Ladda ned områden och navigera offline

Om du ska åka till en plats där internet är långsamt, mobildata är dyrt eller du inte kan koppla upp dig alls kan du spara områden från Google Maps på din mobil eller surfplatta och använda dem offline.

Obs! I vissa regioner går det inte att ladda ned offlinekartor på grund av avtalsbegränsningar, språkstöd, adressformat eller andra orsaker.

Steg 1: Ladda ned en karta

Obs! Du kan spara kartor på din enhet eller på ett SD-kort. Om du ändrar hur du sparar kartor måste du ladda ned kartan igen.

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Kontrollera att du är ansluten till internet och inloggad på Google Maps.
  3. Sök efter en plats, till exempel Linköping.
  4. Tryck på platsens namn eller adress och sedan Ladda ned Ladda ned och sedan Ladda ned. Om du söker efter en restaurang eller liknande trycker du på Mer Mer och sedan Ladda ned offlinekarta och sedan Ladda ned.

Spara offlinekartor på ett SD-kort

Som standard laddas offlinekartorna ned till enhetens interna lagringsutrymme, men du kan ladda ned dem till ett SD-kort i stället. Om enheten har Android 6.0 eller senare kan du bara spara områden på ett SD-kort som har konfigurerats för bärbar lagring. Läs om hur du konfigurerar ditt SD-kort.

1. Sätt i ett SD-kort i din mobil eller surfplatta för Android.
  2. Öppna appen Google Maps Google Maps.
  3. Tryck på menyn Meny högst upp till vänster och sedan Offlinekartor.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar högst upp till höger.
  5. Under Lagringsinställningar trycker du på Enhet och sedan SD-kort.

Steg 2 (valfritt): Spara batteri och mobildata

Du använder offlinekartor men kan fortfarande använda andra appar med mobildata.

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan slå på Endast Wi-Fi.

Obs!

• Du kan få vägbeskrivningar offline för bil men inte för kollektivtrafik, cykel eller promenad.
  • Det visas ingen trafikinformation, ingen körfältsvägledning och inga alternativa rutter.
  • Du kan inte ändra rutten om du till exempel vill undvika vägavgift eller färja.

Använda offlinekartor

När du har laddat ned ett område använder du Google Maps precis som vanligt.

Om internetanslutningen är långsam eller om du inte kan koppla upp dig alls visar Google Maps vägbeskrivningar offline utifrån de nedladdade områdena.

Obs!

• Du kan få vägbeskrivningar offline för bil men inte för kollektivtrafik, cykel eller promenad. Det visas ingen trafikinformation, ingen körfältsvägledning och inga alternativa rutter.
  • Använd läget Endast Wi-Fi om du vill spara mobildata och batteritid. I det här läget är du inte ansluten till Wi-Fi och Google Maps använder endast data från offlinekartor som du redan har laddat ned. Innan du använder det här läget måste du ladda ned offlinekartor. Aktivera läget genom att öppna Google Maps-appen Google Maps och sedan menyn Meny och sedanslå på Endast Wi-Fi.

Hantera offlinekartor

Så här ser du en lista över dina offlinekartor:
  1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny högst upp till vänster och sedan Offlinekartor.

Du kan välja att ladda ned en egen karta eller visa kartor som du redan har laddat ned.

Radera offlinekartor
  1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny högst upp till vänster och sedan Offlinekartor.
  3. Tryck på området du vill radera.
  4. Tryck på Radera.
Byta namn på områden som du har laddat ned för att använda offline
  1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny högst upp till vänster och sedan Offlinekartor.
  3. Välj ett område.
  4. Tryck på Redigera Redigera högst upp till höger.
  5. Ändra områdets namn och tryck på Spara.
Uppdatera offlinekartor

Offlinekartor som du har laddat ned till mobilen eller surfplattan måste uppdateras minst var 30:e dag. När dina offlinekartor upphör om 15 dagar eller mindre försöker Google Maps automatiskt uppdatera kartan när du är ansluten till Wi-Fi.

Så här uppdaterar du offlinekartorna om de inte uppdateras automatiskt:

I aviseringen

1. Tryck på Uppdatera nu i aviseringen Uppdatera offlinekartor.
  2. Tryck på området som är inaktuellt eller snart upphör på listan.
  3. Tryck på Uppdatera.
  4. Offlinekartan uppdateras.

I Google Maps

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny högst upp till vänster och sedan Offlinekartor.
  3. Tryck på området som är inaktuellt eller snart upphör på listan.
  4. Tryck på Uppdatera.
  5. Offlineområdet uppdateras.
Se kartor inför kommande resor
Du kan också ladda ned offlinekartor för platser som du ska besöka senare. Resorna kan hämtas från Gmail, Google Trips, Hangouts och andra platser. Du ser offlinekartor som du kan ladda ned under Rekommenderade kartor.