Paikkoja koskevien arvostelujen kirjoittaminen ja tähtiarvioiden lisääminen

Voit kirjoittaa Google Mapsiin arvosteluja paikoista, joissa olet käynyt. Voit myös jakaa tietoja paikasta ja kertoa esimerkiksi, onko paikka hiljainen, vilkas tai romanttinen. Nämä arvostelut ja mielipiteet ovat vapaaehtoisia. Arvostelijoille ei makseta mielipiteiden ja arvostelujen lisäämisestä Google Mapsiin.

Mitä muille käyttäjille näytetään

Kaikki arvostelut ovat julkisia, joten kaikki näkevät kirjoittamasi arvostelun. Et voi lisätä nimetöntä arvostelua.

Muut käyttäjät voivat nähdä myös esimerkiksi

• nimesi, joka näkyy Tietoja minusta ‑sivulla
  • muut arvostelut, jotka olet kirjoittanut Google Mapsiin
  • valokuvat, jotka olet lisännyt Google Mapsiin.

Vinkki: Jos olet Local Guide ‑opas, voit ansaita pisteitä lisäämällä arvosteluja ja tähtiarvioita Google Mapsiin.

Tähtiluokituksen tai arvostelun lisääminen

Huomioitavaa

• Google käyttää automaattisia roskasisällön tunnistusmenetelmiä sellaisten arvostelujen poistamiseen, jotka ovat todennäköisesti roskasisältöä.
  • Googlella on nollatoleranssi vääriä arvosteluja kohtaan. Voimme poistaa minkä tahansa arvostelun, jota emme pidä oikeana tai joka ei ole Googlen arvostelukäytäntöjen mukainen.
  1. Avaa Google Maps tietokoneella ja varmista, että olet kirjautunut sisään.
  2. Hae paikkaa.
  3. Vieritä vasemmalla olevaa palkkia alaspäin ja klikkaa Kirjoita arvostelu.
  4. Arvioi paikka klikkaamalla näkyviin tulevassa ikkunassa olevia tähtiä. Voit myös kirjoittaa arvostelun.

Arvostelusi näkyy Google Mapsissa, kunnes poistat sen. Kun arvostelusi on julkaistu, voit muokata kirjoittamaasi tekstiä tai tehdä muutoksia määrittämääsi tähtiluokitukseen ja lisäämiisi kuviin.

Arvostelujen ja tähtiluokitusten katseleminen

Omien arvostelujen etsiminen ja jakaminen
  1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.

2. Klikkaa vasemman yläkulman valikkokuvaketta Valikko.

3. Valitse Oma sisällöntuottosi.

• Jos haluat nähdä paikat, jotka olet jo arvostellut, valitse Arvostelut.

• Jos haluat nähdä ehdotuksia arvosteltavista paikoista, valitse Osallistu.

4. Voit jakaa arvostelun napauttamalla sen alareunasta Jaa Jaa.

Muiden käyttäjien lisäämien arvostelujen lukeminen

Google Mapsissa näkemäsi arvostelut ja tähtiluokitukset ovat toisten käyttäjien lisäämiä. Voit katsella arvosteluja seuraavasti:

1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.
  2. Hae paikkaa.
  3. Tähtiluokitus näkyy paikan nimen alapuolella.
  4. Voit lukea arvosteluja klikkaamalla arvostelujen lukumäärää tähtiluokituksen oikealta puolelta.

Vinkki: Voit nähdä käännetyn arvostelun toisella kielellä seuraavasti:

1. Siirry kieliasetuksiin.

2. Klikkaa oikealta Muokkaa Muokkaa ja sitten valitse kieli.

3. Päivitä Google Maps ‑sivu ja katso arvostelua uudelleen.

Huom. Arvostelun päivämäärä on sen julkaisupäivämäärä.

Omien arvostelujen ja tähtiluokitusten näyttäminen tai piilottaminen profiilissa

Oman sisällöntuoton katsominen

Google Maps ‑profiilissasi näkyvät antamasi arvostelut, jakamasi valokuvat ja Local Guides ‑saavutuksesi. Profiilisi on julkinen, joten muut käyttäjät näkevät luettelon paikoista, joille olet antanut tähtiluokituksen tai arvostelun. Jos haluat nähdä, miltä profiilisi näyttää muille, toimi seuraavasti:

1. Avaa tietokoneella Google Maps.
  2. Klikkaa vasemmalta Valikko Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Klikkaa Osallistu ja sitten Profiilin asetukset.
  4. Klikkaa Katso julkista profiiliasi.

Oman sisällöntuoton piilottaminen

Voit näyttää tai piilottaa Google Maps ‑sisällöntuottosi julkisessa profiilissasi. Kuva, tähtiluokitus tai arvostelu näkyy edelleen paikan sivulla, ellet poista sitä sieltä suoraan.

1. Avaa tietokoneella Google Maps.
  2. Klikkaa vasemmalta Valikko Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Klikkaa Osallistu ja sitten Profiilin asetukset.
  4. Poista käytöstä Näytä sisällöntuottosi julkisessa profiilissasi.

Profiilissasi ei tämän jälkeen näytetä lisäämiäsi arvosteluja ja tähtiluokituksia.  Ansaitsemasi Local Guides ‑merkit näkyvät kuitenkin edelleen julkisesti.

Arvosteluun vastaaminen

Kun käytät yrityksesi profiilia Google Mapsissa tietokoneellasi, voit vastata yksittäisiin arvosteluihin.

Huom.Yrityksesi profiili on oltava vahvistettu, jotta voit vastata arvosteluihin.

Vastaa arvosteluihin yrityksesi profiilista Google Mapsissa näiden ohjeiden mukaan:

1. Avaa tietokoneella Google Maps.
  2. Kirjoita yrityksesi nimi. Klikkaa sitten Haku Hae tai paina Enter.
  3. Vieritä yritysprofiilisi Arvostelut-osioon.
  4. Etsi arvostelu, johon haluat vastata, ja klikkaa sen vierestä Vastaa.

Oman arvostelun muokkaaminen tai poistaminen

1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.

2. Klikkaa vasemman yläkulman valikkokuvaketta Valikko.

3. Klikkaa Oma sisällöntuottoni ja sitten valitse Arvostelut.

4. Klikkaa muokattavan tai poistettavan arvostelun vierestä Lisää Lisää.

5. Valitse haluamasi vaihtoehto ja noudata annettuja ohjeita.

Arvosteluun liittyvästä ongelmasta ilmoittaminen

Arvostelut voidaan poistaa, jos muut käyttäjät merkitsevät ne virheellisiksi tai jos ne eivät noudata Googlen arvostelukäytäntöjä. Et voit ottaa yhteyttä virheellisen arvostelun kirjoittaneeseen henkilöön, mutta voit pyytää Googlea poistamaan arvostelun.

1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.
  2. Etsi Googlen arvostelukäytäntöjä rikkova arvostelu.
  3. Klikkaa arvostelun vierestä Lisää Lisää ja sitten Merkitse asiattomaksi.