Legg til, endre eller slett anmeldelser og vurderinger i Google Maps

På Google Maps kan du skrive anmeldelser av stedene du besøker. Du kan også legge ut informasjon, bilde- eller videooppdateringer om et sted, for eksempel om det er stille og romantisk, eller om det er under oppussing.

Viktig: Vi modererer brukeranmeldelser og relatert innhold for å sikre at folk ikke bryter retningslinjene på Google Maps. Alle brudd vi finner, blir gjennomgått og fjernet.
Finn ut mer om retningslinjene for brukergenerert innhold på Google Maps, og finn ut mer om forbudt og begrenset atferd og innhold.

Tips: Det er helt opp til deg selv om du vil skrive anmeldelser og komme med vurderinger. Vi betaler ikke anmeldere for å skrive anmeldelser på Google Maps.

Om offentlig informasjon

Alle anmeldelser er offentlige, og alle kan finne det du legger til av opplysninger. Du kan ikke skrive anmeldelser anonymt.

Her er litt mer informasjon andre kan finne når du skriver anmeldelser:

Tips: Hvis du er Local Guide, kan du få poeng når du legger til bilder og videoer på Google Maps. Finn ut hvordan du kan legge til bilder og anmeldelser av høy kvalitet.

Legg til vurderinger eller anmeldelser

Du kan legge til vurderinger eller anmeldelser for å dele opplevelser du har hatt, eller hjelpe andre med å ta bedre beslutninger.

Før du kan legge til en vurdering eller anmeldelse, må du påse at du overholder retningslinjene for innhold. Vurderinger og anmeldelser kan bli fjernet fra sider, noe som i de fleste tilfeller skjer som følge av brudd på retningslinjene om for eksempel nettsøppel eller upassende innhold.

Vi gjenoppretter ikke anmeldelser som er fjernet på grunn av brudd på retningslinjene. Disse tiltakene har vi fått på plass for å sikre at anmeldelser i Google-tjenester er nyttige, relevante og pålitelige. Finn ut mer om forbudt og begrenset innhold i anmeldelser.

Sånn kan du legge til vurderinger eller anmeldelser:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Søk etter et sted, eller trykk på stedet på kartet.
    • Hvis flere steder er oppført i resultatlisten, trykker du på stedet du vil oppdatere.
  3. Trykk på navnet på eller adressen til stedet nederst på skjermen.
  4. Trykk på Anmeldelser øverst på skjermen.
  5. Rull ned til de fem tomme stjernene.
  6. Skriv anmeldelsen:
    • Sånn kan du vurdere stedet: Trykk på stjernene.
    • Sånn kan du skrive en anmeldelse av stedet: Oppgi inntrykket du har av stedet, under «Del mer informasjon om opplevelsen din».
    • Sånn kan du legge til detaljer om opplevelsen: Velg de detaljene som best matcher opplevelsen du hadde, under spørsmålene som vises. Det er ikke sikkert du får spørsmål om alle stedene du anmelder.

Anmeldelsen du skrev av, vurderingen du ga av og detaljene du oppga om stedet, vises på Google Maps og i profilen din til du fjerner denne informasjonen. Når anmeldelsen er publisert, kan du redigere den, endre vurderingen eller bytte ut bildene du la til. Finn ut hvordan du kan legge ut bildeoppdateringer i stedet.

Finn og del anmeldelsene dine

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bidra Bidra.
    • For å finne steder du har skrevet anmeldelser omtrykk på Se profilen din.
    • For å finne steder du kan skrive anmeldelser om, trykk på Skriv en anmeldelse.
  3. For å dele en anmeldelse, trykk på Del Del nederst i den aktuelle anmeldelsen.

Endre eller slett anmeldelser

Finn anmeldelsene dine

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bidra Bidra og så Se profilen din.
  3. Rull nedover, og trykk på Se alle anmeldelsene.
  4. Trykk på Mer Mer ved siden av anmeldelsen du vil endre eller slette.
  5. Velg Rediger anmeldelsen eller Slett anmeldelsen, og følg fremgangsmåten som vises på skjermen.

Les og svar på andres anmeldelser

Les andres anmeldelser

Vurderingene og anmeldelsene du ser på Google Maps, er lagt til av andre brukere.

Tips: Datoen i anmeldelsen er datoen da den ble publisert.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Søk etter et sted, eller trykk på stedet på kartet.
  3. Trykk på navnet på eller adressen til stedet nederst på skjermen.
  4. Trykk på Anmeldelser øverst på skjermen.

Sånn kan du lese anmeldelser på et annet språk:

1. Gå til språkinnstillingene i Google-kontoen din.
  2. Trykk på Rediger Rediger til høyre, og velg ønsket språk.
  3. Last inn Google Maps på nytt, og sjekk anmeldelsen igjen.

Tips: For å finne anmeldelser av høy kvalitet bør du se etter Local Guides-ikonet . Dette ikonet betyr at anmeldelsen er skrevet av en Local Guide.

Merk anmeldelser som nyttige eller unyttige

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Søk etter et sted, eller trykk på stedet på kartet.
  3. Trykk på navnet på eller adressen til stedet nederst på skjermen.
  4. Trykk på Anmeldelser øverst på skjermen.
  5. Du har disse alternativene:
    • For å merke en anmeldelse som nyttig, trykk på Nyttig . Vi varsler den som skrev anmeldelsen, men navnet og informasjonen din deles ikke. Det totale antallet ganger anmeldelsen er stemt frem som nyttig, vises.
    • For å merke en anmeldelse som unyttig, trykk på Unyttig . Vi varsler ikke den som skrev anmeldelsen, og det totale antallet stemmer på anmeldelsen som unyttig, vises ikke.

Tips:

• For å fjerne stemmen din, trykk på ikonet på nytt.
  • Hvis anmeldelsen er ulovlig eller i strid med Googles retningslinjer, kan du rapportere den.

Rapportér anmeldelser

Du kan ikke kontakte folk som har lagt inn upassende anmeldelser, men du kan be om at Google fjerner slike anmeldelser. Vi fjerner anmeldelser hvis andre merker dem som unøyaktige, eller hvis de ikke er i tråd med Googles retningslinjer for anmeldelser.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Finn anmeldelsen som bryter Googles retningslinjer for anmeldelser.
  3. Ved siden av anmeldelsen trykker du på Mer Mer etterfulgt av Rapportér anmeldelsen.
  4. Velg hvorfor du vil rapportere anmeldelsen.
    • Hvis du velger Ikke nyttig, blir ikke anmeldelsen rapportert. Men da viser Google den til færre personer.

Tips: Hvis du er bedriftseier, kan du be om at anmeldelser fjernes fra bedriftsprofilen din på Google.