Reviews schrijven en beoordelingen van plaatsen toevoegen

Op Google Maps kunt u reviews schrijven over plaatsen die u heeft bezocht. U kunt ook informatie over een plaats geven, bijvoorbeeld of het er stil, levendig of romantisch is. Deze reviews en meningen zijn vrijwillig. We betalen geen reviewers om ze toe te voegen aan Google Maps.

Wat anderen zien

Alle reviews zijn openbaar, dus iedereen kan zien wat u heeft geschreven. U kunt geen anonieme review toevoegen.

De volgende informatie is ook zichtbaar voor anderen:

• De naam op uw pagina Over mij.
  • Andere reviews die u op Google Maps heeft geschreven.
  • Foto's die u aan Google Maps heeft toegevoegd.

Tip: Als u een Local Guide bent, kunt u punten ontvangen door reviews en beoordelingen toe te voegen aan Google Maps.

Een beoordeling of review toevoegen

Opmerkingen:

• Reviews worden automatisch verwerkt om ongepaste content te vinden (zoals obsceen, aanstootgevend of onzinnig taalgebruik). Ze worden ook automatisch gescand op spam (zoals berichten verzonden door bots of herhaalde content die meerdere keren is gepost of via meerdere accounts).
  • Google voert een zero-tolerantiebeleid ten aanzien van vervalste reviews. We kunnen reviews verwijderen die als vervalst worden gemarkeerd of die niet voldoen aan het reviewbeleid van Google.
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Scrol omlaag totdat u vijf lege sterren ziet.
  5. Tik op de sterren om een sterbeoordeling van de plaats te geven. U kunt ook een review schrijven.

Uw review blijft zichtbaar in Google Maps totdat u deze verwijdert. Nadat uw review is gepubliceerd, kunt u bewerken wat u heeft geschreven of de beoordeling en foto's wijzigen die u heeft toegevoegd.

Reviews en beoordelingen weergeven of verbergen

Uw reviews zoeken en delen
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.

2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.

• Kies Reviews om plaatsen te zien die u al heeft beoordeeld.

• Kies Bijdragen om plaatsen te zien die u nog kunt beoordelen.

3. Als u een review wilt delen, scrolt u omlaag en tikt u onderaan de review op Delen Delen.
De reviews van anderen lezen

De reviews en beoordelingen die u ziet in Google Maps zijn door andere gebruikers toegevoegd. Reviews opzoeken:

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Scrol omlaag totdat u reviews ziet.

Een vertaalde review bekijken in een andere taal

1. Ga naar uw talen.

2. Tik aan de rechterkant op Bewerken Bewerken en dan en kies vervolgens een taal.

3. Laad Google Maps opnieuw en bekijk de review nogmaals.

Tip: Reviews van hoge kwaliteit zijn gemarkeerd met een Local Guide-ster . Dit pictogram geeft aan dat de review is geschreven door een Local Guide.

Opmerking: De datum van een review is de datum waarop deze is gepubliceerd.

Uw reviews en beoordelingen weergeven of verbergen

Uw bijdragen weergeven

Uw Google Maps-profiel bevat uw reviews, gedeelde foto's en voortgang in het Local Guides-programma. Uw profiel is openbaar. Andere gebruikers kunnen de lijst zien met plaatsen die u heeft beoordeeld en waarvoor u een review heeft geschreven. Volg deze stappen om na te gaan hoe uw profiel er voor anderen uitziet:

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Tik bovenaan op Meer 더보기.
  4. Tik op Je openbare profiel bekijken.

Uw bijdragen verbergen

U kunt uw bijdragen en reviews voor Maps in uw openbare profiel verbergen voor andere gebruikers. Uw foto, beoordeling of review is nog wel te zien op de pagina van de betreffende plaats, tenzij u deze rechtstreeks verwijdert.

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Persoonlijke content.
  4. Schakel onder 'Je openbare profiel' de optie Bijdragen weergeven in je openbare profiel uit.

Uw reviews en beoordelingen worden niet meer weergegeven in uw profiel. De Local Guides-badges die u heeft verdiend, zijn nog wel openbaar zichtbaar.

Uw review bewerken of verwijderen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.

2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Mijn bijdragen en dan Reviews.

3. Tik op Meer 더보기 naast de review die u wilt bewerken of verwijderen.

4. Kies een optie en volg de instructies.

Een review melden

U kunt geen contact opnemen met iemand die een ongepaste review heeft geplaatst, maar u kunt Google vragen deze te verwijderen.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek de review die in strijd is met het reviewbeleid van Google.
  3. Tik naast de review op Meer 더보기 en dan Review melden.

Opmerking: We kunnen reviews verwijderen die als onjuist zijn gemarkeerd of die niet voldoen aan het reviewbeleid van Google. We doen dit ook om te voldoen aan een wettelijke verplichting.