Send beskeder direkte til virksomheder

Du kan kommunikere direkte med virksomheder via deres virksomhedsprofil i Google Maps eller på Google Søgning.

Der sker følgende, når du sender en besked til virksomheden:

• Virksomheden kan se dit navn og profilbillede, som det vises på din side Om mig.
  • En virksomhed kan have flere ejere eller repræsentanter, der kan se dine meddelelser, så du får muligvis svar fra forskellige medarbejdere.
  • Du bestemmer, hvad du vil dele med virksomheder, som du chatter med. Tænk dig grundigt om, inden du deler følsomme oplysninger, herunder:
    • Betalingskortnumre
    • Bankoplysninger
    • Personnumre, pasnumre eller andre offentlige id-numre
    • Adgangskoder og andre loginoplysninger
    • Sundhedsoplysninger
    • Alle private eller personlige oplysninger, som du ikke vil have, at flere personer i virksomheden skal se

Tip! Virksomheden skal have aktiveret beskedfunktionen, for at knappen "Chat" vises på en virksomhedsprofil.

Administrer dine samtaler med virksomheder

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Udforsk Udforsk og derefter vælg en kategori, f.eks. Restauranter eller Barer. Hvis du vil se flere kategorier, f.eks. Tjenester eller Shopping, skal du trykke på Mere Mere.
  3. Vælg en virksomhed. Tryk på Chat på vedkommendes virksomhedsprofil, hvis beskeder er slået til. Ikke alle virksomheder kan sende og modtage beskeder.
    • Find andre virksomheder, du kan sende beskeder til, ved at bruge søgefeltet i Google Maps.
  4. Skriv din besked, og tryk på Send Send. Svar fra virksomheden vises i beskedtråden.
  5. Tryk på OpdateringerOpdateringerog derefterBeskeder for at tjekke dine beskeder i Google Maps. Nye meddelelser har en rød prik på ikonet.
  6. Hvis du vil blokere beskeder fra en virksomhed eller rapportere en virksomhed, skal du åbne en samtale og så trykke på Mere Mereog så Bloker/rapportér spam.
    • Du kan enten vælge at blokere samtalen eller at blokere samtalen og rapportere den som spam.

Slå kvittering for læsning af beskeder til eller fra

Når du har slået kvitteringer for læsning til og åbner en ny besked, vises statussen "Læst" under beskeden hos den virksomhed, beskeden blev sendt fra. Afsenderen af beskeden kan kun se statussen "Læst", hvis modtageren af beskeden har kvitteringer for læsning slået til.

Eksempel: Hvis kvitteringer for læsning er slået til hos en virksomhed og du har sendt en besked til den, kan du se, om ejeren eller administratoren af virksomheden har læst din besked. Hvis kvitteringer for læsning slås fra hos virksomheden, kan du ikke se statussen "Læst".

Kvitteringer for læsning er automatisk slået til for dig. Hvis du slår kvitteringer for læsning fra, kan statussen "Læst" ikke længere ses hos virksomheder, når du åbner beskeder fra dem.

Sådan slår du kvitteringer for læsning til eller fra i Google Maps:

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Mere Mere og derefter Administrer beskeder og derefter Beskeder på fanen "Opdateringer".
  3. Slå Kvitteringer for læsning til eller fra.

Slet dine samtaler med virksomheder

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Opdateringer og derefter Beskeder nederst.
  3. Tryk på den virksomhed, du har sendt en besked til.
  4. Tryk på Mere Mere og derefter Slet i øverste højre hjørne.
  5. Tryk på Slet for at bekræfte.

Tip! Hvis du sletter en samtale, er det kun din kopi af samtalen, der slettes på din enhed. Virksomheden kan fortsat se samtalen på deres enhed og svare dig.

Sikkerhedskopiér dine samtaler med virksomheder

Vigtigt! Samtaler gemmes på din Google-konto.

• Du kan finde dine samtaler på alle de enheder, der er tilknyttet din konto.
  • Hvis du sletter en samtale fra én enhed, fjernes den permanent fra alle tilknyttede enheder. Du kan ikke længere få adgang til dem. Husk! Dette sletter ikke modtagerens kopi.
  • Du kan eksportere og downloade samtaler, som du kan gemme til eget brug eller til brug i andre Google-produkter.

Skift sprog

Når du sender en besked til en virksomhed, deler vi sproget på din enhed med dem, så de kan svare på dit foretrukne sprog, når det er muligt. Vi deler ikke dine sprogindstillinger med dem, før du sender en besked.

Du kan ændre dine sprogindstillinger i enhedsindstillingerne. Der kan gå op til 24 timer, før ændringerne træder i kraft.

Vigtigt! Når du ændrer telefonens sprogindstillinger, ændres sproget for alle apps på telefonen.

1. Åbn appen Indstillinger  på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Generel administration efterfulgt af Sprog og input efterfulgt af Sprog.
  3. Tryk på Tilføj sprog , og vælg det sprog, som du vil tilføje.
  4. Tryk på Angiv som standard. Det øverste sprog på din liste bruges som dit standardsprog.

Få flere oplysninger om Business Messages

Du kan udveksle beskeder direkte med virksomheder ved at klikke på knappen Chat på Søgning, Maps og på tredjepartswebsites. Business Messages indsamler visse oplysninger fra dig for at udveksle beskeder. Nogle af disse funktioner anvender Google Play-tjenester.

Når du sender en besked til en virksomhed via Business Messages, sker der følgende:

• Dit navn og dit profilbillede deles med den pågældende virksomhed.
  • Beskeder, du skriver, og billeder, som du vælger at sende, sendes til den pågældende virksomhed, gemmes med lagerplads i skyen og synkroniseres på dine enheder.
  • Google indsamler din mailadresse til kontoadministration, men vi deler ikke din mailadresse med de virksomheder, som du har sendt beskeder til.
  • Vi deler sproget på din enhed med virksomheden, så de kan svare på dit foretrukne sprog.
  • Business Messages indsamler dine brugsoplysninger, nedbrudslogs og diagnostik for at forbedre vores tjenester og løse problemer.

Tip! Beskeder, du sender med din Google-konto, gemmes og krypteres med Google Cloud.