Wijzigingen voorstellen voor een plaats of deze markeren voor verwijdering

Als de informatie over een plaats in Google Maps niet klopt, kunt u ons dit laten weten.

De naam van een plaats of andere gegevens wijzigen

U kunt gegevens over een plaats toevoegen of bewerken, waaronder:

• Naam
  • Adres
  • Markeringslocatie
  • Tijden of andere gegevens

Een plaats verwijderen

U kunt ook een plaats markeren die:

• permanent gesloten is,
  • naar een nieuwe locatie is verhuisd,
  • niet bestaat (een plaats die niet meer bestaat of nooit heeft bestaan),
  • een privélocatie of een huis is (een plaats die niet moet worden weergegeven, zoals iemands huis),
  • spam, nep of aanstootgevend is (een nepbedrijf of een plaats met aanstootgevende content die niet moet worden weergegeven),
  • een duplicaat is (een plaats die een kopie is van een andere plaats in Google Maps).

Opmerkingen:

Een bewerking voorstellen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Scroll omlaag en selecteer Een bewerking voorstellen.
  4. Volg de instructies op het scherm om uw feedback te versturen.

Hoe lang het duurt voordat correcties worden gepubliceerd

Uw bewerkingen worden eerst beoordeeld. Daarom kan het enige tijd duren voordat de kaart wordt geüpdatet.

Hoe een goede bewerking eruitziet

Naam

Gebruik de officiële naam van een plaats. Dit is de naam die op de gevel of de website wordt weergegeven. Voeg geen extra opmerkingen toe in het veld voor de naam.

Adres

Geef een bekend adres op. Als Maps een adres voorstelt dat niet volledig is, voegt u extra details toe aan het adres.

Markering

Zorg dat u bij het verplaatsen van een markering ver genoeg heeft ingezoomd en schakel over naar satellietweergave. Zo kunt u gebouwen zien en kunt u de markering op het juiste gebouw plaatsen.

Categorie

Gebruik specifieke categorieën als u een plaats beschrijft. Gebruik bijvoorbeeld Kledingwinkel in plaats van Winkel.

Openingstijden

Voer de openingstijden voor een plaats in. U kunt verschillende tijden toevoegen voor verschillende dagen van de week.

Telefoonnummer

Gebruik het primaire telefoonnummer. Controleer eerst of het nummer dat u heeft voorgesteld, correct is.

Website

Gebruik de officiële website. Geef geen links op naar sociale netwerksites, sites van recensieaggregators of andere soortgelijke websites.