Navigoinnin käyttäminen Google Mapsissa

Google Maps ‑sovelluksesta saat helposti tarkkoja reittiohjeita paikkoihin. Maps kertoo reittiohjeet ja hyödyntää reaaliaikaisia liikennetietoja, jotta löydät parhaan reitin määränpäähäsi.

Kun puheohjaus on käytössä, kuulet liikenneilmoituksia ja saat tietää, mihin suuntaan sinun pitää kääntyä, mikä kaista pitää valita ja onko käytettävissä parempaa reittiä.

Tärkeää: Navigointi ja kaistatiedot eivät ole käytettävissä kaikilla alueilla ja kielillä. Navigointia ei ole tarkoitettu suurten ajoneuvojen tai hälytysajoneuvojen käyttöön.

Mitä navigoinnin käyttäminen edellyttää?

Puhelimella tai tabletilla:

• Laita GPS päälle.
  • Anna Google Mapsille lupa käyttää sijaintiasi ja kaiuttimiasi.

Navigoinnin aloittaminen ja lopettaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Hae paikkaa tai napauta sitä kartalta.
  3. Napauta vasemmasta alakulmasta Reittiohjeet. Jos kosketat painiketta pitkään, navigointi käynnistyy ja voit ohittaa vaiheet 4–6. Katso, miten voit lisätä määränpäitä.
  4. Valitse kulkutapa.
  5. Jos saatavilla on muita reittejä, ne näkyvät kartalla harmaana. Voit seurata vaihtoehtoista reittiä napauttamalla harmaata viivaa.
  6. Aloita navigointi napauttamalla Aloita Aloitus. Jos näet tekstin "GPS-haku käynnissä", puhelimesi yrittää löytää GPS-signaalin. Saatat olla esimerkiksi tunnelissa, parkkihallissa, niiden lähellä tai muussa paikassa, jossa ei ole GPS-signaalia.
  7. Lopeta tai peruuta navigointi napauttamalla vasemmasta alakulmasta Sulje Sulje.

Vinkkejä:

3D-rakennusten näyttäminen reitin varrella

Voit katsella reitin varrella olevia 3D-rakennuksia. Näin voit määrittää Mapsin näyttämään 3D-rakennukset:

1. Kirjaudu Google Mapsiin Maps Android-puhelimella tai ‐tabletilla.
  2. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta ja sitten Asetukset ja sitten Navigointiasetukset.
  3. Laita Näytä 3D-rakennukset päälle tai pois päältä.

Useampien toimintojen katsominen navigoinnin aikana

Näin voit nähdä enemmän toimintoja navigoinnin aikana:

1. Siirry näytön alareunassa olevaan tietokorttiin.
  2. Pyyhkäise ylös.
  3. Voit piilottaa valikon pyyhkäisemällä tietokorttia alaspäin.
    • Jaa matkan eteneminen : Jaa reaaliaikainen sijaintisi siihen asti, että saavut perille. Lue lisää reaaliaikaisen sijainnin jakamisesta.
    • Hae reitin varrelta : Etsi reitin varrella olevaa paikkaa, kuten ravintolaa tai huoltoasemaa. Katso, miten voit tehdä hakuja reitin varrelta.
    • Reittiohjeet : Hae vaiheittaiset reittiohjeet.
    • Näytä liikenne kartalla (vain ajon yhteydessä): Näet matkan varrella olevat viivästykset, kuten kolarit ja tietyöt.
    • Näytä satelliittikartta : Katso satelliittikuviin perustuvaa tarkempaa karttaa.
    • Näytä 3D-rakennukset : Katsele 3D-rakennuksia reitilläsi.
    • Asetukset Settings: Muuta asetuksia. Voit esimerkiksi vaihtaa yksikköä mailien ja kilometrien välillä tai välttää maksullisia teitä.

Puheohjauksen toistaminen

Kun navigoit tiettyyn paikkaan, voit kuulla reittiohjeet puhuttuna. Katso, miten voit ratkaista puheohjaukseen liittyviä ongelmia.

Äänenvoimakkuuden muuttaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Settings ja sitten Navigointiasetukset ja sitten Puheohjauksen äänenvoimakkuus.
  3. Valitse Kova, Normaali tai Hiljainen.

Mykistys, mykistyksen poistaminen ja ilmoitusten kuuleminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Aloita navigointi.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Ääni Ääni. Valitse jokin seuraavista:
    • Mykistä: Napauta Mykistä Mykistä.
    • Ota ilmoitukset käyttöön: Napauta Ilmoitukset Ilmoitukset. Kuulet ilmoituksia, jotka voivat koskea esimerkiksi liikennettä, tietöitä tai kolareita. Et kuule tarkkoja reittiohjeita.
    • Poista mykistys: Napauta Ääni Ääni.

Puheohjauksen mykistäminen puhelujen aikana

Jos saat puhelun käyttäessäsi navigointia, voit vastata puheluun. Puheohjaus kuitenkin jatkuu, ellet mykistä sitä.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta Tiliympyrä ja sitten Asetukset Settings ja sitten Navigointiasetukset.
  3. Laita "Toista ääni puhelujen aikana" päälle tai pois päältä.

Puheäänen vaihtaminen

Voit ehkä vaihtaa puheäänen toiseen puhelimen tai tabletin "tekstistä puheeksi" ‑asetuksista.

1. Siirry puhelimesi tai tablettisi asetuksiin.
  2. Napauta Kieli ja syöttötapa.
  3. Valitse Tekstistä puheeksi ‑ominaisuus.
  4. Valitse Ensisijainen palvelu ‑kohdasta haluamasi "tekstistä puheeksi" ‑vaihtoehto.
  5. Puheohjaus kuuluu valitsemallasi äänellä. Ääni vaihtuu myös muissa sovelluksissa.

Kielen vaihtaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta Tiliympyräja sitten Asetukset Settings ja sitten Navigointiasetukset.
  3. Napauta "Ääni ja puhe" ‑kohdasta Äänen valinta.
  4. Valitse haluamasi kieli.

Mitä muuta navigoinnin avulla voi tehdä?

Liikenneilmoitusten tekeminen

Nopeusvalvontakameroista ja liikenneonnettomuuksista ilmoittaminen

Jakamalla reittiäsi koskevia tietoja voit tehdä Mapsista entistäkin paremman niin itsellesi kuin muillekin. Voit tehdä ilmoituksia

• Ruuhkautunut tieosuus Liikenneruuhka
  • kolareista Kolari
  • Liikennetutkat Liikennetutkia

Huom. Tee ilmoitus vain, jos se on turvallista.

Ilmoituksen lisääminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Aloita navigointi.
  3. Napauta Tee ilmoitus Ilmoitaja sitten Valitse jokin vaihtoehto.
  4. Ilmoitus näkyy kartalla siinä reitin kohdassa, jossa teit ilmoituksen. Ilmoitus näkyy nimettömänä.

Muiden lisäämät ilmoitukset

Jos joku muu on tehnyt ilmoituksen, näet sen kartalla lähestyessäsi kyseistä sijaintia. Ilmoitusasetuksistasi riippuen saatat myös kuulla varoituksen.

Kun saavut reitillä kohtaan, josta on tehty ilmoitus, näet seuraavan kysymyksen: "Onko tämä vielä täällä?" Napauta Kyllä tai Ei, niin muutkin saavat tietää, onko ilmoitus vielä voimassa.

Vinkkejä akunkeston pidentämiseen navigointia käytettäessä

Akku kuluu nopeammin navigoinnin ollessa käytössä, koska Maps käyttää puhelimesi tai tablettisi seuraavia osia ja tietoja:

• nykyinen sijainti
  • näyttö
  • kaiuttimet.

Akunsäästövinkkejä

• Käytä virta-adapteria: Akun loppumisesta ei tarvitse olla huolissaan, jos puhelimesi on latauksessa. Suosittelemme virta-adapterin käyttämistä etenkin yli puolen tunnin pituisilla matkoilla.
  • Sammuta näyttö: Jos sinun ei tarvitse nähdä näyttöä navigoinnin aikana, sammuta se painamalla puhelimen tai tabletin virtapainiketta. Kuulet silti puheohjauksen.