Under de kommande månaderna ändras namnet på inställningen Platshistorik till Tidslinje. Om du har aktiverat Platshistorik i ditt konto kan du se Tidslinje i dina app- och kontoinställningar.

Tidslinjen i Google Maps

Hantera din tidslinje

Tidslinjen i Google Maps är en personlig karta som hjälper dig att komma ihåg rutter och resor som du har gjort och platser som du har besökt utifrån din platshistorik. Du kan redigera tidslinjen när som helst och radera din platshistorik på tidslinjen.

Om du har aktiverat inställningar som Webb- och appaktivitet och inaktiverar Platshistorik eller raderar platsdata från den kan platsdata fortfarande sparas i ditt Google-konto när du använder andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Denna data kan innefatta information om din plats utifrån din enhets ungefärliga område och IP-adress. Platsdata kan till exempel sparas när du använder Sök och Google Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet, och visas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

Hitta dina resor

Du kan hitta information om hur långt och på vilket sätt du har rest, till exempel om du har promenerat, cyklat, kört bil eller åkt kollektivt. Tidslinjen mäter avstånd i miles eller kilometer baserat på ditt land eller din region.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Logga in med samma Google-konto som du använder på din mobila enhet.
  3. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  4. Klicka på Tidslinje Tidslinje.
  5. Välj en dag, månad och år om du vill hitta ett annat datum.

Hitta ditt hem och arbete på tidslinjen

Om du har sparat adresserna till ditt hem och arbete visas de på tidslinjen. Denna information kan även användas i andra produkter och tjänster från Google.

Läs mer om hur du ställer in adresser till hem och arbete.

Tips! Om du vill hitta platser som du har besökt nyligen klickar du på Sparad Spara plats följt av Besökta.

Redigera tidslinjen

Om en plats på tidslinjen är felaktig kan du redigera den och tidpunkten då du besökte den.

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Leta reda på platsen du vill ändra på tidslinjen och klicka på nedåtpilen Nedåtpil.
  3. Välj rätt plats eller sök efter den i sökrutan.
  4. Klicka på klockslaget om du vill redigera när du var där.
Radera en dag
Viktigt! Om du raderar platshistorikinformation från tidslinjen kan du inte se den igen. Om du raderar platshistoriken när andra inställningar är aktiverade, till exempel Webb- och appaktivitet, kan det hända att platsdata sparas i ditt Google-konto i samband med din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas som en del av din aktivitet på Sök och Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och visas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.
  1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på dagen som du vill radera.
  3. Klicka på Radera Radera högst upp till höger i panelen till vänster.
  4. Klicka på Radera dag.
Radera platshistorik
Viktigt! Om du raderar platshistorikinformation från tidslinjen kan du inte se den igen. Om du raderar platshistoriken när andra inställningar är aktiverade, till exempel Webb- och appaktivitet, kan det hända att platsdata sparas i ditt Google-konto i samband med din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas som en del av din aktivitet på Sök och Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och visas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

Så här raderar du platshistoriken:

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på Radera Radera nere till höger. Du kan också klicka på Inställningar Inställningarföljt av Radera all platshistorik.
  3. Klicka på Radera platshistorik.

Radera platshistoriken automatiskt

Du kan automatiskt radera platshistorik som är äldre än 3, 18 eller 36 månader.

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Settingsföljt av Radera platshistorik automatiskt nere till höger.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Aktivera eller inaktivera Platshistorik

När du aktiverar Platshistorik skapas tidslinjen och din exakta enhetsplats sparas regelbundet på enheterna och på Googles servrar, även när Google-appar inte används.

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Aktivera Platshistorik eller Inaktivera Platshistorik.

Läs mer om hur du hanterar din platshistorik.

Du har full kontroll

Du kan alltid granska din data och alla val du gör här på activity.google.com eller på tidslinjen.