Google Maps-tijdlijn

U kunt uw locatiegeschiedenis bekijken en beheren via de Google Maps-tijdlijn. Deze functie is beschikbaar voor zowel mobiele als desktopgebruikers. In Tijdlijn kunt u specifieke informatie in uw locatiegeschiedenis bewerken, informatie van een bepaalde periode verwijderen of alle informatie uit uw locatiegeschiedenis verwijderen. Uw tijdlijn is privé en is alleen voor u zichtbaar.

Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens locatiegeschiedenis onderbreekt of locatiegegevens uit uw locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer uw Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

Opmerking: Tijdlijn is momenteel niet beschikbaar in Zuid-Korea. U kunt locatiegeschiedenis inschakelen of onderbreken in uw Activiteitsopties en de gegevens van uw locatiegeschiedenis hier verwijderen.

Bekijk uw reizen

U kunt zien hoe ver u heeft gereisd en hoe u van plaats naar plaats bent gereisd, bijvoorbeeld te voet of met de fiets, de auto of het openbaar vervoer. Of Tijdlijn uw afstanden in mijlen of kilometers meet, hangt af van uw land.

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Log in met hetzelfde Google-account dat u op uw mobiele apparaat gebruikt.
  3. Klik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  4. Klik op Tijdlijn Tijdlijn.
  5. Kies bovenaan een dag, maand en jaar als u een andere datum wilt zien.

Tip: Klik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Bezocht als u plaatsen wilt zien die u onlangs heeft bezocht.

Uw woon- en werkadres bekijken in Tijdlijn

Als u uw woon- en werkadres heeft opgeslagen, worden deze weergegeven in Tijdlijn. Deze informatie kan ook worden gebruikt in andere producten en services van Google.

Informatie over hoe u uw woon- en werkadres instelt.

Tijdlijn bewerken

Als een plaats in Tijdlijn niet klopt, kunt u de locatie bewerken en aangeven wanneer u er was. Schakel hiervoor 'Web- en app-activiteit' in:

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Zoek de plaats die u wilt wijzigen in Tijdlijn en klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Kies de juiste plaats of zoek naar een plaats in het zoekvak.
  4. Klik op de tijd als u wilt bewerken wanneer u er was.

Opmerking: Als Web- en app-activiteit niet is ingeschakeld, kunt u geen locaties of activiteiten in Tijdlijn bewerken. U kunt dan wel een dag of uw hele locatiegeschiedenis verwijderen.

Google Foto's bekijken in Tijdlijn

U kunt uw Google Foto's-account koppelen aan Tijdlijn. Foto's worden dan in Tijdlijn weergegeven wanneer ze worden geüpload naar Google Foto's. Ga als volgt te werk om te bepalen of u foto's in Tijdlijn wilt weergegeven:

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Klik op Instellingen Instellingen en dan Tijdlijninstellingen.
    • Schakel 'Google Foto's' in als u foto's in Tijdlijn wilt weergeven.
    • Schakel 'Google Foto's' uit als u geen foto's op uw tijdlijn wilt weergegeven.
  4. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als u foto's uit Tijdlijn verwijdert, worden de foto's of de metadata ervan niet verwijderd uit Google Foto's.

Foto's verwijderen

Als u foto's uploadt naar Google Foto's, worden deze in Tijdlijn weergegeven. Als u foto's uit Tijdlijn verwijdert, worden deze niet verwijderd uit Google Foto's.

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van een foto die u wilt verwijderen op het vinkje.
  3. Kies Foto verwijderen.

Een dag verwijderen

Belangrijk: Wanneer u informatie uit Tijdlijn verwijdert, is dat permanent. U kunt de gegevens van uw locatiegeschiedenis niet opnieuw bekijken in Tijdlijn. Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik op de dag die u wilt verwijderen.
  3. Ga naar het venster aan de linkerzijde en klik in de rechterbovenhoek op Verwijderen Verwijderen.
  4. Kies Dag verwijderen.

Locatiegeschiedenis verwijderen

Uw kunt uw locatiegeschiedenis helemaal of gedeeltelijk verwijderen.

Belangrijk: Wanneer u informatie uit Tijdlijn verwijdert, is dat permanent. U kunt de gegevens van uw locatiegeschiedenis niet opnieuw bekijken in Tijdlijn. Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

Volg onderstaande stappen om uw locatiegeschiedenis te verwijderen.

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik in de rechterbenedenhoek op Verwijderen Verwijderen. U kunt ook op Instellingen Instellingen en dan Volledige Locatiegeschiedenis verwijderen klikken.
  3. Klik op Locatiegeschiedenis verwijderen.

Locatiegeschiedenis inschakelen of onderbreken

Wanneer u Locatiegeschiedenis inschakelt, houdt Google uw locatiegegevens en plaatsen bij in uw Google-account, zelfs wanneer u Google Maps niet gebruikt. Volg onderstaande stappen om Locatiegeschiedenis in te schakelen of te onderbreken:

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Locatiegeschiedenis inschakelen of Locatiegeschiedenis onderbreken.

Meer informatie over het beheren van uw locatiegeschiedenis.