Bedrijven en plaatsen volgen in Google Maps

Je kunt plaatsen die je interesseren, zoals restaurants of bedrijven, volgen en updates krijgen wanneer ze nieuwe posts of nieuws hebben.

Als je een plaats volgt, worden updates voor die plaats weergegeven op het tabblad Volgend in Google Maps.

Bedrijven die je volgt, kunnen je openbare Google Maps-profiel bekijken, tenzij je ervoor kiest om de bedrijven privé te volgen.

Een bedrijf volgen in Google Maps

Tip: Niet alle bedrijven kunnen worden gevolgd.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek een bedrijf of plaats.
  3. Tik op een plaats in de lijst en dan Volgen Volgen en dan OK of Privé volgen.
    Opmerking: Bedrijven die je volgt, kunnen je openbare Google Maps-profiel bekijken, tenzij je kiest voor privé volgen.
  4. Als je een bedrijf of plaats niet meer wilt volgen, tik je op het vinkje Checkmark.

Je kunt bepalen of bedrijven die je volgt je openbare profiel kunnen bekijken of niet. Als je je profiel niet meer wilt delen met bedrijven die je volgt, tik je op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen en dan Persoonlijke content. Schakel vervolgens Zichtbaar voor bedrijven uit.

Alle bedrijven bekijken die je volgt

Je kunt alle plaatsen die je volgt in één lijst bekijken en beheren.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2.  Tik op Opgeslagen Plaats opslaan. Tik onderaan op Je volgt. Er wordt een volledige lijst weergegeven van plaatsen die je volgt.

Tip: Als je een bedrijf of plaats niet meer wilt volgen, tik je op Volgend.

Updates krijgen van bedrijven en mensen die je volgt

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik rechtsonder op Updates.

Tip: Het tabblad Volgend is al geselecteerd en je ziet updates van het bedrijf en de mensen die je volgt.