Tidslinjen i Google Maps

Hantera din tidslinje

tidslinjen i Google Maps kan du se en uppskattning av vilka platser du har besökt och vilka rutter du kan ha tagit baserat på din platshistorik. Du kan redigera tidslinjen när som helst och radera platshistoriken i tidslinjen. Tidslinjen är privat, så det är bara du som kan hitta den. Tidslinjen är tillgänglig på mobila enheter och datorer.

Om du har aktiverat inställningar som Webb- och appaktivitet och pausar platshistoriken eller raderar platsdata från den kan platsdata fortfarande sparas i ditt Google-konto i samband med din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas i samband med din aktivitet på Sök och Google Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och tas med i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

Hitta dina resor

Du kan hitta information om hur långt och på vilket sätt du har rest, till exempel om du har promenerat, cyklat, kört bil eller åkt kollektivt. Tidslinjen mäter avstånd i miles eller kilometer baserat på ditt land eller din region.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Logga in med samma Google-konto som du använder på din mobila enhet.
  3. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  4. Klicka på Tidslinje Tidslinje.
  5. Välj en dag, månad och år om du vill hitta ett annat datum.

Hitta ditt hem och arbete på tidslinjen

Om du har sparat adresserna till ditt hem och arbete visas de på tidslinjen. Denna information kan även användas i andra produkter och tjänster från Google.

Läs mer om hur du ställer in adresser till hem och arbete.

Tips! Om du vill hitta platser som du har besökt nyligen klickar du på menyn  Meny följt av Dina platser följt av Besökt.

Redigera tidslinjen

Om en plats på tidslinjen är felaktig kan du redigera den och tidpunkten då du besökte den.

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Leta reda på platsen du vill ändra på tidslinjen och klicka på nedåtpilen Nedåtpil.
  3. Välj rätt plats eller sök efter den i sökrutan.
  4. Klicka på klockslaget om du vill redigera när du var där.

Tips! Om Webb- och appaktivitet är inaktiverat kan du inte redigera platser eller aktiviteter på tidslinjen. Du kan däremot radera en viss dag eller hela platshistoriken.

Hitta Google Foto på tidslinjen

Du kan visa Google Foto på tidslinjen. Så här anger du om Google Foto ska visas på tidslinjen eller inte:

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar för tidslinjen nere till höger.
  3. Leta reda på Google Foto under Tidslinje.
    • Om du inte vill att foton ska visas på tidslinjen avmarkerar du Google Foto.
    • Om du vill visa foton på tidslinjen markerar du Google Foto.
Tips! Du kan ta bort foton från tidslinjen, men fotona och tillhörande metadata raderas inte från Google Foto.
Ta bort foton

Foton visas på tidslinjen när du har laddat upp dem till Google Foto. Du kan radera foton från tidslinjen, men de raderas inte automatiskt från Google Foto.

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på bockmarkeringen högst upp till höger på varje foto du vill radera.
  3. Välj Ta bort foto.
Radera en dag
Viktigt! Om du raderar information från tidslinjen går det inte att ångra. Du kan då inte längre hitta information från platshistoriken på tidslinjen. Om du raderar platshistoriken när andra inställningar är aktiverade, till exempel Webb- och appaktivitet, kan det hända att platsdata sparas i ditt Google-konto i samband med din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas i samband med din aktivitet på Sök och Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och tas med i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.
  1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på dagen som du vill radera.
  3. Klicka på Radera Radera högst upp till höger i panelen till vänster.
  4. Klicka på Radera dag.
Radera platshistorik
Viktigt! Om du raderar information från tidslinjen går det inte att ångra. Du kan då inte längre hitta information från platshistoriken på tidslinjen. Om du raderar platshistoriken när andra inställningar är aktiverade, till exempel Webb- och appaktivitet, kan det hända att platsdata sparas i ditt Google-konto i samband med din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas i samband med din aktivitet på Sök och Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och tas med i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

Så här raderar du platshistoriken:

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på Radera Radera nere till höger. Du kan också klicka på Inställningar Inställningarföljt av Radera all platshistorik.
  3. Klicka på Radera platshistorik.

Radera platshistoriken automatiskt

Du kan automatiskt radera platshistorik som är äldre än 3, 18 eller 36 månader.

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Settingsföljt av Radera platshistorik automatiskt nere till höger.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Aktivera eller pausa platshistorik

När du aktiverar platshistorik registrerar Google din platsdata och dina platser i ditt Google-konto även när du inte använder Google Maps. Så här aktiverar eller pausar du platshistoriken:

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Aktivera platshistorik eller Pausa platshistorik.

Läs mer om hur du hanterar platshistoriken.