Een routebeschrijving verzenden naar uw telefoon, auto of tablet

U kunt vanaf uw computer een plaats die u heeft gevonden op Google Maps naar uw telefoon of tablet sturen. Als uw auto routebeschrijvingen kan ontvangen, zoals sommige auto's van MINI of Toyota, kunt u een routebeschrijving naar uw auto sturen.

Stap 1: uw apparaat of auto toevoegen

Uw telefoon of tablet toevoegen

Zorg ervoor dat u op de volgende apparaten met hetzelfde account inlogt bij Google Maps:

• De computer die u gebruikt.
  • Uw telefoon of tablet. Als u wordt gevraagd meldingen in te schakelen, tikt u op Meldingen inschakelen.

Uw auto toevoegen

1. Ga naar google.com/maps/sendtocar.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Inloggen en voer uw accountgegevens in.
  3. Klik op Auto of GPS-apparaat toevoegen.
  4. Kies de betreffende autofabrikant en vul uw account-ID in. U vindt uw ID door in te loggen op de website van de autofabrikant.
  5. Geef desgewenst een naam op voor uw auto, zodat u deze in de toekomst gemakkelijk kunt vinden.
  6. Klik op OK. Als u nog een auto wilt toevoegen, klikt u op Nog een auto of GPS-apparaat toevoegen.

Stap 2: een plaats verzenden

1. Open Google Maps op een computer. Maps werkt mogelijk niet als u dit gebruikt in een mobiele browser, een oudere webbrowser of een ouder besturingssysteem.
  2. Zoek de plaats die u wilt verzenden.
  3. Klik onder het zoekvak op Naar je telefoon verzenden. Kies vervolgens een optie:
  4. U krijgt een melding op uw telefoon of tablet, of in uw auto.

Een probleem oplossen

Mijn apparaat is niet beschikbaar

Als uw telefoon of tablet niet zichtbaar is wanneer u op Naar je telefoon verzenden klikt:

Ik heb geen melding ontvangen op mijn telefoon of tablet

De optie 'Naar je telefoon verzenden' wordt niet weergegeven

Probeer deze stappen:

1. Zorg ervoor dat u meldingen heeft ingeschakeld.
  2. Wacht een paar seconden.
  3. Laad Google Maps opnieuw op uw computer en probeer het nog eens.

Maps werkt niet in mijn auto

Controleer of uw auto werkt met deze functie. Hier is een lijst van auto's die geschikt zijn, maar dit kan per land verschillen:

• Audi
  • BMW
  • Infiniti
  • Kia UVO
  • MINI
  • Nissan
  • Toyota

Neem contact op met uw autofabrikant als u hulp nodig heeft.