Google Maps-tidslinjen

Du kan se og administrere informasjonen i posisjonsloggen din via Google Maps-tidslinjen, som er tilgjengelig for både brukere på mobil og datamaskiner. På tidslinjen kan du endre bestemte oppføringer i posisjonsloggen og slette informasjon fra ønskede datoperioder eller alle dataene i denne loggen. Tidslinjen er privat – det er bare du som kan se den.

Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du setter posisjonsloggen på pause eller sletter posisjonsdata fra posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som en del av bruken din av andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Google Søk og Maps når Nett- og appaktivitet-innstillingen er slått på. Denne informasjonen kan også inkluderes i bildene dine, men dette avhenger av innstillingene i kameraappen du bruker.

Merk: Tidslinjen er foreløpig ikke tilgjengelig i Sør-Korea. Du kan slå på posisjonsloggen eller sette den på pause via Aktivitetslagring, og du kan slette dataene i posisjonsloggen din her.

Se reisene dine

Du kan se hvor langt du har reist, og hvordan du har kommet deg fra sted til sted, for eksempel til fots, på sykkel, med bil eller med kollektivtransport. Avhengig av hvilket land du bor i, vises avstandene på tidslinjen i kilometer eller engelske mil.

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Logg på med Google-kontoen du bruker på mobilenheten din.
  3. Klikk på Meny Meny øverst til venstre.
  4. Klikk på Tidslinje Tidslinje.
  5. For å se en annen dato, velg dag, måned og år øverst.

Tips: For å se steder du nylig har besøkt, klikk på Meny Meny og deretter Dine steder og deretter Besøkt.

Se hjemme- og jobbadressen på tidslinjen

Hvis du har lagret hjemme- og jobbadressen din, vises de på tidslinjen. Foruten på tidslinjen kan denne informasjonen også brukes i andre Google-produkter og -tjenester.

Finn ut hvordan du angir hjemme- og jobbadressen din.

Endre tidslinjen

Hvis informasjonen om et sted på tidslinjen ikke stemmer, kan du endre posisjonen og tidspunktet du var der. For å gjøre dette må du slå på Nett- og appaktivitet:

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Finn stedet på tidslinjen du vil endre, og klikk på nedoverpilen Pil ned.
  3. Velg det aktuelle stedet, eller søk etter stedet i søkefeltet.
  4. Klikk på tidsangivelsen for å endre tidspunktet du var der.

Merk: Hvis Nett- og appaktivitet er slått av, kan du ikke endre stedene eller aktivitetene på tidslinjen, men du kan velge å slette en dag eller posisjonsloggen i sin helhet.

Se Google Foto på tidslinjen

Du kan velge å knytte Google Foto-kontoen din sammen med tidslinjen. Hvis du gjør dette, blir bildene du laster opp til Google Foto, vist på tidslinjen. Følg fremgangsmåten nedenfor for å se om Google Foto-bildene dine vises på tidslinjen:

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Klikk på Meny Meny og deretter Tidslinje Tidslinje.
  3. Klikk på Innstillinger Innstillinger og deretter Innstillinger for tidslinjen.
    • Slå på «Google Foto» hvis du vil se bilder på tidslinjen.
    • Slå av «Google Foto» hvis du ikke vil se bilder på tidslinjen.
  4. Klikk på Lagre.

Merk: Du kan fjerne bilder fra tidslinjen, men det fører verken til at bildene eller de tilhørende metadataene slettes fra Google Foto.

Fjern bilder

Bilder du laster opp til Google Foto, vises på tidslinjen din. Hvis du fjerner bilder fra tidslinjen, slettes de ikke samtidig fra Google Foto.

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på avmerkingssymbolet øverst til høyre i hvert av bildene du vil slette.
  3. Velg Fjern bildet.

Slett en dag

Viktig: Informasjon du sletter fra tidslinjen, kan ikke gjenopprettes. Det er ikke mulig å se denne posisjonsinformasjonen på tidslinjen igjen. Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du sletter posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som en del av bruken din av andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Søk og Maps når Nett- og appaktivitet-innstillingen er slått på. Denne informasjonen kan også inkluderes i bildene dine, men dette avhenger av innstillingene i kameraappen du bruker.

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på dagen du vil slette.
  3. Klikk på Slett Slett øverst til høyre i panelet på venstre side.
  4. Velg Slett dagen.

Slett posisjonsloggen

Du kan slette hele posisjonsloggen eller deler av den.

Viktig: Informasjon du sletter fra tidslinjen, kan ikke gjenopprettes. Det er ikke mulig å se denne posisjonsinformasjonen på tidslinjen igjen. Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du sletter posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som en del av bruken din av andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Søk og Maps når Nett- og appaktivitet-innstillingen er slått på. Denne informasjonen kan også inkluderes i bildene dine, men dette avhenger av innstillingene i kameraappen du bruker.

Sånn sletter du posisjonsloggen:

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på Slett Slett nederst til høyre. Du kan også klikke på Innstillinger Innstillinger og deretter Slett hele posisjonsloggen.
  3. Klikk på Slett posisjonsloggen.

Slå på posisjonsloggen eller sett den på pause

Når du slår på posisjonsloggen, registrerer Google steder og posisjonsdata i Google-kontoen din – også om du ikke bruker Google Maps. Sånn kan du slå på posisjonsloggen eller sette den på pause:

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og deretter Slå på posisjonsloggen eller Sett posisjonsloggen på pause.

Finn ut hvordan du administrerer posisjonsloggen.