I løpet av de neste månedene blir navnet på innstillingen Posisjonslogg endret til Tidslinje. Hvis Posisjonslogg er slått på i kontoen din, kan det hende du ser Tidslinje i app- og kontoinnstillinger.

Google Maps-tidslinjen

Administrer tidslinjen din

Google Maps-tidslinjen er et personlig kart som gjør det lettere å huske ruter og turer du har tatt og steder du har vært på, ut fra posisjonsloggen din. Du kan når som helst redigere tidslinjen din og slette posisjonsloggen fra tidslinjen.

Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du slår av posisjonsloggen eller sletter posisjonsdata fra posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som følge av at du bruker andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Denne aktiviteten kan inkludere informasjon om posisjonen din basert på enhetens generelle område og IP-adresse. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Søk og Google Maps når innstillingen Nett- og appaktivitet er slått på. Denne informasjonen kan også bli inkludert i bildene dine, avhengig av innstillingene i kameraappen du bruker.

Se reiser du har tatt

Du kan se hvor langt du har reist, og veien du tok fra sted til sted, for eksempel til fots, på sykkel, med bil eller med kollektivtransport. Avhengig av landet eller regionen du bor i, vises avstandene på tidslinjen i kilometer eller engelske mil.

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Logg på med Google-kontoen du bruker på mobilenheten.
  3. Klikk på Meny Meny øverst til venstre.
  4. Klikk på Tidslinje Tidslinje.
  5. For å finne en annen dato, velg dag, måned og år øverst.

Se hjemme- og jobbadressen på tidslinjen

Hvis du har lagret hjemme- og jobbadressen din, vises de på tidslinjen. Denne informasjonen kan også brukes i andre Google-produkter og -tjenester enn tidslinjen.

Finn ut hvordan du kan legge inn hjemme- og jobbadressen.

Tips: For å se steder du nylig har besøkt, klikk på Lagret Lagre stedet etterfulgt av Besøkt.

Endre tidslinjen

Hvis informasjonen om et sted på tidslinjen ikke stemmer, kan du endre posisjonen og tidspunktet du var der.

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Finn stedet på tidslinjen du vil endre, og klikk på nedoverpilen Nedoverpil.
  3. Velg det aktuelle stedet, eller søk etter det i søkefeltet.
  4. Klikk på tidsangivelsen for å endre tidspunktet du var der.
Slett dager
Viktig: Hvis du sletter informasjon om posisjonsloggen din fra tidslinjen, kan du ikke se den på tidslinjen senere. Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du sletter posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som følge av at du bruker andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Søk og Maps når Nett- og appaktivitet-innstillingen er slått på. Denne informasjonen kan også inkluderes i bildene dine, men dette avhenger av innstillingene i kameraappen du bruker.
  1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på dagen du vil slette.
  3. Klikk på Slett Slett øverst til høyre i panelet på venstre side.
  4. Klikk på Slett dagen.
Slett oppføringer i posisjonsloggen
Viktig: Hvis du sletter informasjon om posisjonsloggen din fra tidslinjen, kan du ikke se den på tidslinjen senere. Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du sletter posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som følge av at du bruker andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Søk og Maps når Nett- og appaktivitet-innstillingen er slått på. Denne informasjonen kan også inkluderes i bildene dine, men dette avhenger av innstillingene i kameraappen du bruker.

Slik kan du slette oppføringer i posisjonsloggen:

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på Slett Slett nederst til høyre. Du kan også klikke på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Slett hele posisjonsloggen.
  3. Klikk på Slett posisjonsloggen.

Slett oppføringer i posisjonsloggen automatisk

Du kan automatisk slette oppføringer i posisjonsloggen som er eldre enn 3, 18 eller 36 måneder.

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Settings nederst til høyre etterfulgt av Slett posisjonsloggen automatisk.
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Slå posisjonsloggen av eller på

Når du slår på posisjonsloggen, lagres den nøyaktige enhetsposisjonen din regelmessig på enhetene dine og på Googles tjenere – også når Google-appene ikke er i bruk. Tidslinjen din opprettes også.

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Slå på posisjonsloggen eller Slå av posisjonsloggen.

Finn ut hvordan du kan administrere posisjonsloggen.

Du har kontrollen

Du kan når som helst gå gjennom dataene dine og eventuelle valg du gjør her, på activity.google.com eller på tidslinjen.