Bruk en forenklet versjon av Google Maps-appen

Google Maps Go er forhåndsinstallert på Android Oreo-enheter (Go-utgaven). Den er også tilgjengelig i Play-butikken. Google Maps Go er ikke det samme som Google Maps-appen. Go-appen er utviklet for å kjøre raskt og stabilt på enheter med begrenset minne.

Ting du ikke kan gjøre i Google Maps Go

Det er ikke støtte for alle Maps-funksjonene i Google Maps Go. Når du bruker Google Maps Go, kan du ikke

Last ned Google Maps Go

For å legge til Google Maps Go på telefonen din laster du den ned fra Play-butikken. For å bruke trinnvis navigasjon kan du laste ned navigasjonen for Google Maps Go fra Play-butikken.

Slå opp informasjon om steder

Søk etter steder

Se etter et sted eller en type sted, eller vis nylige søk. Søkeresultatene vises på kartet som røde prikker eller røde knappenåler. Knappenålene viser de mest populære resultatene, og symbolene beskriver stedet.

1. Åpne Google Maps Go Maps Go.
  2. Trykk i søkefeltet øverst på skjermen, og skriv inn en adresse eller et stedsnavn. Du kan også søke etter kategorier, for eksempel bensinstasjoner eller restauranter.
  3. For å fjerne søkeresultatene, trykk på Fjern Fjern øverst.

Få mer informasjon om steder

Slik kan du finne ut mer om steder:

1. Søk etter et sted, eller trykk på et stedsikon på kartet.
  2. Trykk på navnet på stedet nederst.

Da får du se informasjon om stedet – for eksempel adressen, åpningstidene, telefonnummeret og eventuelle vurderinger eller anmeldelser.

Få veibeskrivelse

Du kan se anslåtte reisetider og veibeskrivelser til steder du kanskje er på vei til.

1. Søk etter stedet du vil dra til. Bruk riktig stavemåte.
  2. Trykk på Veibeskrivelse Veibeskrivelse.
  3. Velg blant disse alternativene:
    • Med bil: Med bil
    • Kollektivtransport: Kollektivtrafikk
    • Til fots: Går
    • På sykkel: På sykkel
  4. For å unngå ferger, bomringer og motorveier, trykk på Alternativer Alternativer under valgene for veibeskrivelser.
  5. Du kan finne andre ruter ved å trykke på de grå banene som dukker opp.
  6. Trykk på Naviger for å starte talestyrte veibeskrivelser. Bruk volumknappene på enheten til å styre volumet på talenavigasjon.

Tips: Navigasjon krever Navigasjon for Google Maps Go-appen. Denne er kanskje ikke tilgjengelig overalt.

Få veibeskrivelser for scootere og motorsykler

Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig overalt.

For å få veibeskrivelser for scootere eller motorsykler, bytt til veibeskrivelser for tohjulinger. Google Maps ruter deg bort fra veier der tohjulinger ikke er tillatt. Veibeskrivelsen kan omfatte snarveier som går langs smalere sideveier.

1. Søk etter ønsket destinasjon, eller trykk på den på kartet.
  2. Trykk på Veibeskrivelse Veibeskrivelse nederst til venstre.
  3. Trykk på Tohjuling Tohjuling og så Start.

Tips:

• Før du starter turen, kan du se de neste svingene og avkjørslene du skal ta, på nært hold. Trykk på de hvite sirklene langs ruten.
  • For å se mer informasjon eller legge til et stopp (hvis du selv kjører), trykk på et landemerke.

Få veibeskrivelse for ulike tidspunkt

Når du slår opp veibeskrivelser, kan du velge når du skal dra eller når du skal ankomme.

1. Trykk på Veibeskrivelse Veibeskrivelse.
  2. Velg en destinasjon.
  3. Trykk på Avreise nå Nedoverpil under alternativene for veibeskrivelser øverst på skjermen.
  4. Velg et tidspunkt, og følg veiledningen.

Merk: Ikke alle byer har veibeskrivelser for kollektivtransport i Google Maps Go. Se hvilke byer som er dekket.

Se hva som er i nærheten

Nedenfor kan du se flere ting du kan gjøre i Google Maps Go.

Merk: Ikke alle funksjonene er tilgjengelige overalt.

Utforsk kartet

Trykk på et sted på kartet på telefonen eller nettbrettet for å finne ut mer. Du kan også trykke og holde hvor som helst på kartet for å finne mer informasjon om stedet.

Flytt på kartet
  • Se etter bestemte landemerker eller adresser: Trykk på Søk Søk øverst på skjermen.
  • Beveg deg rundt: Trykk og dra skjermen med én finger.
  • Zoom inn og ut: Klyp med to fingre.
  • Se posisjonen din nå: Du ser en blå prikk som viser hvor du befinner deg. Hvis du ikke ser noen blå prikk, kan du trykke på Posisjonen din Sted/posisjon nede til høyre.
Se informasjon om trafikk, kollektivtransport, sykkelruter og terrenget

Du kan se nærmere informasjon om reiseruter, trafikken eller landskapet. Du kan også se satellittbilder.

Trykk på Meny Meny etterfulgt av og trykk på et alternativ i listen.

Du kan se noen Google Maps Go-steder på nært hold. Se om bildene åpnes i Street View 360-bilde.

Finn ut mer om Street View i Maps.

Løs problemer eller send oss tilbakemelding

Hvorfor får jeg et varsel fra Google Chrome?

Du må ha installert Chrome på enheten din for at Google Maps Go skal fungere. Hvis du er logget på Chrome, blir du automatisk logget på Google Maps Go.

Hva betyr «Ingen internettilkobling»?

Det betyr at enheten din ikke er koblet til Wi-Fi eller mobildata. Prøv å koble til på nytt, eller gå til et område med bedre dekning.

Hvorfor ser jeg adressefeltet øverst i appen?

Sørg for at du har oppdatert Google Chrome til den nyeste versjonen. Åpne deretter Google Maps Go på nytt.

Hvordan tømmer jeg søkeloggen min?

Gå til Personlig info-siden.

Gi tilbakemelding

Du kan fortelle oss om problemer du har støtt på, eller hva du liker eller misliker ved Google Maps Go. Trykk på menyen Meny etterfulgt av Send tilbakemelding.

Tips: For å rapportere dataproblemer må du bruke Google Maps-appen.