Google Mapsin aikajana

Hallinnoi aikajanaasi

Google Mapsin aikajanalta näet sijaintihistoriasi perusteella paikkoja, joissa olet saattanut käydä, ja reittejä, joita olet saattanut kulkea. Voit milloin tahansa muokata aikajanaasi ja poistaa siltä sijaintihistoriasi. Aikajanasi on yksityinen, joten vain sinä näet sen. Aikajana on käytettävissä mobiililaitteilla ja tietokoneilla.

Jos verkko- ja sovellustoiminta tai muita vastaavia asetuksia on päällä ja keskeytät sijaintihistorian tai poistat sijaintitiedot sijaintihistoriasta, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos esimerkiksi verkko- ja sovellustoiminta on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Google Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

Omat matkat

Voit nähdä, kuinka pitkän matkan olet matkustanut ja millä kulkutavoilla olet matkustanut (esim. kävellen, pyörällä, autolla tai julkisilla). Aikajana ilmoittaa etäisyyden kilometreinä tai maileina sen mukaan, kumpaa mittayksikköä maassasi tai alueellasi käytetään.

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Kirjaudu sisään sillä Google‑tilillä, jota käytät mobiililaitteellasi.
  3. Klikkaa vasemman yläkulman valikkokuvaketta Valikko.
  4. Klikkaa Aikajana Aikajana.
  5. Jos haluat nähdä jonkin toisen päivän tiedot, valitse yläreunasta päivä, kuukausi ja vuosi.

Koti ja työpaikka aikajanalla

Jos olet tallentanut koti- ja työosoitteesi, ne näkyvät aikajanalla. Aikajanan lisäksi näitä tietoja voidaan käyttää myös muissa Googlen tuotteissa ja palveluissa.

Lue lisää koti- ja työosoitteen lisäämisestä.

Vinkki: Jos haluat nähdä paikat, joissa olet käynyt äskettäin, klikkaa valikkokuvaketta  Valikko ja sitten Omat paikat ja sitten Käyty.

Aikajanan muokkaaminen

Jos aikajanalla on virheitä, voit muokata paikkaa sekä käyntisi ajankohtaa.

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Etsi aikajanalta paikka, jota haluat muuttaa, ja klikkaa sitten alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse oikea paikka tai etsi paikka hakukentän avulla.
  4. Muokkaa käyntisi ajankohtaa klikkaamalla aikaa.

Vinkki: Jos verkko‐ ja sovellustoiminta ei ole päällä, et voi muokata aikajanalla näkyviä paikkoja tai tapahtumia mutta voit poistaa tietyn päivän tiedot tai koko sijaintihistorian.

Google Kuvat aikajanalla

Google Kuvasi voivat näkyä aikajanalla. Näin voit valita, näkyvätkö Google Kuvat aikajanalla:

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Aikajana-asetukset.
  3. Etsi Aikajana-kohdasta Google Kuvat.
    • Jos et halua valokuvien näkyvän aikajanallasi, poista Google Kuvat ‐kohdan valinta.
    • Jos haluat valokuvien näkyvän aikajanalla, valitse Google Kuvat ‑kohta.
Vinkki: Voit poistaa valokuvia aikajanalta, mutta niitä tai niiden metadataa ei poisteta Google Kuvista.
Valokuvien poistaminen

Valokuvat tulevat näkyviin aikajanalle, kun ne ladataan Google Kuviin. Voit poistaa valokuvia aikajanalta, mutta niitä ei poisteta Google Kuvista.

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Valitse poistettavat valokuvat klikkaamalla valokuvan oikeassa yläkulmassa olevaa rastia.
  3. Valitse Poista kuva.
Päivän poistaminen
Tärkeää: Kun poistat tietoja aikajanalta, ne poistetaan pysyvästi. Tämän jälkeen et voi enää nähdä sijaintihistoriatietojasi aikajanalla. Jos verkko- ja sovellustoiminta tai muita vastaavia asetuksia on päällä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos esimerkiksi verkko- ja sovellustoiminta on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.
  1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Klikkaa päivää, jonka tiedot haluat poistaa.
  3. Valitse vasemmalla olevan paneelin oikeasta yläkulmasta Poista Poista .
  4. Valitse Poista päivä.
Sijaintihistorian poistaminen
Tärkeää: Kun poistat tietoja aikajanalta, ne poistetaan pysyvästi. Tämän jälkeen et voi enää nähdä sijaintihistoriatietojasi aikajanalla. Jos verkko- ja sovellustoiminta tai muita vastaavia asetuksia on päällä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos esimerkiksi verkko- ja sovellustoiminta on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

Näin voit poistaa sijaintihistorian:

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Poista Poista . Voit myös klikata Asetukset Asetukset​ ja sitten Poista koko sijaintihistoria.
  3. Klikkaa Poista sijaintihistoria.

Sijaintihistorian poistaminen automaattisesti

Voit valita, että sijaintihistoriasta poistetaan automaattisesti yli 3, 18 tai 36 kuukautta vanhat tiedot.

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Asetukset Settingsja sitten Poista sijaintihistoria automaattisesti.
  3. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Sijaintihistorian laittaminen päälle tai keskeyttäminen

Kun laitat sijaintihistorian päälle, Google tallentaa sijaintitietosi ja paikkasi Google-tilillesi, vaikka et käyttäisi Google Mapsia. Näin voit laittaa sijaintihistorian päälle tai keskeyttää sen:

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Ota sijaintihistoria käyttöön tai Keskeytä sijaintihistoria.

Lue lisää sijaintihistorian ylläpidosta.