Google Maps ‑arvostelujen ja ‑tähtiarvioiden lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

Voit kirjoittaa Google Mapsiin arvosteluja paikoista, joissa käyt. Voit myös jakaa paikkaa koskevia tietoja tai postata siihen liittyviä kuva- tai videopäivityksiä, joista näkyy esimerkiksi, että paikka on rauhallinen ja romanttinen tai että se on remontissa.

Tärkeää:  Valvomme käyttäjien arvosteluja ja niihin liittyvää sisältöä, jotta voimme pitää käytäntöjämme rikkovat henkilöt poissa Google Mapsista. Kaikki havaitut rikkomukset tarkastetaan ja poistetaan.
Lue lisää Google Mapsin käyttäjien luomaa sisältöä koskevasta käytännöstä ja kielletystä ja rajoitetusta sisällöstä ja toiminnasta.

Vinkki: Arvostelut ja mielipiteet ovat vapaaehtoisia. Emme maksa arvostelijoille arvosteluiden lisäämisestä Google Mapsiin.

Julkiset tiedot

Kaikki arvostelut ovat julkisia, joten kuka tahansa voi nähdä kirjoittamasi arvostelun. Et voi lisätä nimetöntä arvostelua.

Kun kirjoitat arvostelun, seuraavat tiedot näkyvät muille käyttäjille:

Vinkki: Jos olet Local Guide ‑opas, voit ansaita pisteitä lisäämällä kuvia ja videoita Google Mapsiin. Näin lisäät laadukkaita arvosteluja ja kuvia.

Tähtiarvion tai arvostelun lisääminen

Lisäämällä tähtiarvioita tai arvosteluja voit jakaa kokemuksesi ja auttaa muita tekemään valintoja tai parempia päätöksiä.

Varmista ennen tähtiarvion tai arvostelun lisäämistä, että se on sisältökäytännön mukainen. Tähtiarvioita ja arvosteluja voidaan poistaa sivulta, ja useimmiten syynä on käytäntörikkomus (esim. roskasisältö tai sopimaton sisältö).

Emme palauta arvosteluja, jotka on poistettu käytäntörikkomusten vuoksi. Poistamiset auttavat varmistamaan, että Googlen palveluissa näkyvät arvostelut ovat relevantteja, hyödyllisiä ja luotettavia. Lue, millainen sisältö on kiellettyä tai rajoitettua arvosteluissa.

1. Kirjaudu tietokoneella Google Mapsiin.
  2. Hae paikkaa.

"Googleplex" is typed in the search bar on Google Maps. A list of results is displayed below.

1. Vieritä vasemmalla olevaa palkkia ja klikkaa Kirjoita arvostelu.
In Google Maps, a review summary of a Googleplex location is displayed in the left sidebar. It shows the average review ratings, review highlights, a button that says "Write a review," and a list of all reviews.
  1. Anna paikalle arvosana klikkaamalla tähtiä. Voit myös kirjoittaa arvostelun.

In Google Maps, a pop-up window displays a form to write a review for Googleplex. There are 5 stars selected for the rating, a text field to write review details, and a button with a camera to upload photos. At the bottom of the pop-up window, there is a "Cancel" button and a "Post" button.

Arvostelusi näkyy Google Mapsissa, kunnes poistat sen. Kun arvostelusi on julkaistu, voit muokata sitä sekä muuttaa antamaasi tähtiarviota ja lisäämiäsi kuvia.

Omien arvostelujen etsiminen ja jakaminen

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Valitse Oma sisällöntuottoni.
  4. Jos haluat jakaa arvostelun, napauta sen alareunasta Jaa Jaa.

Oman arvostelun muokkaaminen tai poistaminen

Katso lisäämäsi arvostelut

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Klikkaa Lisäämäni sisältö ja sitten Arvostelut.
  4. Klikkaa muokattavan tai poistettavan arvostelun vierestä Lisää Lisää.
  5. Valitse Muokkaa arvostelua tai Poista arvostelu. Seuraa sitten näytöllä näkyviä ohjeita.

Toisten kirjoittamien arvostelujen lukeminen ja niihin vastaaminen

Muiden lisäämien arvostelujen lukeminen

Google Mapsissa näkemäsi arvostelut ja tähtiluokitukset ovat toisten käyttäjien lisäämiä.

Vinkki: Arvostelun päivämäärä on sen julkaisupäivämäärä.

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Hae paikkaa.
  3. Tähtiluokitus näkyy paikan nimen alapuolella.
  4. Voit lukea arvosteluja klikkaamalla arvostelujen lukumäärää tähtiluokituksen oikealta puolelta.

Toisella kielellä kirjoitetut arvostelun lukeminen

1. Siirry Google-tilisi kieliasetuksiin.
  2. Klikkaa oikealta Muokkaa Muuta ja valitse kieli.
  3. Päivitä Google Maps ‑sivu ja katso arvostelua uudelleen.

Yritystäsi koskevaan arvosteluun vastaaminen

Kun avaat Yritysprofiilin Google Mapsissa tietokoneellasi, voit vastata yksittäisiin arvosteluihin.

Vinkki: Jotta voit vastata arvosteluihin, sinun on vahvistettava Yritysprofiilisi.

Arvosteluihin vastaaminen Google Mapsin Yritysprofiilista

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Kirjoita yrityksesi nimi. Klikkaa sitten Haku Hae tai paina Enter.
  3. Vieritä Yritysprofiilissa kohtaan Arvostelut.
  4. Klikkaa Vastaa, niin pääset vastaamaan arvosteluun.

Arvostelun merkitseminen hyödylliseksi

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Hae paikkaa.
  3. Klikkaa paikan nimen alapuolelta arvostelujen lukumäärää.
  4. Jos haluat merkitä arvostelun hyödylliseksi, klikkaa Hyödyllinen . Arvostelun kirjoittaja saa ilmoituksen, mutta nimeäsi ja tietojasi ei näytetä. Hyödyllinen-äänten kokonaismäärä on näkyvissä.

Vinkkejä:

• Jos haluat poistaa antamasi äänen, napauta kuvaketta uudelleen.
  • Jos arvostelu on laiton tai rikkoo Googlen käytäntöä, voit ilmoittaa arvostelusta.

Arvosteluun liittyvästä ongelmasta ilmoittaminen

Et voit ottaa yhteyttä sopimattoman arvostelun kirjoittajaan, mutta voit pyytää Googlea poistamaan arvostelun. Arvosteluja voidaan poistaa myös, jos muut käyttäjät merkitsevät ne sopimattomiksi tai jos ne eivät noudata Googlen arvostelukäytäntöjä.

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Etsi Googlen arvostelukäytäntöjä rikkova arvostelu.
  3. Klikkaa arvostelun vierestä Lisää Lisää ja sitten Merkitse sopimattomaksi.
  4. Valitse syy, jonka vuoksi haluat tehdä ilmoituksen arvostelusta.

Vinkki: Jos olet yrityksen omistaja, voit pyytää arvostelujen poistamista Googlessa näkyvästä Yritysprofiilistasi