Google Maps-reviews en -beoordelingen toevoegen, bewerken of verwijderen

Op Google Maps kun je reviews schrijven over plaatsen die je hebt bezocht. Je kunt ook informatie geven of foto- en video-updates posten over een plaats, bijvoorbeeld of het er rustig en romantisch is, of dat er wordt verbouwd.

Belangrijk: We controleren gebruikersreviews en gerelateerde content om overtreders van het beleid te verwijderen uit Google Maps. Alle schendingen die we vinden, worden beoordeeld en verwijderd.
Ontdek meer informatie over het Google Maps-beleid over content van gebruikers en meer informatie over verboden en beperkte content en gedrag.

Tip: Reviews en meningen worden vrijwillig bijgedragen. We betalen reviewers niet om reviews toe te voegen aan Google Maps.

Over openbare informatie

Alle reviews zijn openbaar, dus iedereen kan zien wat je hebt toegevoegd. Je kunt geen anonieme review toevoegen.

Als je een review schrijft, kunnen anderen ook deze gegevens zien:

Tip: Als je een Local Guide bent, kun je punten verdienen als je foto's en video's toevoegt aan Google Maps. Bekijk meer informatie over hoe je reviews en foto's van hoge kwaliteit bijdraagt.

Een beoordeling of review toevoegen

Je kunt beoordelingen of reviews toevoegen om ervaringen te delen, of om anderen te helpen een keuze te maken of een betere beslissing te nemen.

Voordat je een beoordeling of review toevoegt, moet je ervoor zorgen dat je aan het contentbeleid voldoet. Als je dit niet doet, kunnen reviews en beoordelingen van de pagina worden verwijderd. In de meeste gevallen worden ze verwijderd vanwege beleidsschendingen, zoals spam of ongepaste content.

Reviews die zijn verwijderd vanwege beleidsschendingen, worden niet hersteld. Deze maatregelen voor verwijdering zorgen ervoor dat reviews op Google-services relevant, nuttig en betrouwbaar zijn. Bekijk meer informatie over welke content verboden of beperkt is voor reviews.

1. Log op je computer in bij Google Maps.
  2. Zoek naar een plaats.

"Googleplex" is typed in the search bar on Google Maps. A list of results is displayed below.

1. Scroll aan de linkerkant en klik op Een review schrijven.
In Google Maps, a review summary of a Googleplex location is displayed in the left sidebar. It shows the average review ratings, review highlights, a button that says "Write a review," and a list of all reviews.
  1. Klik op de sterren om de plaats te beoordelen. Je kunt ook een review schrijven.

In Google Maps, a pop-up window displays a form to write a review for Googleplex. There are 5 stars selected for the rating, a text field to write review details, and a button with a camera to upload photos. At the bottom of the pop-up window, there is a "Cancel" button and a "Post" button.

Je review wordt op Google Maps weergegeven totdat je deze verwijdert. Nadat je review is gepubliceerd, kun je deze bewerken of de beoordeling en foto's wijzigen die je hebt toegevoegd.

Je reviews zoeken en delen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu.
  3. Klik op Mijn bijdragen.
  4. Als je een review wilt delen, tik je onderaan de review op Delen Delen.

Je review bewerken of verwijderen

Naar je reviews

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu.
  3. Klik op Mijn bijdragen en dan Reviews.
  4. Klik naast de review die je wilt bewerken of verwijderen op Meer Meer.
  5. Selecteer Review bewerken of Review verwijderen en volg de stappen op het scherm.

Reviews van anderen lezen en hierop reageren

De reviews van anderen lezen

De reviews en beoordelingen die je op Google Maps ziet, zijn door andere gebruikers toegevoegd.

Tip: De datum van een review is de datum waarop deze is gepubliceerd.

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Zoek naar een plaats.
  3. Onder de naam van de plaats vind je een beoordeling.
  4. Als je reviews wilt lezen, klik je rechts van de beoordeling op het aantal reviews.

Zo lees je reviews in een andere taal:

1. Ga in je Google-account naar je taalinstellingen.
  2. Klik rechts op Bewerken Bewerken en selecteer een taal.
  3. Laad Google Maps opnieuw en bekijk nog eens de review.

Reageren op een review over je bedrijf

Als je via de computer je bedrijfsprofiel op Google Maps opent, kun je op individuele reviews reageren.

Tip: Als je op reviews wilt reageren, moet je je bedrijfsprofiel laten verifiëren.

Reageer zo op reviews vanuit je bedrijfsprofiel op Google Maps:

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Geef je bedrijfsnaam op. Klik daarna op Zoeken Zoeken of druk op Enter.
  3. Scroll in je bedrijfsprofiel naar Reviews.
  4. Klik op Reageren om een review te beantwoorden.

Een review markeren als nuttig

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Zoek naar een plaats.
  3. Klik onder de naam van de plaats op het aantal reviews.
  4. Klik op Nuttig  als je een review als nuttig wilt markeren. De auteur ontvangt een melding, maar je naam en gegevens worden niet weergegeven. Het totale aantal stemmen voor Nuttig is wel zichtbaar.

Tips:

• Tik nogmaals op het icoon als je je stem wilt verwijderen.
  • Als een review illegaal is of het Google-beleid schendt, kun je deze melden.

Een review melden

Je kunt geen contact opnemen met iemand die een ongepaste review heeft geplaatst, maar je kunt Google wel vragen deze te verwijderen. Reviews worden verwijderd als anderen ze labelen als onjuist of als ze niet voldoen aan het reviewbeleid van Google.

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Zoek de review die in strijd is met het reviewbeleid van Google.
  3. Klik naast de review op Meer Meer en dan Markeren als ongepast.
  4. Selecteer de reden waarom je de review wilt melden.

Tip: Als je een eigenaar bent, kun je een verzoek indienen om reviews te verwijderen uit je bedrijfsprofiel op Google.