Google Maps-tijdlijn

U kunt uw locatiegeschiedenis bekijken en beheren via de Google Maps-tijdlijn. Deze functie is beschikbaar voor zowel mobiele als desktopgebruikers. In Tijdlijn kunt u specifieke informatie in uw locatiegeschiedenis bewerken, informatie van een bepaalde periode verwijderen of alle informatie uit uw locatiegeschiedenis verwijderen. Uw tijdlijn is privé en is alleen voor u zichtbaar.

Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens locatiegeschiedenis onderbreekt of locatiegegevens uit uw locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer uw Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

Opmerking: Tijdlijn is momenteel niet beschikbaar in Zuid-Korea. U kunt locatiegeschiedenis inschakelen of onderbreken in uw Activiteitsopties en de gegevens van uw locatiegeschiedenis hier verwijderen.

Uw reizen bekijken

U kunt zien hoe ver u heeft gereisd en hoe u van plaats naar plaats bent gereisd, bijvoorbeeld te voet, op de fiets, in de auto of met het openbaar vervoer. Of de tijdlijn uw afstanden in mijlen of kilometers meet, hangt af van uw land.

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Log in met hetzelfde Google-account dat u op uw mobiele apparaat gebruikt.
  3. Klik linksboven op Menu Menu.
  4. Klik op Tijdlijn Tijdlijn.
  5. Kies bovenaan een dag, maand en jaar als u een andere datum wilt zien.

Tip: Klik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Bezocht als u plaatsen wilt zien die u onlangs heeft bezocht.

Uw woon- en werkadres bekijken in de tijdlijn

Als u uw woon- en werkadres heeft opgeslagen, worden ze weergegeven in de tijdlijn. Deze informatie kan ook worden gebruikt in andere producten en services van Google.

Informatie over hoe u uw woon- en werkadres instelt.

Tijdlijn bewerken

Als een plaats in de tijdlijn niet klopt, kunt u de locatie bewerken en aangeven wanneer u er was. Schakel hiervoor 'Web- en app-activiteit' in:

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Zoek de plaats die u wilt wijzigen in de tijdlijn en klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Kies de juiste plaats of zoek naar een plaats in het zoekvak.
  4. Klik op de tijd als u wilt bewerken wanneer u er was.

Opmerking: Als Web- en app-activiteit niet is ingeschakeld, kunt u geen locaties of activiteiten in de tijdlijn bewerken. U kunt wel een dag of uw hele locatiegeschiedenis verwijderen.

Google Foto's bekijken in de tijdlijn

U kunt uw Google Foto's-account koppelen aan de tijdlijn. Foto's worden dan in de tijdlijn weergegeven wanneer ze worden geüpload naar Google Foto's. Ga als volgt te werk om te bepalen of u foto's in de tijdlijn wilt weergegeven:

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Klik op Instellingen Instellingen en dan Tijdlijninstellingen.
    • Schakel 'Google Foto's' in als u foto's in de tijdlijn wilt weergeven.
    • Schakel 'Google Foto's' uit als u geen foto's op uw tijdlijn wilt weergegeven.
  4. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als u foto's uit de tijdlijn verwijdert, worden de foto's of de metadata ervan niet verwijderd uit Google Foto's.

Foto's verwijderen

Als u foto's uploadt naar Google Foto's, worden deze in de tijdlijn weergegeven. Als u foto's uit de tijdlijn verwijdert, worden ze niet verwijderd uit Google Foto's.

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van een foto die u wilt verwijderen op het vinkje.
  3. Kies Foto verwijderen.

Een dag verwijderen

Belangrijk: Wanneer u informatie uit de tijdlijn verwijdert, is dat permanent. U kunt de gegevens van uw locatiegeschiedenis niet meer bekijken in de tijdlijn. Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik op de dag die u wilt verwijderen.
  3. Ga naar het venster aan de linkerzijde en klik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen.
  4. Kies Dag verwijderen.

Locatiegeschiedenis verwijderen

Uw kunt uw locatiegeschiedenis helemaal of gedeeltelijk verwijderen.

Belangrijk: Wanneer u informatie uit de tijdlijn verwijdert, is dat permanent. U kunt de gegevens van uw locatiegeschiedenis niet meer bekijken in de tijdlijn. Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

Volg onderstaande stappen om uw locatiegeschiedenis te verwijderen.

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik rechtsonder op Verwijderen Verwijderen. U kunt ook op Instellingen Instellingen en dan Volledige Locatiegeschiedenis verwijderen klikken.
  3. Klik op Locatiegeschiedenis verwijderen.

Uw locatiegeschiedenis automatisch verwijderen

U kunt ervoor kiezen locatiegeschiedenis die ouder dan drie maanden of achttien maanden is, automatisch te verwijderen.

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik rechtsonder op Instellingen Settings en dan Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Locatiegeschiedenis inschakelen of onderbreken

Wanneer u Locatiegeschiedenis inschakelt, houdt Google uw locatiegegevens en plaatsen bij in uw Google-account, zelfs wanneer u Google Maps niet gebruikt. Volg onderstaande stappen om Locatiegeschiedenis in te schakelen of te onderbreken:

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Locatiegeschiedenis inschakelen of Locatiegeschiedenis onderbreken.

Meer informatie over het beheren van uw locatiegeschiedenis.