Google Mapsin käyttäminen Wear OS ‐laitteella

Kun lataat Google Maps ‐sovelluksen Play Kaupasta, voit käyttää navigointia, etsiä paikallisia määränpäitä tai sijaintisi, sekä katsoa muita hyödyllisiä tietoja kellosta.
Tämä koskee vain Wear 3:a, ja jotkin ominaisuudet voivat vaihdella älykellon versiosta riippuen. Katso ohjeet kellon version tarkistamiseen.
Tärkeää:
  • Navigoinnin käyttö edellyttää, että sallit sijainnin seurannan puhelimella ja älykellolla.
  • Virransäästötila voi häiritä Mapsin toimintaa.
  • Osa puhetoiminnoista ei ole saatavilla kaikilla kielillä ja alueilla tai kaikissa maissa.
  • Wear-laitteen Maps käyttää laitepariksi liitetyn puhelimen etäisyyden mittayksikköä.

Kartan tutkiminen

Voit myös käyttää Mapsia lukeaksesi lisää lähellä olevista alueista.

Reittiohjeet kelloon

Tärkeää: Nämä ohjeet koskevat vain Wear 3:a. Jos kello käyttää Wear 2:ta, voit käyttää tarkkoja reittiohjeita vain laitepariksi liitetyn puhelimen Google Maps ‐sovelluksessa.
Voit saada reittiohjeet kelloon aloittamalla navigoinnin kellolla tai laitepariksi liitetyllä puhelimella. Reitti näkyy puhelimella, ja saat liikkuessasi reittiohjeet kelloosi matkan varrella. Maps tukee tällä hetkellä reittiohjeita pyöräilyyn, autoiluun ja kävelyyn. Julkisen liikenteen reittiohjeita tuetaan ilman tarkkoja äänireittiohjeita ja haptista palautetta.
Vinkki: Kun sallit sijainnin puhelimella, navigointi toimii kellolla, vaikka puhelin olisi lukittu. Lue lisää sijainnin sallimisesta puhelimella.

Paikkojen hakeminen

1. Jos et näe kellon näyttöä, aktivoi kello.
  2. Etsi sovelluksesi ja avaa Maps-sovellus pyyhkäisemällä ylös.
  3. Valitse koti-, työ- tai äskettäisistä sijainneista napauttamalla Haku.

Puheohjaus

1. Käynnistä Google Assistant sanomalla "Hey Google" tai painamalla virtapainiketta pitkään.
    • Voit myös hakea uutta sisältöä napauttamalla mikrofonia Microphone tai näppäimistöä.
  2. Sano esimerkiksi "Navigate to a coffee shop nearby." Google Maps ‐kortti näkyy nyt kellossa.
Vinkki: Jos et löydä haluamaasi määränpäätä, sinun on ehkä valittava tarkempi määränpää.

Kun olet aloittanut navigoinnin, voit tehdä seuraavaa:

• Katso matkan kesto ja nykyinen aika.
  • Etsi seuraavat kolme reittiohjetta.
  • Näin voit perua matkan: Jos haluat keskeyttää reittiohjeet ja palata aloitusnäytölle, pyyhkäise kellossa vasemmalle tai alas ja napauta Lopeta.

Kellon käyttö ilman puhelinta lähellä

Voit aloittaa navigoinnin kellolla ilman että puhelin on lähellä. Voit myös ottaa peilauksen käyttöön ja aloittaa navigoinnin puhelimella ilman että puhelimen tarvitsee olla mukana. Kun otat peilauksen käyttöön, kello jatkaa puhelimella tapahtuvaa navigointia. Tämä toimii vain kelloissa, jotka on yhdistetty Android-laitteisiin.

Aloita navigointi kellosta seuraavasti:

1. Avaa Maps kellossa.
  2. Lisää määränpää ääni- tai näppäimistötyökalulla. Voit myös nähdä sijainnin napauttamalla karttaa.
  3. Valitse kulkuväline. Täältä voit nähdä arvioidun saapumisajan.
  4. Aloita kävely, pyöräily tai automatka.

Peilauksen käyttöönotto puhelimella ja kellolla

1. Voit peilata navigoinnin sekä puhelimella että kellolla valitsemalla Asetukset Asetukset ja sitten Peilaus.
  2. Laita Peilaa puhelimella päälle.

Vinkki: Jos haluat käyttää vain kelloon perustuvaa navigointia, laita Peilaa puhelimella pois päältä.

Mapsin asetusten muokkaaminen kellolla

Voit valita Haku Haku, vierittää näytön alareunaan ja muuttaa Mapsin toimintatapaa kellosta.

Värinän lopettaminen

Jos haluat lopettaa värinän, vieritä kellossa alareunaan ja laita Värinä pois päältä. Tämä asetus säilyy kaikilla matkoilla.

Reittiohjeiden automaattisen käynnistäminen lopettaminen kellolla

Reittiohjeet alkavat kellossa automaattisesti, kun aloitat Google Mapsissa navigoinnin puhelimellasi. Voit lopettaa reittiohjeiden automaattisen käynnistymisen kellossa.
  1. Avaa kellon Maps-sovellus.
  2. Napauta Haku.
  3. Pyyhkäise ylös, kunnes sormesi on näytön alareunan kohdalla.
  4. Valitse Asetukset ja sitten Peilaus.
  5. Jos haluat keskeyttää navigointikehotteet ajon, pyöräilyn ja kävelyn aikana, laita Ajo, Pyöräily ja Kävely pois päältä.

Sijainnin löytäminen

Kun avaat Mapsin kellossa, näet sijaintisi sinisenä pisteenä ja kompassin neulan, joka osoittaa pohjoiseen. Voit laittaa kompassin päälle tai pois päältä napauttamalla punaista kompassin osoitinta.

Paikkojen etsiminen Haussa

Voit avata hakuvalikon ja etsiä yrityksiä valitsemalla Haku Haku. Voit aloittaa haun tai löytää lähellä olevan yrityksen puhelinnumeron tai osoitteen näppäimistön ja mikrofonin avulla. Lue lisää paikkojen löytämisestä Google Mapsilla.

Kartan zoomaus ja panorointi

• Panoroi karttaa liikuttamalla karttaa sormellasi. Voit palauttaa kartan nykyiseen sijaintiisi napauttamalla Sijainti .
  • Lähennä karttaa kiertämällä kellon yläosassa olevaa painiketta:
    • Loitonna kaksoisnapauttamalla ja vetämällä ylös yhdellä sormella.
    • Lähennä kaksoisnapauttamalla ja vetämällä yhdellä sormella.