En els propers mesos, el nom de l'opció de configuració Historial d'ubicacions canviarà a Cronologia. Si l'opció Historial d'ubicacions està activada al vostre compte, és possible que vegeu Cronologia a la configuració de l'aplicació i del compte.

Cronologia de Google Maps

Gestiona la cronologia

La cronologia de Google Maps és un mapa personal que us ajuda a recordar les rutes i els trajectes que heu fet i els llocs on heu estat segons el vostre historial d'ubicacions. Podeu editar la vostra cronologia en qualsevol moment i suprimir-hi l'historial d'ubicacions.

Si teniu activades opcions de configuració com ara Activitat al web i en aplicacions i desactiveu l'historial d'ubicacions o en suprimiu dades d'ubicació, pot ser que continueu tenint dades d'ubicació desades al Compte de Google com a part de l'ús que feu d'altres llocs web, aplicacions i serveis de Google. Aquesta activitat pot incloure informació sobre la ubicació a partir de l'àrea general i l'adreça IP del vostre dispositiu. Per exemple, és possible que les dades d'ubicació es desin com a part de l'activitat a la Cerca i a Google Maps quan tingueu activada l'opció de configuració Activitat al web i en aplicacions i, segons com hàgiu configurat l'aplicació de càmera, també poden incloure's a les vostres fotos.

Important: podeu veure la cronologia a la versió 9.12 de l'aplicació Google Maps i en versions posteriors. Si teniu una versió anterior de l'aplicació, consulteu la cronologia anant a maps.google.com/timeline des del navegador d'un ordinador o dispositiu mòbil.

Crear una cronologia

Per crear la cronologia, heu d'activar els serveis d'ubicació i l'historial d'ubicacions. L'historial d'ubicacions és una opció de configuració del Compte de Google que crea una cronologia, un mapa personal que us ajuda a recordar les rutes i els trajectes que heu fet i els llocs on heu estat. Obteniu més informació sobre l'historial d'ubicacions.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. Toqueu Més Més i, a continuació, Configuració i privadesa.
  4. A "Configuració d'ubicació", comproveu que hi digui "La ubicació està activada". En cas contrari, toqueu La ubicació està desactivada i activeu Ubicació.
  5. A "Configuració d'ubicació", comproveu que hi digui "L'historial d'ubicacions està activat". En cas contrari, toqueu L'historial d'ubicacions està desactivat i activeu Historial d'ubicacions.

Trobar viatges

Quan l'historial d'ubicacions està activat, la cronologia mostra on heu anat i com (per exemple, caminant, amb bicicleta, amb cotxe o amb transport públic).

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2.  Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. Per veure un altre dia o mes, toqueu Avui a la part superior. Llisqueu cap a l'esquerra o cap a la dreta del calendari i toqueu un dia.
Consell: podeu canviar entre les pestanyes que hi ha a la part superior de la pantalla, com ara Llocs, Ciutats o Món, i trobar estadístiques sobre els llocs que heu visitat.

Activar o desactivar l'historial d'ubicacions

Quan activeu l'historial d'ubicacions, la ubicació precisa del vostre dispositiu es desa periòdicament als vostres dispositius i als servidors de Google, fins i tot quan no s'estiguin utilitzant les aplicacions de Google, i es crea la vostra cronologia.

Per activar o desactivar l'historial d'ubicacions:

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. Toqueu Més Més i, a continuació, Configuració i privadesa.
  4. Toqueu L'historial d'ubicacions està desactivat o L'historial d'ubicacions està activat.
  5. Activeu o desactiveu Historial d'ubicacions.

Si teniu activades opcions de configuració com ara Activitat al web i en aplicacions i desactiveu l'historial d'ubicacions o en suprimiu dades d'ubicació, pot ser que continueu tenint dades d'ubicació desades al Compte de Google com a part de l'ús que feu d'altres llocs web, aplicacions i serveis de Google. Per exemple, és possible que les dades d'ubicació es desin com a part de l'activitat a la Cerca i a Google Maps quan tingueu activada l'opció de configuració Activitat al web i en aplicacions i, segons com hàgiu configurat l'aplicació de càmera, també poden incloure's a les vostres fotos.

Obteniu més informació sobre com podeu gestionar o suprimir l'historial d'ubicacions.

Editar la cronologia

Canviar els llocs que heu visitat i les activitats que heu fet

Si un lloc de la cronologia és incorrecte, podeu editar-ne la ubicació i la data en què vau anar-hi.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. Cerqueu el lloc incorrecte a la cronologia i toqueu-lo.
  4. Toqueu Edita.
  5. Toqueu el lloc o l'activitat correctes als suggeriments que es mostren a la part inferior de la pantalla. Per cercar un lloc, desplaceu-vos fins al final de la pantalla i toqueu Cerca.
  6. Per editar en quin moment hi vau ser, toqueu l'hora.
Nota: si l'opció Activitat al web i en aplicacions està desactivada, no podeu editar ubicacions ni activitats a la cronologia, però sí que podeu suprimir un dia o tot l'historial d'ubicacions.
Canviar entre milles i quilòmetres

Per canviar la manera com la cronologia mesura la distància:

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, Configuració i, a continuació, Unitats de distància.
  3. Trieu Automàtic, Quilòmetres o Milles.
Suprimir un dia
Important: quan suprimiu de la cronologia informació de l'historial d'ubicacions, ja no la podreu veure a la cronologia. Si teniu activades altres opcions de configuració, com ara Activitat al web i en aplicacions, i suprimiu l'historial d'ubicacions, pot ser que continueu tenint dades d'ubicació desades al Compte de Google com a part de l'ús que feu d'altres llocs web, aplicacions i serveis de Google. Per exemple, és possible que les dades d'ubicació es desin com a part de l'activitat a la Cerca i a Maps quan tingueu activada l'opció de configuració Activitat al web i en aplicacions i, segons com hàgiu configurat l'aplicació de càmera, també poden incloure's a les vostres fotos.
  1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. A la part superior, toqueu Avui. Llisqueu cap a l'esquerra o cap a la dreta del calendari i toqueu el dia que vulgueu suprimir.
  4. Toqueu Més Més i, a continuació, Suprimeix el dia.
Suprimir l'historial d'ubicacions
Important: quan suprimiu de la cronologia informació de l'historial d'ubicacions, ja no la podreu veure a la cronologia. Si teniu activades altres opcions de configuració, com ara Activitat al web i en aplicacions, i suprimiu l'historial d'ubicacions, pot ser que continueu tenint dades d'ubicació desades al Compte de Google com a part de l'ús que feu d'altres llocs web, aplicacions i serveis de Google. Per exemple, és possible que les dades d'ubicació es desin com a part de l'activitat a la Cerca i a Maps quan tingueu activada l'opció de configuració Activitat al web i en aplicacions i, segons com hàgiu configurat l'aplicació de càmera, també poden incloure's a les vostres fotos.
  1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2.  Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. Toqueu Més Més i, a continuació, Configuració i privadesa.
  4. Desplaceu-vos fins a "Configuració d'ubicació".
    • Per suprimir una part de l'historial, toqueu Suprimeix un interval de l'historial d'ubicacions.
    • Per suprimir-lo tot, toqueu Suprimeix tot l'historial d'ubicacions.

Obteniu més informació sobre com podeu gestionar o suprimir l'historial d'ubicacions.

Suprimir automàticament l'historial d'ubicacions

Podeu suprimir automàticament les dades de l'historial d'ubicacions de fa més de 3, 18 o 36 mesos.

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. A la part superior dreta, toqueu Més Més i després Configuració i privadesa.
  4. Desplaceu-vos fins a "Configuració d'ubicació".
  5. Toqueu Suprimeix automàticament l'historial d'ubicacions.
  6. Seguiu les instruccions en pantalla.

Millorar la precisió de la cronologia

De vegades, pot ser que detecteu errors a la cronologia. Per exemple, si us trobeu en zones urbanes molt poblades, és possible que mostri que heu estat en un restaurant quan, en realitat, heu sopat en un altre que es troba a prop. Podeu ajudar-nos a millorar la precisió de la cronologia i reduir els errors fent el següent:

• Activant l'opció Activitat al web i en aplicacions: si ja l'havíeu activada, la cronologia utilitza la informació sobre l'ús que heu fet d'altres productes de Google durant el temps en què ha estat activada. Per exemple, si heu cercat un restaurant a prop d'on us trobeu, la cronologia té en compte aquesta informació a l'hora de determinar si heu estat al restaurant en qüestió o en un que hi ha al costat.
  • Confirmant els llocs on heu estat: podeu confirmar-los de manera manual registrant-los directament a la cronologia.
Desar l'activitat de cerca i de navegació amb Google

Si activeu l'opció Activitat al web i en aplicacions i inicieu la sessió al Compte de Google, Google desa les cerques i l'activitat de navegació, inclosa la informació relacionada com ara la ubicació. Aquesta informació permet determinar amb més exactitud els llocs on heu anat i millora la precisió de la cronologia.

Activar l'opció Activitat al web i en aplicacions

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps  Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. Toqueu  Més Més i, a continuació, Configuració i privadesa.
  4. A "Historial d'aplicacions", trieu L'activitat al web i en aplicacions està desactivada.
  5. Activeu Activitat al web i en aplicacions.
Nota: si l'opció Activitat al web i en aplicacions està desactivada, no podeu editar ubicacions ni activitats a la cronologia, però sí que podeu suprimir un dia o tot l'historial d'ubicacions.

Consells i trucs

Trobar l'última vegada que vau visitar un lloc

Podeu trobar l'última vegada que vau visitar un lloc a Google Maps, sempre que la visita figuri a la cronologia.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2.  Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. Seleccioneu un lloc de la cronologia.
  4. Toqueu Detalls.
  5. Desplaceu-vos fins que trobeu la cronologia Cronologia. Al costat d'aquesta icona, podeu trobar-hi informació sobre l'última vegada que vau visitar el lloc.
Nota: aquesta informació només es mostra si el lloc ja figura a la cronologia.
Trobar les adreces de casa i de la feina a la cronologia

Si heu desat les adreces de casa i de la feina a Google, es mostren a la cronologia. Aquesta informació també es pot fer servir en altres productes i serveis de Google.

Obteniu informació sobre com podeu definir les adreces de casa i de la feina.

Teniu el control

Sempre podeu revisar les vostres dades i les opcions que trieu aquí, a activity.google.com o a la vostra cronologia.