Paikkoja koskevien arvostelujen kirjoittaminen ja tähtiarvioiden lisääminen

Voit kirjoittaa Google Mapsiin arvosteluja paikoista, joissa olet käynyt. Voit myös jakaa tietoja paikasta tai postata siihen liittyviä valokuvapäivityksiä – esimerkiksi kertoa, että paikka on rauhallinen ja romanttinen tai remontissa. Nämä arvostelut ja mielipiteet ovat vapaaehtoisia. Emme maksa arvostelijoille niiden lisäämisestä Google Mapsiin.

Julkiset tiedot

Kaikki arvostelut ovat julkisia, joten kuka tahansa voi nähdä kirjoittamasi arvostelun. Et voi lisätä nimetöntä arvostelua.

Kun kirjoitat arvostelun, seuraavat tiedot näkyvät muille käyttäjille:

Vinkki: Jos olet Local Guide ‑opas, voit ansaita pisteitä lisäämällä valokuvia ja videoita Google Mapsiin. Lue lisää korkealaatuisten arvostelujen ja valokuvien lisäämisestä.

Tähtiluokituksen tai arvostelun lisääminen

Google käyttää automaattisia roskasisällön tunnistusmenetelmiä sellaisten arvostelujen poistamiseen, jotka ovat todennäköisesti roskasisältöä.

Googlella on nollatoleranssi vääriä arvosteluja kohtaan. Voimme poistaa minkä tahansa arvostelun, jota emme pidä oikeana tai joka ei ole Googlen arvostelukäytäntöjen mukainen.

1. Kirjaudu tietokoneella Google Mapsiin.
  2. Hae paikkaa.
  3. Vieritä vasemmalla olevaa palkkia ja klikkaa Kirjoita arvostelu.
  4. Anna paikalle arvosana klikkaamalla tähtiä. Voit myös kirjoittaa arvostelun.

Arvostelusi näkyy Google Mapsissa, kunnes poistat sen. Kun arvostelusi on julkaistu, voit muokata sitä tai tehdä muutoksia antamaasi tähtiluokitukseen ja lisäämiisi kuviin.

Omien arvostelujen hallinta

Omien arvostelujen etsiminen ja jakaminen

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Valitse Lisäämäni sisältö.
    • Etsi arvostelemasi paikat klikkaamalla Arvostelut.
    • Jos haluat nähdä ehdotuksia arvosteltavista paikoista, klikkaa Tuota sisältöä.
  4. Jaa arvostelu napauttamalla sen alareunasta Jaa Jaa.

Oman arvostelun muokkaaminen tai poistaminen

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Klikkaa Lisäämäni sisältö ja sitten Arvostelut.
  4. Klikkaa muokattavan tai poistettavan arvostelun vierestä Lisää Lisää.
  5. Valitse Muokkaa arvostelua tai Poista arvostelu. Seuraa sitten näytöllä näkyviä ohjeita.

Toisten käyttäjien kirjoittamien arvostelujen lukeminen ja niihin vastaaminen

Muiden lisäämien arvostelujen lukeminen

Google Mapsissa näkemäsi arvostelut ja tähtiluokitukset ovat toisten käyttäjien lisäämiä.

Vinkki: Arvostelun päivämäärä on sen julkaisupäivämäärä.

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Hae paikkaa.
  3. Tähtiluokitus näkyy paikan nimen alapuolella.
  4. Voit lukea arvosteluja klikkaamalla arvostelujen lukumäärää tähtiluokituksen oikealta puolelta.

Toisella kielellä kirjoitetut arvostelun lukeminen

1. Siirry Google-tilisi kieliasetuksiin.
  2. Klikkaa oikealta Muokkaa Muuta ja valitse kieli.
  3. Päivitä Google Maps ‑sivu ja katso arvostelua uudelleen.

Yritystäsi koskevaan arvosteluun vastaaminen

Kun avaat Yritysprofiilin Google Mapsissa tietokoneellasi, voit vastata yksittäisiin arvosteluihin.

Vinkki: Jotta voit vastata arvosteluihin, sinun on vahvistettava Yritysprofiilisi.

Arvosteluihin vastaaminen Google Mapsin Yritysprofiilista

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Kirjoita yrityksesi nimi. Klikkaa sitten Haku Hae tai paina Enter.
  3. Vieritä Yritysprofiilissa kohtaan Arvostelut.
  4. Vastaa arvosteluun klikkaamalla Vastaa.

Arvostelun merkitseminen hyödylliseksi

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Hae paikkaa.
  3. Klikkaa paikan nimen alapuolelta arvostelujen lukumäärää.
  4. Jos haluat merkitä arvostelun hyödylliseksi, klikkaa Hyödyllinen . Arvostelun kirjoittaja saa ilmoituksen, mutta nimeäsi ja tietojasi ei näytetä. Hyödyllinen-äänten kokonaismäärä on näkyvissä.

Vinkkejä:

• Jos haluat poistaa antamasi äänen, napauta kuvaketta uudelleen.
  • Jos arvostelu on laiton tai rikkoo Googlen käytäntöä, voit ilmoittaa arvostelusta.
  • Google näyttää hyödyllisiksi merkityt arvostelut muita suuremmalle määrälle käyttäjiä.

Arvosteluun liittyvästä ongelmasta ilmoittaminen

Et voit ottaa yhteyttä sopimattoman arvostelun kirjoittajaan, mutta voit pyytää Googlea poistamaan arvostelun. Arvosteluja voidaan poistaa myös, jos muut käyttäjät merkitsevät ne sopimattomiksi tai jos ne eivät noudata Googlen arvostelukäytäntöjä.

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Etsi Googlen arvostelukäytäntöjä rikkova arvostelu.
  3. Klikkaa arvostelun vierestä Lisää Lisää ja sitten Merkitse sopimattomaksi.
  4. Valitse syy, jonka vuoksi haluat tehdä ilmoituksen arvostelusta.