Visa andra var du är med iMessage

Om du kan chatta med vänner och familj på iMessage, kan du också visa dem var du är med hjälp av Google Maps.

Steg 1: Öppna en konversation.

Viktigt: Om du vill skicka MMS behöver iMessage ditt telefonnummer. Tryck i så fall på Inställningar och lägg till numret.

1. Leta reda på iMessage på startskärmen på din iPhone eller iPad.
  2. Öppna en befintlig konversation eller tryck på Nytt meddelande New Message i det övre högra hörnet.

Steg 2: Lägg till Google Maps i iMessage

1. Tryck på Appar längst ned på skärmen.
  2. Tryck på panelen med appar Apps längst ned till vänster.
  3. Tryck på Lägg till +.
  4. Tryck på Hantera överst till höger.
  5. Aktivera knappen bredvid Google Maps. Om du inte hittar Google Maps laddar du ned appen Google Maps
  6. Tryck på Klar överst till höger.

Steg 3: Skicka din position

Viktigt:  Om du vill stoppa platsdelning trycker du på Stoppa på miniatyren.

1. Tryck på Appar längst ned på skärmen.
  2. Tryck på panelen med appar Apps längst ned till vänster.
  3. Tryck på Google Maps.
  4. Välj hur du vill dela din plats.
    • Dela din plats i realtid: Välj Dela din plats i realtid i en timme. Du kan förlänga tiden du delar din plats med upp till tre dagar.
    • Om du endast vill dela din nuvarande plats väljer du Skicka din aktuella plats.
  5. Tryck på Skicka .
  6. Tryck på uppåtpilen.

Tips! Om du väljer att dela din plats i realtid måste du öppna Google Maps-appen för att uppdatera platsen.