Ändra språk och domäner i Google Maps

Google Maps väljer automatiskt en landsdomän och visar platsnamn på landets lokala språk. Du kan byta landsdomän eller språk genom att använda Google Maps.

Visa Google Maps på ett annat språk

Google Maps visar automatiskt ortnamn på ett lands lokala språk. Du kan ändra kartspråket på datorn.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  3. Välj Språk.
  4. Välj ett språk. Kartetiketter visas på ditt lands lokala språk, men platsinformation visas på det språk du har valt.
  5. Valfritt: Läs om hur du ändrar språk för alla Google-produkter.

Använda en annan landsdomän

Google Maps väljer automatiskt en landsdomän (Google Maps-webbadressen i webbläsaren) och kartvy baserat på din position. Google Maps fungerar med många landsdomäner, som .de och .jp.

Du kan ändra domänen i inställningarna om den är fel eller om du vill använda .com.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på landsnamnet längst ned (till exempel Sverige eller England).
  3. Skärmen Sökinställningar visas. Välj önskat land under Regionsinställningar.
  4. Klicka på Spara längst ned.

Ändra navigeringsspråk

När du navigerar till en plats med en mobil enhet kan du ändra röst och språk för vägbeskrivningen.

Obs! När du har ändrat navigeringsspråket hör du hur snart du ska svänga, men inte gatunamnen.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar.
  3. Tryck på Navigeringsinställningar följt av Röst.
  4. Välj en röst och ett språk.