Dela din plats i realtid med andra

Med Google Platsdelning kan du välja vem som kan hitta din plats och hur länge du vill dela din plats.

Tips! Med vissa andra Google-produkter kan du också dela din plats med andra en enstaka gång.

Personer som du delar din plats med kan alltid se

• ditt namn och foto
  • din enhets senaste plats även när Google-appar inte används
  • din enhets batterikapacitet och om batteriet laddas
  • din ankomst- och avgångstid om personerna lägger till en avisering om platsdelning.

De kan också se annan information, beroende på hur du delar.

Tillgänglighet för platsdelning

Platsdelning fungerar även när Platshistorik är inaktiverad.

Du kan få en varning när du öppnar Platsdelning. Exempel på vanliga orsaker:

Om du får problem med att använda Platsdelning får du gärna skicka feedback till oss.

Viktigt! Du måste använda en mobil enhet för att dela din plats i realtid via platsdelning. Däremot kan du kontrollera inställningarna för platsdelning från en dator. Läs om hur du delar din plats på en telefon eller surfplatta med Android eller på en iPhone eller iPad.

Hitta någons plats

När någon delar sin plats med dig kan du hitta personen på din karta.

1. Öppna Google Maps Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Platsdelning.
  3. Välj en person.

Dölja eller visa någons plats

Om du inte vill se en persons plats i realtid på kartan kan du dölja den. Du kan aktivera platsinformationen igen när som helst.

1. Öppna Google MapsMaps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Platsdelning.
  3. Tryck på deras ikon.
  4. Du kan sluta visa en person tillfälligt genom att trycka på Dölj på kartan.

Tips! Du kan blockera en persons plats permanent från din karta. Läs om hur du blockerar en annan persons konto.

Aktivera någons plats som du har dolt
  1. Öppna Google Maps Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Menyföljt av Platsdelning.
  3. Håll muspekaren över döljikonen bredvid en person.
  4. Klicka på Visa på karta.

Sluta dela

1. Öppna Platsdelningsinställningar på datorn.
  2. Klicka på Ta bort Remove bredvid den person du inte längre vill dela din plats med.