Skriv anmeldelser og legg til vurderinger av steder

I Google Maps kan du skrive anmeldelser om steder du besøker. Du kan også legge ut informasjon eller bildeoppdateringer om et sted, for eksempel om det er stille og romantisk, eller om det er under oppussing. Det er helt frivillig å skrive anmeldelser og gi uttrykk for meningene dine. Vi betaler ikke anmeldere når de skriver anmeldelser på Google Maps.

Om offentlig informasjon

Alle anmeldelser er offentlige, og alle kan finne det du legger til av opplysninger. Du kan ikke skrive anmeldelser anonymt.

Her er litt mer informasjon andre kan finne når du skriver anmeldelser:

Tips: Hvis du er Local Guide, kan du få poeng når du legger til bilder og videoer på Google Maps. Finn ut hvordan du kan legge til bilder og anmeldelser av høy kvalitet.

Legg til vurderinger eller anmeldelser

Google bruker automatiske funksjoner til å identifisere og fjerne anmeldelser som trolig er nettsøppel.

Google har nulltoleranse for falske anmeldelser. Vi fjerner anmeldelser som vi tror er falske, eller som ikke er i tråd med Googles retningslinjer for anmeldelser.

1. Logg på Google Maps på datamaskinen.
  2. Søk etter et sted.
  3. Rull ned, og klikk på Skriv en anmeldelse til venstre.
  4. Gi poeng til stedet ved å trykke på stjernene. Du kan også skrive en anmeldelse.

Anmeldelsen vises på Google Maps frem til du eventuelt fjerner den. Når anmeldelsen er publisert, kan du redigere den, endre vurderingen eller bytte ut bildene du tok med.

Administrer anmeldelsene dine

Finn og del anmeldelsene dine

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Klikk på Meny Meny øverst til venstre.
  3. Klikk på Dine bidrag.
    • For å finne steder du har skrevet anmeldelser om, klikk på Anmeldelser.
    • For å finne forslag til steder du kan skrive anmeldelser om, klikk på Bidra.
  4. For å dele en anmeldelse, trykk på Del Del nederst i den aktuelle anmeldelsen.

Endre eller slett anmeldelser

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Klikk på Meny Meny øverst til venstre.
  3. Klikk på Dine bidrag etterfulgt av Anmeldelser.
  4. Klikk på Mer Mer ved siden av anmeldelsen du vil endre eller slette.
  5. Velg Rediger anmeldelsen eller Slett anmeldelsen, og følg fremgangsmåten som vises på skjermen.

Les og svar på andres anmeldelser

Les andres anmeldelser

Anmeldelsene og vurderingene du ser på Google Maps, er lagt til av andre brukere.

Tips: Datoen i anmeldelsen er datoen da den ble publisert.

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Søk etter et sted.
  3. Du kan se en vurdering av stedet under navnet på stedet.
  4. For å lese anmeldelser, klikk på antallet anmeldelser til høyre for vurderingen.

Sånn kan du lese anmeldelser på et annet språk

1. Gå til språkinnstillingene i Google-kontoen din.
  2. Klikk på Rediger Rediger til høyre, og velg ønsket språk.
  3. Last inn Google Maps på nytt, og sjekk anmeldelsen igjen.

Svar på anmeldelser av bedriften din

Når du åpner bedriftsprofilen din på Google Maps på datamaskinen, kan du svare på anmeldelser enkeltvis.

Tips: Du må bekrefte bedriftsprofilen din før du kan svare på anmeldelser.

Sånn kan du svare på anmeldelser via bedriftsprofilen du har på Google Maps:

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Skriv inn navnet på bedriften din. Klikk på Søk Søk, eller trykk på Enter.
  3. Rull ned til «Anmeldelser» i bedriftsprofilen.
  4. Klikk på Svar for å svare på en anmeldelse.

Merk anmeldelser som nyttige

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Søk etter et sted.
  3. Klikk på antallet anmeldelser under navnet på stedet.
  4. For å merke en anmeldelse som nyttig, klikk på Nyttig . Vi varsler den som skrev anmeldelsen, men navnet og informasjonen din deles ikke. Det totale antallet ganger anmeldelsen er stemt frem som nyttig, vises.

Tips:

• For å fjerne stemmen din, trykk på ikonet på nytt.
  • Hvis anmeldelsen er ulovlig eller i strid med Googles retningslinjer, kan du rapportere den.
  • Google viser anmeldelser som er merket som nyttige, til flere personer.

Rapportér anmeldelser

Du kan ikke kontakte folk som har lagt inn upassende anmeldelser, men du kan be om at Google fjerner slike anmeldelser. Vi fjerner anmeldelser hvis andre merker dem som unøyaktige, eller hvis de ikke er i tråd med Googles retningslinjer for anmeldelser.

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Finn anmeldelsen som bryter Googles retningslinjer for anmeldelser.
  3. Klikk på Mer Mer ved siden av anmeldelsen etterfulgt av Rapportér som upassende.
  4. Velg årsaken til at du vil rapportere anmeldelsen.