In de komende maanden wordt de naam van de instelling Locatiegeschiedenis gewijzigd in Tijdlijn. Als Locatiegeschiedenis aanstaat voor je account, wordt Tijdlijn misschien getoond in de app- en accountinstellingen.

Google Maps-tijdlijn

Je tijdlijn beheren

De Google Maps-tijdlijn is een persoonlijke kaart, op basis van je locatiegeschiedenis, waarmee je bezochte plaatsen, gebruikte routes en gemaakte reizen kunt onthouden. Je kunt je tijdlijn op elk moment bewerken en je locatiegeschiedenis verwijderen via Tijdlijn.

Als je instellingen zoals Web- en app-activiteit hebt aangezet en je daarna de locatiegeschiedenis uitzet of er locatiegegevens uit verwijdert, worden er misschien nog steeds locatiegegevens in je Google-account opgeslagen wanneer je andere sites, apps en services van Google gebruikt. Deze activiteit kan informatie over je locatie bevatten op basis van de algemene locatie en het IP-adres van je apparaat. Als Web- en app-activiteit aanstaat, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van je activiteit op Google Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van je camera-app kunnen er bovendien locatiegegevens worden opgenomen in je foto's.

Je reizen vinden

Je kunt vinden hoe ver je hebt gereisd en hoe je hebt gereisd, bijvoorbeeld te voet, of met de fiets, de auto of het openbaar vervoer. Of de tijdlijn afstanden in mijlen of kilometers meet, hangt af van je land.

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Log in met het Google-account dat je ook op je mobiele apparaat gebruikt.
  3. Klik linksboven op Menu Menu.
  4. Klik op Tijdlijn Tijdlijn.
  5. Kies bovenaan een dag, maand en jaar als je een andere datum wilt vinden.

Je woon- en werkadres vinden in de tijdlijn

Als je je woon- en werkadres hebt opgeslagen, worden deze weergegeven in de tijdlijn. Deze informatie kan ook worden gebruikt in andere producten en services van Google.

Meer informatie over hoe je je woon- en werkadres instelt

Tip: Als je plaatsen wilt vinden die je onlangs hebt bezocht, klik je op Opgeslagen Plaats opslaan en dan Bezocht.

Tijdlijn bewerken

Als een plaats in de tijdlijn niet klopt, kun je de locatie bewerken en aangeven wanneer je daar was.

1. Ga op je computer naar Tijdlijn.
  2. Zoek de plaats die je wilt wijzigen in de tijdlijn en klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Kies de juiste plaats of zoek naar een plaats in het zoekvak.
  4. Als je wilt bewerken wanneer je er was, klik je op de tijd.
Een dag verwijderen
Belangrijk: Als je locatiegeschiedenisgegevens uit de tijdlijn verwijdert, worden deze hier later niet meer getoond. Als je andere instellingen zoals Web- en app-activiteit hebt aangezet en je de locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in je Google-account opgeslagen wanneer je andere sites, apps en services van Google gebruikt. Als Web- en app-activiteit aanstaat, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van je activiteit op Google Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van je camera-app kunnen er bovendien locatiegegevens worden opgenomen in je foto's.
  1. Ga op je computer naar Tijdlijn.
  2. Klik op de dag die je wilt verwijderen.
  3. Ga naar het venster aan de linkerkant en klik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen .
  4. Klik op Dag verwijderen.
De locatiegeschiedenis verwijderen
Belangrijk: Als je locatiegeschiedenisgegevens uit de tijdlijn verwijdert, worden deze hier later niet meer getoond. Als je andere instellingen zoals Web- en app-activiteit hebt aangezet en je de locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in je Google-account opgeslagen wanneer je andere sites, apps en services van Google gebruikt. Als Web- en app-activiteit aanstaat, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van je activiteit op Google Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van je camera-app kunnen er bovendien locatiegegevens worden opgenomen in je foto's.

Als je de locatiegeschiedenis wilt verwijderen, doe je het volgende:

1. Ga op je computer naar Tijdlijn.
  2. Klik rechtsonder op Verwijderen Verwijderen . Je kunt ook klikken op Instellingen Instellingen en dan Volledige Locatiegeschiedenis verwijderen.
  3. Klik op Locatiegeschiedenis verwijderen.

Je locatiegeschiedenis automatisch verwijderen

Je kunt locatiegeschiedenis die ouder is dan 3, 18 of 36 maanden, automatisch verwijderen.

1. Ga op je computer naar Tijdlijn.
  2. Klik rechtsonder op Instellingen Settings en dan Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Locatiegeschiedenis aan- of uitzetten

Als je Locatiegeschiedenis aanzet, wordt je exacte apparaatlocatie regelmatig opgeslagen (op je apparaten en de servers van Google), ook als je Google-apps niet gebruikt, en wordt je tijdlijn gemaakt.

1. Ga op je computer naar Tijdlijn.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en danLocatiegeschiedenis aanzetten of Locatiegeschiedenis uitzetten.

Meer informatie over het beheer van je locatiegeschiedenis

Jij bepaalt alles

Je gegevens (en de keuzes die je hier maakt) worden altijd op activity.google.com of je tijdlijn getoond.