Ladda ned områden och navigera offline

Om du ska åka till en plats där internet är långsamt, mobildata är dyrt eller du inte kan koppla upp dig alls kan du spara ett område från Google Maps på din mobil eller surfplatta och använda det offline.

Obs! I vissa regioner går det inte att ladda ned offlinekartor på grund av avtalsbegränsningar, språkstöd, adressformat eller andra orsaker.

Steg 1: Ladda ned en karta

Obs! Du kan spara kartor på din enhet eller på ett SD-kort. Om du ändrar hur du sparar kartor måste du ladda ned kartan igen.

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Kontrollera att du är ansluten till internet och inloggad på Google Maps.
  3. Sök efter en plats, till exempel Linköping.
  4. Tryck på platsens namn eller adress längst ner och sedan Ladda ned Ladda ned . Om du söker efter en plats, till exempel en restaurang, trycker du på Mer Mer och sedan Ladda ner offlinekarta.

Spara offlinekartor på ett SD-kort

Offlinekartor laddas ned till enhetens interna lagring som standard, men du kan ladda ned dem på ett SD-kort istället. Om din enhet har Android 6.0 eller senare kan du bara spara ett område på ett SD-kort som har konfigurerats för bärbar lagring. Läs om hur du konfigurerar ditt SD-kort.

1. Sätt i ett SD-kort i din mobil eller surfplatta för Android.
  2. Öppna appen Google Maps Google Maps.
  3. Tryck på menyn överst till vänster Meny och sedan Offlinekartor.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar överst till höger.
  5. Tryck på Enhet och sedan SD-kort under Lagringsinställningar.

Steg 2 (tillval): Spara batteri och mobildata

Du använder offlinekartor, men kan fortfarande använda andra appar med mobildata.

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan slå på Endast Wi-Fi.

Obs!

• Du kan få vägbeskrivningar offline för bil, men inte för kollektivtrafik, cykel- eller gångvägar.
  • Det visas ingen trafikinformation, alternativa rutter eller körfältsvägledning.
  • Du kan inte ändra rutten om du till exempel vill undvika vägavgift eller färja.

Använda offlinekartor

När du har laddat ned ett område använder du Google Maps precis som vanligt.

Om internetanslutningen är långsam eller du inte kan koppla upp dig alls visas en blixtsymbol och Google Maps visar vägbeskrivningar offline utifrån de nedladdade områdena.

Obs!

• Du kan få vägbeskrivningar offline för bil, men inte för kollektivtrafik, cykel- eller gångvägar. Det visas ingen trafikinformation, ingen körfältsvägledning och inga alternativa rutter. Du kan inte heller ändra rutten om du till exempel vill undvika vägavgift eller färja.
  • Använd läget Endast Wi-Fi om du vill spara celldata och batteritid. I det här läget är du inte ansluten till Wi-Fi, och Google Maps använder endast data offline som du redan har laddat ned. Innan du använder det här läget måste du ladda ned offlinekartor. Om du vill aktivera det här läget öppnar du appen Google Maps Google Maps och sedan menyn Meny och sedan Inställningar och sedanslå på knappen bredvid Endast Wi-Fi.

Hantera offlinekartor

Se en lista över dina offlinekartor
  1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din telefon eller surfplatta.
  2. Tryck på menyn överst till vänster Meny och sedan Offlinekartor.

Tips! Du kan se rekommenderade områden som ”hem”, ”jobb” eller ”lokalt”. Tryck på områdesnamnet och ladda ned det genom att trycka på Ladda ned.

Ta bort offlinekartor
  1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din telefon eller surfplatta.
  2. Tryck på menyn överst till vänster Meny och sedan Offlinekartor.
  3. Tryck på området du vill radera.
  4. Tryck på Radera.
Ändra namn på offlinekartor du har laddat ned
  1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din telefon eller surfplatta.
  2. Tryck på menyn överst till vänster Meny och sedan Offlinekartor.
  3. Välj ett område.
  4. Tryck på Redigera Redigera längst upp till höger.
  5. Ändra områdets namn och tryck på Spara.
Uppdatera offlinekartor

Offlinekartor som du har laddat ned på mobilen eller surfplattan måste uppdateras minst var 30:e dag. När det är 15 dagar eller mindre kvar tills offlinekartorna upphör försöker Google Maps uppdatera dem automatiskt när du är ansluten via Wi-Fi.

Så här uppdaterar du offlinekartorna om de inte uppdateras automatiskt:

I aviseringen

1. Tryck på Uppdatera nu i aviseringen Uppdatera offlinekartor.
  2. Tryck på området som är inaktuellt eller snart upphör i listan.
  3. Tryck på Uppdatera.
  4. Offlinekartan uppdateras.

I Google Maps

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din telefon eller surfplatta.
  2. Tryck på menyn överst till vänster Meny och sedan Offlinekartor.
  3. Tryck på området som är inaktuellt eller snart upphör i listan.
  4. Tryck på Uppdatera.
  5. Offlinekartan uppdateras.

Visa kartor för kommande resor

Du kan också ladda ned offlinekartor för platser du ska till i framtiden. Dessa resor kan komma från Gmail, Google Trips, Hangouts och andra platser. Du ser offlinekartor som du kan ladda ned under Rekommenderade kartor.