I løpet av de neste månedene blir navnet på innstillingen Posisjonslogg endret til Tidslinje. Hvis Posisjonslogg er slått på i kontoen din, kan det hende du ser Tidslinje i app- og kontoinnstillinger.

Google Maps-tidslinjen

Administrer tidslinjen din

Google Maps-tidslinjen er et personlig kart som gjør det lettere å huske ruter og turer du har tatt og steder du har vært på, ut fra posisjonsloggen din. Du kan når som helst redigere tidslinjen din og slette posisjonsloggen fra tidslinjen.

Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du slår av posisjonsloggen eller sletter posisjonsdata fra posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som følge av at du bruker andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Denne aktiviteten kan inkludere informasjon om posisjonen din basert på enhetens generelle område og IP-adresse. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Søk og Google Maps når innstillingen Nett- og appaktivitet er slått på. Denne informasjonen kan også bli inkludert i bildene dine, avhengig av innstillingene i kameraappen du bruker.

Tips: Du finner tidslinjen i versjon 9.12 og nyere av Google Maps-appen. Hvis du har en eldre versjon av Google Maps-appen, må du gå til maps.google.com/timeline i nettleseren på mobilen eller datamaskinen for å bruke tidslinjen.

Opprett en tidslinje

For å opprette en tidslinje må du slå på både posisjonsloggen og posisjonstjenestene. Posisjonsloggen er en Google-kontoinnstilling som oppretter en tidslinje – et personlig kart som bidrar til at du husker ruter og turer du har tatt og steder du har vært på. Finn ut mer om posisjonsloggen.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på en Android-enhet.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger og personvern.
  4. Sjekk at det står «Posisjonstjenestene er på» under «Posisjonsinnstillinger». Trykk i motsatt fall på Posisjon er slått av, og slå på Posisjon.
  5. Sjekk at det står «Posisjonsloggen er på» under «Posisjonsinnstillinger». Trykk i motsatt fall på Posisjonsloggen er på, og slå på Posisjonslogg.

Se reiser du har tatt

Når posisjonsloggen er på, kan du se de stedene du har besøkt, på tidslinjen og hvordan du kom deg dit, enten det var til fots, på sykkel, med bil eller med kollektivtransport.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2.  Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. For å finne en annen dag eller måned, trykk på I dag øverst. Sveip til venstre eller høyre på kalenderen, og trykk på en dag.
Tips: Du kan bytte mellom fanene øverst på skjermen, for eksempel Steder, Byer eller Verden, og se statistikk om steder du har besøkt.

Slå posisjonsloggen av eller på

Når du slår på posisjonsloggen, lagres den nøyaktige enhetsposisjonen din regelmessig på enhetene dine og på Googles tjenere – også når Google-appene ikke er i bruk. Tidslinjen din opprettes også.

Slik kan du slå posisjonsloggen på eller av:

1. Åpne Google Maps-appen på en Android-enhet.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger og personvern.
  4. Trykk på Posisjonsloggen er av eller Posisjonsloggen er på.
  5. Slå posisjonsloggen på eller av.

Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du slår av posisjonsloggen eller sletter posisjonsdata fra posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som følge av at du bruker andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Google Søk og Maps når Nett- og appaktivitet-innstillingen er slått på. Denne informasjonen kan også inkluderes i bildene dine, men dette avhenger av innstillingene i kameraappen du bruker.

Finn ut hvordan du kan administrere eller slette oppføringer i posisjonsloggen.

Endre tidslinjen

Endre stedene eller aktivitetene du henholdsvis har besøkt eller gjort

Hvis informasjonen om et sted på tidslinjen ikke stemmer, kan du endre posisjonen og tidspunktet du var der.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Finn stedet med feilen på tidslinjen, og trykk på det.
  4. Trykk på Rediger.
  5. Trykk på rett sted eller aktivitet i forslagene som vises nederst. For å søke etter et sted, rull helt ned, og trykk på Søk.
  6. For å endre tidspunktet du var der, trykk på tidsangivelsen.
Tips: Hvis Nett- og appaktivitet er slått av, kan du ikke endre stedene eller aktivitetene på tidslinjen, men du kan velge å slette en dag eller alle oppføringene i posisjonsloggen.
Bytt mellom kilometer og engelske mil

Slik kan du endre hvordan tidslinjen måler avstand:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på   profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger og så Avstandsenheter.
  3. Velg Automatisk, Kilometer eller Engelske mil.
Slett dager
Viktig: Hvis du sletter informasjon om posisjonsloggen din fra tidslinjen, kan du ikke se den på tidslinjen senere. Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du sletter posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som følge av at du bruker andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Søk og Maps når Nett- og appaktivitet-innstillingen er slått på. Denne informasjonen kan også inkluderes i bildene dine, men dette avhenger av innstillingene i kameraappen du bruker.
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på I dag øverst. Sveip til venstre eller høyre på kalenderen, og trykk på dagen du vil slette.
  4. Trykk på Mer Mer og så Slett dagen.
Slett oppføringer i posisjonsloggen
Viktig: Hvis du sletter informasjon om posisjonsloggen din fra tidslinjen, kan du ikke se den på tidslinjen senere. Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du sletter posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som følge av at du bruker andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Søk og Maps når Nett- og appaktivitet-innstillingen er slått på. Denne informasjonen kan også inkluderes i bildene dine, men dette avhenger av innstillingene i kameraappen du bruker.
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2.  Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger og personvern.
  4. Rull ned til Posisjonsinnstillinger.
    • For å slette deler av loggen, trykk på Slett en datoperiode fra posisjonsloggen.
    • For å slette alt, trykk på Slett hele posisjonsloggen.

Finn ut hvordan du kan administrere eller slette oppføringer i posisjonsloggen.

Slett oppføringer i posisjonsloggen automatisk

Du kan automatisk slette oppføringer i posisjonsloggen som er eldre enn 3, 18 eller 36 måneder.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Mer Mer øverst til høyre etterfulgt av Innstillinger og personvern.
  4. Rull nedover til «Posisjonsinnstillinger».
  5. Trykk på Slett posisjonsloggen automatisk.
  6. Følg veiledningen på skjermen.

Gjør informasjonen på tidslinjen mer nøyaktig

Det kan forekomme feil i informasjonen på tidslinjen. Hvis du for eksempel befinner deg i tettbygde bymiljøer, kan tidslinjen vise du har besøkt en gitt restaurant, mens du i virkeligheten spiste middag på en annen restaurant i nærheten. Du kan bidra til å gjøre informasjonen på tidslinjen mer nøyaktig ved å gjøre følgende:

• Slå på Nett- og appaktivitet: Hvis du tidligere slo på Nett- og appaktivitet, henter tidslinjen informasjon om bruken din av andre Google-produkter så lenge den er slått på. Hvis du for eksempel har søkt etter en lokal restaurant, blir denne informasjonen tatt med i betraktningen når det skal avgjøres akkurat hvilken restaurant tidslinjen skal vise at du har besøkt.
  • Bekreft hvor du har vært: Du kan manuelt bekrefte stedene du har vært på, ved å registrere dem direkte på tidslinjen.
Lagre søk og nettleseraktivitet med Google

Når du slår på Nett- og appaktivitet og logger på Google-kontoen din, lagrer Google søk og nettleseraktivitet, inkludert relatert informasjon som posisjonen din. Med denne informasjonen blir det enklere for Google å skjønne hvor du har vært, og da blir informasjonen på tidslinjen mer nøyaktig.

Slå på Nett- og appaktivitet

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger og personvern.
  4. Velg Nett- og appaktivitet er av under Applogg.
  5. Slå på Nett- og appaktivitet.
Tips: Hvis Nett- og appaktivitet er slått av, kan du ikke endre stedene eller aktivitetene på tidslinjen, men du kan velge å slette en dag eller alle oppføringene i posisjonsloggen.

Tips og triks

Finn ut når du sist besøkte et sted

Hvis et besøk på et sted er registrert på tidslinjen, kan du se den forrige gangen du besøkte dette stedet, på Google Maps.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2.  Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Velg et sted på tidslinjen.
  4. Trykk på Detaljer.
  5. Rull ned til du finner tidslinjen Tidslinje. Ved siden av dette ikonet kan du se informasjon om den forrige gangen du var der.
Tips: Du kan bare se denne informasjonen hvis stedet allerede er lagt til tidslinjen.
Se hjemme- og jobbadressen på tidslinjen

Hvis du har lagret hjemme- og jobbadressen din på Google, vises de på tidslinjen. Denne informasjonen kan også brukes i andre Google-produkter og -tjenester enn tidslinjen.

Finn ut hvordan du kan legge inn hjemme- og jobbadressen.

Du har kontrollen

Du kan når som helst gå gjennom dataene dine og eventuelle valg du gjør her, på activity.google.com eller på tidslinjen.