Google Maps-tijdlijn

Je tijdlijn beheren

De Google Maps-tijdlijn geeft een overzicht van plaatsen die je mogelijk hebt bezocht en routes die je misschien hebt afgelegd. Dit gebeurt op basis van je locatiegeschiedenis. Je kunt de tijdlijn bewerken wanneer je maar wilt. Je kunt ook altijd je locatiegeschiedenis of bepaalde perioden uit de tijdlijn verwijderen. De tijdlijn is privé en dus alleen voor jou zichtbaar. Je kunt de tijdlijn zowel op mobiele apparaten als op je desktop bekijken.

Als je andere instellingen hebt aangezet, zoals Web- en app-activiteit, en je vervolgens de locatiegeschiedenis onderbreekt of er locatiegegevens uit verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in je Google-account opgeslagen wanneer je andere sites, apps en services van Google gebruikt. Als Web- en app-activiteit aanstaat, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van je activiteit op Google Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van je camera-app kunnen er bovendien locatiegegevens worden opgenomen in je foto's.

Uw reizen bekijken

U kunt zien hoe ver u heeft gereisd en hoe u van plaats naar plaats bent gereisd, bijvoorbeeld te voet, op de fiets, in de auto of met het openbaar vervoer. Of de afstanden op uw tijdlijn in mijlen of kilometers worden gemeten, hangt af van uw land.

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Log in met hetzelfde Google-account dat u op uw mobiele apparaat gebruikt.
  3. Klik linksboven op Menu Menu.
  4. Klik op Tijdlijn Tijdlijn.
  5. Kies bovenaan een dag, maand en jaar als u een andere datum wilt zien.

Tip: Als u plaatsen wilt bekijken die u onlangs heeft bezocht, klikt u op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Bezocht.

Uw woon- en werkadres bekijken in de tijdlijn

Als u uw woon- en werkadres heeft opgeslagen, worden ze weergegeven in de tijdlijn. Deze informatie kan ook worden gebruikt in andere producten en services van Google.

Informatie over hoe u uw woon- en werkadres instelt.

Tijdlijn bewerken

Als een plaats in de tijdlijn niet klopt, kunt u de locatie bewerken en aangeven wanneer u er was. Schakel hiervoor 'Web- en app-activiteit' in:

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Zoek de plaats die u wilt wijzigen in de tijdlijn en klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Kies de juiste plaats of zoek naar een plaats in het zoekvak.
  4. Klik op de tijd als u wilt bewerken wanneer u er was.

Opmerking: Als Web- en app-activiteit niet is ingeschakeld, kunt u geen locaties of activiteiten in de tijdlijn bewerken. U kunt wel een dag of uw hele locatiegeschiedenis verwijderen.

Google Foto's bekijken in de tijdlijn

U kunt uw Google Foto's bekijken in de tijdlijn. Zo bepaalt u of u foto's wel of niet in de tijdlijn weergeeft:

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2.  Klik rechtsonder op Instellingen Instellingen en dan Tijdlijninstellingen.
  3. Ga onder 'Tijdlijn' naar 'Google Foto's'.
    • Als u geen foto's in de tijdlijn wilt weergeven, moet de schakelaar op 'Uit' staan.
    • Als u foto's in de tijdlijn wilt weergeven, moet de schakelaar op 'Aan' staan.

Tip: Als u foto's uit de tijdlijn verwijdert, worden de foto's of de metadata ervan niet verwijderd uit Google Foto's.

Foto's verwijderen

Als u foto's uploadt naar Google Foto's, worden deze in de tijdlijn weergegeven. Als u foto's uit de tijdlijn verwijdert, worden ze niet verwijderd uit Google Foto's.

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van een foto die u wilt verwijderen op het vinkje.
  3. Kies Foto verwijderen.

Een dag verwijderen

Belangrijk: Wanneer u informatie uit de tijdlijn verwijdert, is dat permanent. U kunt de gegevens van uw locatiegeschiedenis niet meer bekijken in de tijdlijn. Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens uw locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik op de dag die u wilt verwijderen.
  3. Ga naar het venster aan de linkerkant en klik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen .
  4. Kies Dag verwijderen.

Locatiegeschiedenis verwijderen

U kunt uw locatiegeschiedenis helemaal of gedeeltelijk verwijderen.

Belangrijk: Wanneer u informatie uit de tijdlijn verwijdert, is dat permanent. U kunt de gegevens van uw locatiegeschiedenis niet meer bekijken in de tijdlijn. Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens uw locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

Volg de onderstaande stappen om uw locatiegeschiedenis te verwijderen.

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik rechtsonder op Verwijderen Verwijderen . U kunt ook klikken op Instellingen Instellingen en dan Volledige Locatiegeschiedenis verwijderen.
  3. Klik op Locatiegeschiedenis verwijderen.

Uw locatiegeschiedenis automatisch verwijderen

U kunt ervoor kiezen locatiegeschiedenis die ouder dan drie maanden of achttien maanden is, automatisch te verwijderen.

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik rechtsonder op Instellingen Settings en dan Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen.
  3. Volg de instructies op het scherm.

'Locatiegeschiedenis' inschakelen of onderbreken

Wanneer u Locatiegeschiedenis inschakelt, houdt Google uw locatiegegevens bij in uw Google-account, zelfs wanneer u Google Maps niet gebruikt. Volg onderstaande stappen om Locatiegeschiedenis in te schakelen of te onderbreken:

1. Ga op uw computer naar Tijdlijn.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Locatiegeschiedenis inschakelen of Locatiegeschiedenis onderbreken.

Meer informatie over het beheer van uw locatiegeschiedenis.