Lägga till och anpassa Google Maps iOS-widgetar

Lägg till Google Maps-widgetar på din iOS-enhet om du vill kolla ankomsttiden och trafikuppdateringar om de resor du företar dig ofta, till exempel hem och till jobbet.

Hantera widgetar på låsskärmen

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig för iOS 16 eller senare och iPadOS 16 eller senare. Du måste också installera Google Maps-appen på din iOS-enhet för att kunna använda den här funktionen.

Lägga till och konfigurera en ny widget på låsskärmen

1. Gå till låsskärmen på din iPhone.
  2. Lås upp låsskärmen.
  3. Tryck länge på låsskärmen för att aktivera anpassningsläget.
  4. Tryck på Anpassa.
  5. Välj Låsskärm för att anpassa låsskärmen.
  6. Tryck på Lägg till widgetar för att se widgetgalleriet för låsskärmen.
    1. Leta reda på widgeten du vill använda.
    2. Tryck på widgeten eller dra den till fältet med låsskärmswidgetar.
    3. Ställ in widgeten genom att trycka på den efter att ha lagt till den på låsskärmen.
    4. Välj önskad konfiguration.
    5. Tryck på ikonen Stäng Stäng i widgetgalleriet.
  7. Tryck på Klart.
  8. Tryck på låsskärmen för att avsluta anpassningsläget.

Konfigurera en befintlig widget på låsskärmen

1. Gå till låsskärmen på din iPhone.
  2. Lås upp låsskärmen.
  3. Tryck länge på låsskärmen för att anpassa widgeten.
  4. Tryck på Anpassa.
  5. Välj Låsskärm för att anpassa låsskärmen.
  6. Tryck på den befintliga widgeten för att öppna widgetgalleriet för låsskärmen.
    1. Ställ in widgeten genom att trycka på den igen.
    2. Välj önskad konfiguration.
    3. Tryck på ikonen Stäng Stäng i widgetgalleriet.
  7. Tryck på Klart.
  8. Tryck på låsskärmen för att avsluta anpassningsläget.

Hantera widgetar på startskärmen

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig på iOS 11 och senare.

Aktivera widgetar på startskärmen

1. Tryck länge på startskärmen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Lägg till uppe till vänster.
  3. Sök efter Google Maps-appen och tryck på den.
  4. Svep åt höger eller vänster för att välja widgetstorlek och widgettyp.
  5. Välj mellan dessa widgetar:
    • Se reseinformation i realtid: Få vägbeskrivningar och beräknad ankomsttid snabbt för dina vanliga resor.
    • Viktigt innan du åker: Se de senaste trafikförhållandena, se platsinformation, öppettider för restauranger, restaurangrecensioner och annat.
    • Hitta platser i närheten: Visa öppettider, foton, recensioner och annat.
  6. Tryck på Lägg till widget.
  7. Placera widgeten på startskärmen.
  8. Tryck på Klar uppe till höger.

Stäng av widgetar

1. Öppna startskärmen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck länge på Google Maps-widgeten.
  3. Tryck på Redigera widget.
  4. Stäng av widgeten.