsk og så velg en kategori som Barer eller Restauranter. For å finne flere kategorier, for eksempel Tjenester eller Shopping, trykk på Flere Mer.
  3. Velg en bedrift. Hvis meldingsfunksjonen er slått på, kan du trykke på Chat i bedriftsprofilen. Ikke alle bedrifter kan sende og motta meldinger.
    • Finn andre bedrifter du kan sende meldinger til, ved å bruke søkefeltet i Google Maps.
  4. Skriv en melding, og trykk på Send Send. Svar fra bedriften vises i meldingstråden.
  5. For å sjekke meldingene dine på Google Maps, trykk på Oppdateringer Oppdateringer og så Meldinger. Det vises en rød prikk i ikonet for nye meldinger.
  6. For å blokkere meldinger fra eller rapportere en bedrift, åpne en samtale etterfulgt av trykk på Mer Mer etterfulgt av Blokkér/rapportér som nettsøppel.
    • Du kan velge bare å blokkere tråden, eller du kan både blokkere den og rapportere den som nettsøppel.

Slå lesebekreftelser for meldinger på eller av

Når du har slått på lesebekreftelser og åpnet en ny melding, får bedriften som sendte deg meldingen, se statusen «Lest» under meldingen. Mottakeren av meldingen må ha slått på lesebekreftelser for at den aktuelle avsenderen skal få statusen «Lest».

Hvis en bedrift for eksempel har slått på lesekvitteringer, og du sender dem en melding, får du vite når de leser denne meldingen. Hvis de slår av lesebekreftelser, vises ikke «Lest»-statusen for deg.

Lesebekreftelser er som standard slått på. Hvis du slår av lesebekreftelser, får ikke bedrifter lenger se «Lest»-statusen når du åpner meldingene de sender deg.

Slik kan du slå lesebekreftelser på eller av på Google Maps:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Mer Mer under Oppdateringer-fanen og så Administrer meldinger og så Meldinger.
  3. Slå Lesebekreftelser på eller av.

Slett samtalene dine med bedrifter

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Nederst trykker du på Oppdateringer og så Meldinger.
  3. Trykk på bedriften du har sendt meldinger til.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett.
  5. For å bekrefte valget, trykk på Slett.

Tips: Når du sletter en samtale, slettes bare kopien av samtalen fra enheten din. Det kan hende at bedriften fortsatt kan se samtalen på sin side og svare deg.

Sikkerhetskopiér samtalene du har med bedrifter

Viktig: Samtalene dine lagres i Google-kontoen din.

• Du kan finne disse samtalene på alle enhetene som er tilknyttet denne kontoen.
  • Hvis du sletter en samtale fra én enhet, fjernes den permanent fra alle tilknyttede enheter. Du har ikke lenger tilgang til dem. Husk at dette ikke sletter mottakerens kopi.
  • Du kan eksportere og laste ned samtaler for å oppbevare dem eller bruke dem i andre Google-produkter.

Bytt språk

Når du sender en melding til en bedrift, deler vi språket på enheten din med dem, slik at de kan svare på språket du foretrekker, så langt det er mulig. Vi deler ikke språkinnstillingene dine med dem før du sender en melding.

Du kan endre språkinnstillingene i enhetsinnstillingene. Det kan ta opptil 24 timer før språkendringer trer i kraft.

Viktig: Når du endrer språkinnstillingene på telefonen din, endres språket i alle appene du har installert på telefonen.

1. Åpne Innstillinger-appen  på Android-enheten.
  2. Trykk på Generell administrering og så Språk og inndata og så Språk.
  3. Trykk på Legg til språk , og velg språket du vil legge til.
  4. Trykk på Angi som standard. Det øverste språket i listen brukes som standardspråk.

Finn ut mer om Business Messages

For å utveksle meldinger direkte med bedrifter kan du klikke på Chat-knappen i Søk, Maps eller på nettsteder fra tredjeparter. Business Messages samler inn visse opplysninger fra deg for å kunne utveksle meldinger. Noe av denne funksjonaliteten bruker Google Play-tjenester.

Dette skjer når du sender meldinger til bedrifter via Business Messages:

• Navnet og profilbildet ditt deles med den aktuelle bedriften.
  • Meldinger du skriver, og bilder du velger å sende, sendes til den aktuelle bedriften, lagres i nettskyen og synkroniseres mellom enhetene dine.
  • Google samler inn e-postadressen din for kontoadministrasjon, men vi deler ikke e-postadressen med bedriftene du har sendt meldinger til.
  • Vi deler språket som er valgt på enheten din, med bedriften, slik at du kan få svar på språket du foretrekker.
  • For å forbedre tjenestene våre og løse problemer samler Business Messages inn bruksinformasjon, krasjlogger og diagnostikk.

Tips: Meldinger du sender via Google-kontoen din, lagres og krypteres med Google Cloud.