360-kuvien luominen ja tuominen

Voit luoda ja tuoda 360-kuvia Street View ‑sovelluksella. Kun tuot 360-kuvan, se näkyy kartalla kaikille käyttäjille.

Huom. Voit lisätä 360-kuvia myös muiden yritysten sovellusten avulla. Löydät ohjeet tähän sovelluksen kehittäjän verkkosivustolta.

Kuvien luominen puhelimella

1. Avaa Street View ‑sovellus Katunäkymä.
  2. Napauta Luo Lisää valokuva.
  3. Napauta oikeasta alakulmasta Kamera Ota kuva.
  4. Ota useita kuvia.
  5. Napauta alareunasta Valmis Valmis.
  6. Kuvasi yhdistetään 360-kuvaksi ja tallennetaan sovelluksen Yksityinen-välilehdelle. Kuva tallentuu myös puhelimeesi (ellet ole poistanut tätä asetusta käytöstä).

360-kuvien luominen puhelimella

1. Määritä ja yhdistä puhelimesi ja 360 asteen kamera.
  2. Napauta sinistä linkitetyn kameran kuvaketta Street View ‑kamera.
  3. Profiili-välilehden oikeassa alareunassa näkyy sininen rengas. Renkaan ympärillä pyörähtää oranssi valo aina, kun 360-kuva otetaan. Älä katkaise yhteyttä tai sammuta kameraa, ennen kuin kaikki kuvat näkyvät Profiili-välilehdellä.

Kuvien ottaminen automaattisesti ja HDR-ominaisuuksien käyttäminen

Sarjakuvaus

Automaattisen kuvauksen avulla voit ottaa useita kuvia ilman, että joudut koskettamaan kamerakuvaketta kuvien ottamisen välillä.

Varmista, että puhelimesi on yhdistetty 360 asteen kameraan.

1. Avaa Street View ‑sovellus Katunäkymä.
  2. Napauta Yksityinen-välilehdeltä Lisää Lisää.
  3. Kytke HDR-kohdan vieressä oleva asetus päälle.
  4. Napauta sinistä linkitetyn kameran kuvaketta Street View ‑kamera.
  5. Siirry seuraavaan paikkaan.
  6. Jos haluat lopettaa tai keskeyttää sarjakuvauksen, napauta Keskeytä Tauko. Jos haluat aloittaa sarjakuvauksen uudelleen, napauta Keskeytä Tauko.

Huomioitavaa

• Suosittelemme, että käytät automaattista kuvausta kypärän tai yksijalkajalustan kanssa.
  • Kun kuvaat suuria alueita, varmista, että puhelimesi akku on ladattu täyteen ja että kuvien tallentamiseen on riittävästi muistia. Jos käytät automaattista kuvausta 50 minuuttia, saat 300–400 kuvaa, joita varten tarvitaan 3–4 gigatavua muistia.
  • Kuvat otetaan noin kahdeksan sekunnin välein. Varmista, että kuvat on otettu sisätiloissa kahden askeleen (1 m) päässä toisistaan ja ulkona viiden askeleen (3 m) päässä toisistaan. Älä juokse, aja polkupyörällä tai autolla, jotta askeleet voidaan tallentaa oikein.
  • Pidä kamera päällä, kunnes kaikki kuvat tulevat näkyviin Profiili-välilehdelle.
Ota kuvia HDR:llä

HDR yhdistää kolme erilaisilla valotuksilla otettua kuvaa ja tekee niistä yhden kuvan yhdistämällä jokaisen kuvan parhaat ominaisuudet.

Ota HDR käyttöön seuraavien ohjeiden avulla:

1. Varmista, että puhelimesi on yhdistetty 360 asteen kameraan.
  2. Avaa Street View ‑sovellus Katunäkymä.
  3. Napauta Yksityinen-välilehdeltä Lisää Lisää.
  4. Kytke HDR-kohdan vieressä oleva asetus päälle.

Huomaa: HDR-asetus ei tallenna hyviä kuvia, jos liikut kuvatessasi.

Vinkkejä useiden 360-kuvien luomiseen

• Varmista, että puhelimesi on ladattu täyteen ja että kuvien tallentamiseen on riittävästi tallennustilaa.
  • Vakauta kamera 1,20–1,80 metrin / 4–6 jalan korkeuteen. Voit tehdä tämän kiinnittämällä kameran yksijalkajalustaan, kolmijalkaan tai kypärään.
    • Yksijalkajalusta: Pidä jalusta vakaana pääsi yläpuolella ja pidä pää alhaalla, kun otat kuvia.
    • Kolmijalka: Muista siirtyä pois kuvasta.
    • Kypärä: Pidä pääsi paikallaan, kun otat kuvia.
  • Ota kuvat sisätiloissa parin askelen välein (yksi metri / kolme jalkaa) ja ulkona viiden askelen välein (kolme metriä / kymmenen jalkaa).
  • Seuraa luonnollisia polkuja ja kävelyteitä, jotta kuvien välillä on selkeä näköyhteys.
  • Aloita kuvien ottaminen kadulta ja jatka kuvien ottamista sisätiloihin.
  • Ota sisätiloissa yhteen kokoelmaan enintään 100 kuvaa.

Vinkki: Katso video 360-kuvien luomisesta.

360-kuvien tuominen

Huom. Varmista ennen 360-kuvien tuomista, että kuvien

• tarkkuus on vähintään 7,5 Mpx (4K-resoluutio) ja kuvasuhde 2:1
  • koko on enintään 75 megatavua.
  1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla Street View ‑sovellus Katunäkymä.
  2. Napauta Luo Lisää valokuva.
  3. Valitse Tuo 360-kuvat Lataa.
  4. Napauta vasemmasta yläkulmasta valikkokuvaketta Valikko.
  5. Tuo kuvat Google Drivesta tai Google Kuvista.
  6. Valitse yksi tai useampi kuva. Jos valitset yhden kuvan, se tuodaan automaattisesti.
  7. Jos valitsit useamman kuvan, napauta Avaa. Tuodut kuvat näkyvät Yksityinen-välilehdellä.

360-kuvien tallentaminen puhelimeen

Kun lataat kuvan Street View'hun, kuvan kopio tallentuu puhelimeesi. Voit valita kansion, johon tallennat kuvasi.

1. Avaa Street View ‑sovellus.
  2. Napauta Valikko Valikko.
  3. Napauta Asetukset ja sitten Kuvien tallennuspaikka.
  4. Valitse kuvillesi tallennuspaikka.
Järjestelmäkameran kanssa tavallisesti käytettävä laitteisto

Voit luoda 360-kuvia järjestelmäkameralla ja yhdistämisohjelmistolla, kuten PTGui- tai Autopano-ohjelmalla, ennen kuvien tuomista Street View ‑sovellukseen.

Järjestelmäkamera Canon
  • Rebel-sarja: XSi/450D, T1i/500D, T2i/550D, T3i/600D, T4i/650D, XS/1000D, t3/1100D
  • xxD-sarja: 20D, 30D, 40D, 50D, 60D ja 70D
  • xD-sarja: 6D-, 7D- ja 5D-sarja.
  Nikon
  • D5000, D5100
  • D90, D7000, D7100
  • D200, D300, D300s
  • D600, D700, D800, D810
Kalansilmäobjektiivi
  • Canon 8-15mm f/4L ‑kalansilmäobjektiivi (vain Canon-kiinnitys)
  • Sigma 8mm f/3.5 EX DG ‑kalansilmäobjektiivi
Panoraamapää
  • Nodal Ninja Ultimate R10 kompaktilla 90 asteen kallistuksella
  • 360Precision
  • Acratech Spherical Panoramic Head (vain Sigma-objektiivi)
  • Tom Shot 360 (vain Sigma-objektiivi)
Kolmijalka pallomaisella päällä
Kaukolaukaisin RS-60E3, RS-80N3, MC-30 tai MD-DC2