Tidslinjen i Google Maps

Du kan se og administrere oplysninger om din Placeringshistorik via Tidslinjen i Google Maps, som er tilgængelig for både mobil- og computerbrugere. På din Tidslinje kan du redigere bestemte poster fra din Placeringshistorik, slette oplysninger fra tidsintervaller eller slette alle dine data for Placeringshistorik. Din Tidslinje er privat, så det er kun dig, der kan se den.

Hvis du har aktiveret andre indstillinger som f.eks. Web- og appaktivitet, og du sætter Placeringshistorik på pause eller sletter placeringsdata fra Placeringshistorik, gemmes der muligvis stadig placeringsdata i forbindelse med din brug af andre Google-websites, -apps og -tjenester. Placeringsdata kan f.eks. gemmes i forbindelse med aktivitet i Google Søgning og Google Maps, når indstillingen Web- og appaktivitet er aktiveret, og inkluderes i dine billeder afhængigt af indstillingerne i din kameraapp.

Bemærk! Du kan se Tidslinje i Google Maps-appen i version 9.12 og nyere. Hvis din Google Maps-app er ældre, skal du gå til maps.google.com/timeline på din browser på din computer eller mobilenhed for at se din Tidslinje.

Opret Tidslinje

Når du slår Placeringshistorik til, vil din Tidslinje afspejle de steder, som du har besøgt med enheder, der er logget ind på din Google-konto og har placeringsrapportering slået til. Få flere oplysninger om Placeringshistorik.

Åbn Tidslinje

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Menu Menuog derefter Tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Mere Mere og derefter Indstillinger.
  4. Tjek, at meddelelsen "Placering er slået til" vises. Hvis den ikke vises, skal du trykke på Placering er slået fra og derefter for at aktivere Placering.
  5. Tjek, at meddelelsen "Placeringshistorik er slået til" vises. Hvis den ikke vises, skal du trykke på Placeringshistorik er slået fra og derefter Tænd for Placeringshistorik.

Se dine rejser

Tidslinjen viser, hvor du har rejst, og hvordan du er kommet fra sted til sted, f.eks. til fods, på cykel, i bil eller med offentlig transport, på de tidspunkter, hvor du har slået Placeringshistorik til.

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Menu Menuog derefter Tidslinje Tidslinje.
  3. Hvis du vil se anden dag eller måned, skal du trykke på Vis kalender Vis kalender og derefter stryge mod venstre eller højre og trykke på en dag.

Tip! Hvis du vil se steder, du har besøgt for nylig, skal du trykke på Menu Menu og derefter Dine steder og derefter Besøgt.

Slå Placeringshistorik til, eller sæt den på pause

Når du slår Placeringshistorik til, husker Google dine placeringsdata og steder på din Google-konto – også når du ikke bruger Google Maps. Følg nedenstående trin for at slå din Placeringshistorik til eller sætte den på pause:

1. Gå til Tidslinje på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Klik på Indstillinger og derefter Placeringshistorik og derefter Vælg Aktivér Placeringshistorik eller Sæt Placeringshistorik på pause.

Få flere oplysninger om, hvordan du kan administrere eller slette din placeringshistorik.

Rediger Tidslinje

Rediger besøgte steder og udførte aktiviteter

Hvis der er fejl i et sted på din Tidslinje, kan du redigere det pågældende sted og tidspunktet for dit besøg. Det kan du gøre ved at aktivere Web- og appaktivitet.

Bemærk! Hvis Web- og appaktivitet er slået fra, kan du ikke redigere steder eller aktiviteter på Tidslinje, men du kan slette en dag eller hele din placeringshistorik.

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Menu Menuog derefter Tidslinje Tidslinje.
  3. Find det forkerte sted på din tidslinje, og tryk på det.
  4. Tryk på Rediger.
  5. Nederst skal du trykke på det rigtige sted eller den rigtige aktivitet i forslagene. Du kan også søge efter stedet. Rul ned til bunden, og tryk på Søg.
  6. Hvis du vil redigere, hvornår du var der, skal du trykke på tidspunktet.

Bemærk! Hvis Web- og appaktivitet er slået fra, kan du ikke redigere steder eller aktiviteter på Tidslinje, men du kan slette en dag eller hele din Placeringshistorik.

Skift mellem kilometer og mil

Hvis du vil ændre, hvordan afstand vises på Tidslinje, skal du trykke på Menu Menu og derefter Indstillinger og derefter Afstandsenheder. Vælg derefter Automatisk, Kilometer eller Mil.

Slet en dag

Vigtigt! Når du sletter oplysninger om Placeringshistorik fra din Tidslinje, kan du ikke se dem igen. Hvis du har aktiveret andre indstillinger som f.eks. Web- og appaktivitet, og du sletter Placeringshistorik, gemmes der muligvis stadig placeringsdata i forbindelse med din brug af andre Google-websites, -apps og -tjenester. Placeringsdata kan f.eks. gemmes som en del af aktiviteten i Google Søgning og Google Maps, når indstillingen Web- og appaktivitet er aktiveret, og inkluderes i dine billeder afhængigt af indstillingerne i din kameraapp.

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Menu Menuog derefter Tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Vis kalender Vis kalender øverst til højre og derefter vælg den dag, som du vil slette.
  4. Tryk på Mere Mere og derefter Slet dag.

Slet Placeringshistorik

Vigtigt! Når du sletter oplysninger om Placeringshistorik fra din Tidslinje, kan du ikke se dem igen. Hvis du har aktiveret andre indstillinger som f.eks. Web- og appaktivitet, og du sletter Placeringshistorik, gemmes der muligvis stadig placeringsdata i forbindelse med din brug af andre Google-websites, -apps og -tjenester. Placeringsdata kan f.eks. gemmes som en del af aktiviteten i Google Søgning og Google Maps, når indstillingen Web- og appaktivitet er aktiveret, og inkluderes i dine billeder afhængigt af indstillingerne i din kameraapp.

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Menu Menuog derefter Tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Mere Mere og derefter Indstillinger.
  4. Rul ned til "Placeringsindstillinger".
    • Hvis du vil slette en del af din Placeringshistorik, skal du trykke på Slet interval i placeringshistorik.
    • Hvis du vil slette alt, skal du trykke på Slet hele placeringshistorikken.

Få flere oplysninger om, hvordan du kan administrere eller slette din placeringshistorik.

Slet Placeringshistorik automatisk

Du kan vælge automatisk at slette Placeringshistorik, der er ældre end 3 eller 18 måneder.

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-enhed.
  2. Øverst til venstre skal du trykke på Menu Menuog derefter Din tidslinje Tidslinje.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Indstillinger og privatliv.
  4. Rul ned til "Placeringsindstillinger".
  5. Tryk på Slet Placeringshistorik automatisk.
  6. Følg vejledningen på skærmen.

Gør din Tidslinje mere nøjagtig

Indimellem kan du opdage fejl på din Tidslinje. Når du befinder dig i tætte byområder, kan din Tidslinje for eksempel vise, at du har besøgt en restaurant, selvom du faktisk spiste på en anden restaurant i nærheden. Du kan hjælpe os med at forbedre nøjagtigheden for Tidslinje og mindske sandsynligheden for fejl ved at gøre følgende:

1. Aktivér Web- og appaktivitet: Hvis du har aktiveret Web- og appaktivitet, bruger Tidslinje oplysninger fra din brug af andre Google-produkter (som f.eks. Google Søgning), imens den er slået til. Hvis du for eksempel har søgt efter en lokal restaurant, vil Tidslinje tage højde for disse oplysninger for at afgøre, om du har besøgt den pågældende restaurant eller restauranten ved siden af.
  2. Bekræft, hvor du har været: Du kan manuelt bekræfte de steder, som du har besøgt, ved at registrere dem direkte på din Tidslinje.
Gem oplysninger om din søge- og browseraktivitet med Google

Google gemmer din søge- og browseraktivitet i din Web- og appaktivitet, når indstillingen er slået til, og du er logget ind på din Google-konto. Disse oplysninger forbedrer Googles forståelse af, hvor du har været, hvilket gør din Tidslinje mere nøjagtig.

Bemærk! Hvis Web- og appaktivitet er slået fra, kan du ikke redigere steder eller aktiviteter på Tidslinje, men du kan slette en dag eller hele din placeringshistorik.

Slå Web- og appaktivitet til

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Menu Menu og derefter Tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Mere Mere og derefter Indstillinger.
  4. Vælg Web- og appaktivitet er slået fra under "Apphistorik".

Finjuster dine placeringsindstillinger

Du kan forbedre kvaliteten af din Tidslinje, når du har valgt tilstanden "Batteribesparende" eller "Kun via GPS".

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Menu Menu og derefter Tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Mere Mere og derefter Indstillinger.
  4. Tryk på "Placering" og derefter Tilstand. Vælg derefter tilstanden Batteribesparende eller Kun via GPS.
    Bemærk! Hvis du vælger denne indstilling, opdateres enhedens placeringsindstillinger samt dine indstillinger for tidslinjen.
  5. Tryk på Ja.

Bekræft aktuelle placeringer på din Tidslinje, og se steder i nærheden af dig

Du kan bekræfte din placering i Google Maps i realtid, selvom du ikke har slået Placeringshistorik til. Når du bekræfter de steder, som du besøger, hjælper det dig med at huske, hvor mange gange du har været i området, og hvordan du er kommet dertil.

Placeringer, som du bekræfter, er synlige på din Tidslinje, og du kan slette dem enkeltvist eller ved at slette hele din Placeringshistorik. Få flere oplysninger om, hvordan du kan administrere din Placeringshistorik.
  1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på den blå prik og derefter Se steder i nærheden.
  3. Rul gennem listen over steder, og vælg din aktuelle placering.
  4. Tryk på Ja under "Er du her nu" på næste skærm.
  5. Tryk på Se på tidslinje for at se på alle de steder, som du har besøgt, og de gange, som du var der.

Du kan også bekræfte din placering i realtid fra Google Chrome eller Google-appen:

1. Åbn Google Maps i Chrome eller Google-appen.
  2. Søg efter din aktuelle placering.
  3. Tryk på "Mere om [dette sted]".
  4. Tryk på "Ja", når du ser meddelelsen "Er du her nu?"

Tips og tricks

Se, hvornår du sidst har besøgt et bestemt sted

Hvis et besøg på et sted vises på din Tidslinje, kan du se dit seneste besøg på stedets infokort i Google Maps. Sådan gør du:

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Menu Menu og derefter Tidslinje Tidslinje.
  3. Vælg et sted fra Tidslinje.
  4. Tryk på Detaljer.
  5. Rul ned, indtil du ser meddelelsen "Du var her for [x] siden."

Bemærk! Disse oplysninger vises kun, hvis stedet i forvejen er placeret på din tidslinje.

Se din hjemme- og arbejdsadresse på Tidslinje

Hvis du har gemt din hjemme- og arbejdsadresse i Google, kan du se disse på din Tidslinje. Disse oplysninger bruges muligvis også i andre Google-produkter og -tjenester ud over Tidslinje.

Få flere oplysninger om, hvordan du angiver din hjemme- og arbejdsadresse

Se Google Fotos på Tidslinje

Du kan vælge at knytte din Google Fotos-konto til din Tidslinje. Når denne indstilling er aktiveret, vises billeder på din Tidslinje, når de uploades til Google Fotos. Følg disse trin for at administrere, om dine Google Fotos skal vises på tidslinjen:

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Menu Menu og derefter Tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Mere Mere og derefter Indstillinger.
  4. Find "Google Fotos" under "Tidslinje".
    • Hvis du vil se billeder på din Tidslinje, skal du sørge for, at indstillingen er slået til.
    • Hvis du ikke længere vil se billeder på din Tidslinje, skal du sørge for, at indstillingen er slået fra.

Bemærk! Du kan slette billeder fra din Tidslinje, men det medfører ikke, at de eller deres metadata bliver slettet fra Google Fotos.