Google Maps-tidslinjen

Google Maps-tidslinjen ser du et anslag over stedene du kan ha besøkt og rutene du kan ha fulgt, basert på posisjonsloggen din. Du kan når som helst endre tidslinjen din. Du kan også når som helst slette posisjonsloggen – inkludert tidsperioder – på tidslinjen. Tidslinjen er privat – det er bare du som kan se den, og den er tilgjengelig på mobilenheter og datamaskiner.

Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du setter posisjonsloggen på pause eller sletter posisjonsdata fra posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som en del av bruken din av andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Google Søk og Maps når Nett- og appaktivitet-innstillingen er slått på. Denne informasjonen kan også inkluderes i bildene dine, men dette avhenger av innstillingene i kameraappen du bruker.

Se reiser du har tatt

Du kan se hvor langt du har reist, og hvordan du har kommet deg fra sted til sted, for eksempel til fots, på sykkel, med bil eller med kollektivtransport. Avhengig av hvilket land du bor i, vises avstandene på tidslinjen i kilometer eller engelske mil.

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Logg på med Google-kontoen du bruker på mobilenheten din.
  3. Klikk på Meny Meny øverst til venstre.
  4. Klikk på Tidslinje Tidslinje.
  5. For å se en annen dato, velg dag, måned og år øverst.

Tips: For å se steder du nylig har besøkt, klikk på Meny Meny og så Dine steder og så Besøkt.

Se hjemme- og jobbadressen på tidslinjen

Hvis du har lagret hjemme- og jobbadressen din, vises de på tidslinjen. Foruten på tidslinjen kan denne informasjonen også brukes i andre Google-produkter og -tjenester.

Finn ut hvordan du angir hjemme- og jobbadressen din.

Endre tidslinjen

Hvis informasjonen om et sted på tidslinjen ikke stemmer, kan du endre posisjonen og tidspunktet du var der. Du kan gjøre dette ved å slå på Nett- og appaktivitet:

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Finn stedet på tidslinjen du vil endre, og klikk på pil ned Nedoverpil.
  3. Velg det aktuelle stedet, eller søk etter stedet i søkefeltet.
  4. Klikk på tidsangivelsen for å endre tidspunktet du var der.

Merk: Hvis Nett- og appaktivitet er slått av, kan du ikke endre stedene eller aktivitetene på tidslinjen, men du kan velge å slette en dag eller alle oppføringene i posisjonsloggen.

Finn Google Foto-bilder på tidslinjen

Du kan se Google Foto-bildene dine på tidslinjen. Hvis du vil kontrollere om Google Foto-bildene dine kommer til å bli vist på tidslinjen, kan du følge denne fremgangsmåten:

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2.  Klikk på Innstillinger Innstillinger nederst til høyre og så Innstillinger for tidslinjen.
  3. Finn «Google Foto» under «Tidslinje».
    • Sørg for at bryteren er slått av, hvis du ikke lenger vil vise bilder på tidslinjen.
    • Sørg likeledes for at bryteren er slått på hvis du vil se bildene på tidslinjen.

Merk: Du kan fjerne bilder fra tidslinjen, men det fører verken til at bildene eller de tilhørende metadataene slettes fra Google Foto.

Fjern bilder

Bilder du laster opp til Google Foto, vises på tidslinjen din. Hvis du fjerner bilder fra tidslinjen, slettes de ikke samtidig fra Google Foto.

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på avmerkingssymbolet øverst til høyre i hvert av bildene du vil slette.
  3. Velg Fjern bildet.

Slett dager

Viktig: Informasjon du sletter fra tidslinjen, kan ikke gjenopprettes. Det er ikke mulig å se denne informasjonen fra posisjonsloggen på tidslinjen igjen. Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du sletter posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som en del av bruk av andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Søk og Maps når Nett- og appaktivitet-innstillingen er slått på. Denne informasjonen kan også inkluderes i bildene dine, men dette avhenger av innstillingene i kameraappen du bruker.

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på dagen du vil slette.
  3. Klikk på Slett Slett øverst til høyre i panelet på venstre side.
  4. Velg Slett dagen.

Slett oppføringer i posisjonsloggen

Du kan slette alle oppføringene i posisjonsloggen eller bare noen av dem.

Viktig: Informasjon du sletter fra tidslinjen, kan ikke gjenopprettes. Det er ikke mulig å se denne informasjonen fra posisjonsloggen på tidslinjen igjen. Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du sletter posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som en del av bruk av andre Google-apper, -nettsteder og -tjenester. Det kan for eksempel lagres posisjonsdata som en del av aktivitet på Søk og Maps når Nett- og appaktivitet-innstillingen er slått på. Denne informasjonen kan også inkluderes i bildene dine, men dette avhenger av innstillingene i kameraappen du bruker.

Du kan slette posisjonsloggen ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på Slett Slett nederst til høyre. Du kan også klikke på Innstillinger Innstillinger og så Slett hele posisjonsloggen.
  3. Klikk på Slett posisjonsloggen.

Slett oppføringer i posisjonsloggen automatisk

Du kan velge at oppføringer i posisjonsloggen som er eldre enn 3 eller 18 måneder, skal slettes automatisk.

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Settings og så Slett posisjonsloggen automatisk nederst til høyre.
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Slå på posisjonsloggen eller sett den på pause

Når du slår på posisjonsloggen, registrerer Google steder og posisjonsdata i Google-kontoen din – også om du ikke bruker Google Maps. Slik slår du på posisjonsloggen eller setter den på pause:

1. Gå til tidslinjen på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Slå på posisjonsloggen eller Sett posisjonsloggen på pause.

Finn ut hvordan du kan administrere oppføringer i posisjonsloggen.