Bruk Google Maps på Wear OS-enheten din

Når du laster ned Google Maps-appen fra Play-butikken, kan du bruke navigasjon, finne lokale destinasjoner eller posisjonen din og få annen nyttig informasjon på klokken.
Dette gjelder bare for Wear 3, og visse funksjoner kan variere avhengig av hvilken smartklokkeversjon du har. Se hvordan du sjekker hvilken klokkeversjon du har.
Viktig:
  • For å bruke navigasjon må du tillate posisjonssporing på telefonen og smartklokken.
  • Strømsparingsmodusen kan føre til forstyrrelser for Maps.
  • Visse talehandlinger er ikke tilgjengelige på alle språk og i alle land eller regioner.
  • Maps på Wear-enheter bruker avstandsenheten på den tilkoblede telefonen.

Utforsk kartet

Du kan også bruke Maps til å finne ut mer om områdene i nærheten.

Få veibeskrivelser på klokken

Viktig: Denne fremgangsmåten gjelder bare for Wear 3. For klokker med Wear 2 kan du bare bruke trinnvise veibeskrivelser i Google Maps-appen på den tilkoblede telefonen.
For å få veibeskrivelser på klokken kan du begynne å navigere på klokken eller den tilkoblede telefonen. Ruten vises på telefonen, og du får veibeskrivelser for hver sving på klokken etter hvert som du nærmer deg. Maps har foreløpig støtte for navigering for sykling, kjøring og gåing. Veibeskrivelser for kollektivtransport støttes uten trinnvis tale og haptisk teknologi.
Tips: Når du tillater bruk av posisjon på telefonen, fungerer navigasjonen på klokken også når telefonen er låst. Finn ut hvordan du tillater bruk av posisjon på telefonen.

Søk etter steder

1. Vekk klokken hvis du ikke kan se klokkeskjermen.
  2. Sveip opp for å finne appene dine, og åpne Maps-appen.
  3. Trykk på Søk for å velge mellom hjem, jobben og nylige steder.

Få veibeskrivelser med stemmen

1. For å starte Google-assistenten, si «Hey Google» eller trykk og hold på av/på-knappen.
    • Du kan også trykke på mikrofonen Microphone eller tastaturet for å søke etter noe nytt.
  2. Si for eksempel «Naviger til en kafé i nærheten». Det vises et Google Maps-kort på klokken.
Tips: Hvis du ikke finner destinasjonen du er ute etter, må du kanskje velge en mer spesifikk destinasjon.

Når du har startet navigeringen, kan du gjøre dette:

• Se turens varighet og klokkeslettet nå.
  • Finn de 3 neste veibeskrivelsene.
  • Avbryt turen: For å stoppe veibeskrivelsene og gå tilbake til startskjermen, sveip til venstre eller til bunnen på klokken, og trykk på Stopp.

Bruk klokken uten å ha telefonen i nærheten

Du kan starte navigering på klokken selv om du ikke har telefonen i nærheten. Du kan også aktivere speiling, starte navigering på telefonen og deretter legge den igjen et sted. Når du slår på speiling, tar klokken over navigeringen fra telefonen. Dette fungerer bare på klokker som er koblet til Android-enheter.

Slik starter du navigering fra klokken:

1. Åpne Maps på klokken.
  2. Bruk tale- eller tastaturverktøyet for å legge inn destinasjonen. Du kan også trykke på kartet for å se posisjonen din.
  3. Velg transportmåte. Her kan du se forventet ankomsttid.
  4. Start turen til fots, på sykkel eller med bil.

Konfigurer speiling på telefonen og klokken

1. For å speile navigeringsøkten på både telefonen og klokken, gå til Innstillinger Innstillinger og så Speiling.
  2. Slå på Speil på telefonen.

Tips: For kun å bruke klokkebasert navigering, slå av Speil på telefonen.

Administrer innstillinger for Maps på klokken

Du kan trykke på Søk Søk for å rulle til bunnen av skjermen og endre hvordan Maps på klokken fungerer.

Stopp vibrasjoner

For å stoppe vibrasjoner, rull til bunnen på klokken og slå av Vibrasjoner. Denne innstillingen huskes for alle reisene dine.

Stopp automatisk oppstart av veibeskrivelser på klokken

Veibeskrivelser starter automatisk på klokken når du starter navigasjonen i Google Maps på telefonen. Du kan stoppe den automatiske oppstarten av veibeskrivelser på klokken.
  1. Åpne Maps-appen på klokken.
  2. Trykk på Søk.
  3. Sveip opp til du når bunnen av skjermen.
  4. Trykk på Innstillinger og så Speiling.
  5. For å stoppe navigasjonsforespørsler mens du kjører, sykler eller går, slå av Med bil, På sykkel og Til fots.

Finn posisjonen din

Når du åpner Maps på klokken, ser du posisjonen din som en blå prikk og en kompassnål som peker nordover. For å slå kompasset av eller på, trykk på den røde kompassindikatoren.

Finn steder med Søk

For å åpne søkemenyen og finne bedrifter, trykk på Søk Søk. Du kan bruke tastaturet og mikrofonen til å starte et søk eller finne telefonnummeret eller adressen til en bedrift i nærheten. Finn ut hvordan du finner steder med Google Maps.

Panorer og zoom på kartet

• For å panorere kartet, flytt kartet rundt med en finger. For å gå tilbake til der du er, trykk på Posisjon .
  • For å zoome inn på kartet, roter knappen øverst på klokken:
    • For å zoome ut, dobbelttrykk og dra oppover med én finger.
    • For å zoome inn, dobbelttrykk og dra nedover med én finger.