Brug navigation i Google Maps

Google Maps-appen giver dig nem og detaljeret rutevejledning, så du kan finde frem. Maps viser dig en rutevejledning og bruger trafikoplysninger i realtid til at finde den bedste rute til din destination.

Du kan få trafikmeldinger via talenavigation med oplysninger om, hvor du skal dreje, hvilken bane du skal vælge, og om der er en bedre rute.

Vigtigt! Navigation og oplysninger om, hvilken bane du skal bruge, er ikke tilgængelige i alle lande og regioner eller på alle sprog. Navigation er ikke beregnet til brug med meget store køretøjer eller udrykningskøretøjer.

Krav i forbindelse med brug af navigation

Gør følgende på din telefon eller tablet:

• Tænd din GPS.
  • Giv Google Maps adgang til at registrere din aktuelle geografiske lokation og bruge lydanlæggets højttalere.

Start eller stop navigation

1. Åbn Google Maps-appen Maps.
  2. Søg efter et sted, eller tryk på det på kortet.
  3. Tryk på Rutevejledning nederst til venstre. Her vises enten en bil, en bus, en cykel, en person, der vinker, eller en fodgænger. Få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer flere destinationer.
  4. Vælg transporttype.
  5. Hvis der er alternative ruter, vises de med gråt på kortet. Hvis du vil følge en alternativ rute, skal du trykke på den grå linje.
  6. Tryk på Start Start for at starte navigationen. Hvis der vises "Søger efter GPS", forsøger din telefon at finde et GPS-signal. Det kan f.eks. skyldes, at du befinder dig i eller i nærheden af en tunnel, et parkeringshus eller på en lokation, hvor der ikke er noget GPS-signal.
  7. Træk op fra bunden, og tryk på Afslut for at stoppe eller afbryde navigationen.

Tip!

Vis 3D-bygninger langs din rute

Du kan vælge at få vist 3D-bygninger langs ruten. Sådan får vist 3D-bygninger i Maps:

1. Log ind på Google Maps Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav og derefter Indstillinger og derefter Navigationsindstillinger.
  3. Slå Vis 3D-bygninger til eller fra for ruter.

Find flere handlinger, mens du navigerer

Sådan finder du flere handlinger, når du navigerer til et sted:

1. Gå til informationskortet nederst på skærmen.
  2. Stryg op.
  3. Stryg informationskortet ned for at skjule menuen.
    • Del rejsestatus  : Del din lokation, indtil du ankommer. Få flere oplysninger om deling af lokation i realtid.
    • Søg langs ruten  : Find et sted langs ruten, f.eks. en restaurant eller en tankstation. Få flere oplysninger om, hvordan du søger langs ruten.
    • Se rute  : Viser en forhåndsvisning af ruten fra din aktuelle lokation til destinationen.
    • Rutevejledning  : Få en liste med en rutevejledning trin for trin.
    • Indstillinger Settings : Skift dine indstillinger, f.eks. hvornår der skal vises 3D-bygninger langs din rute, eller skift mellem miles og kilometer.

Få rutevejledning via talenavigation

Når du navigerer til et sted, kan du også få rutevejledning via talenavigation. Få flere oplysninger om, hvordan du løser problemer med talenavigation.

Juster lydstyrken på din iPhone eller iPad

Tryk på lydstyrkeknappen på enheden for at øge eller reducere lydstyrken for medier, når du har startet navigationen på din iPhone eller iPad.

Tip! Hvis du har mulighed for at ændre lydstyrken på skærmen, kan du prøve at trykke på knapperne, mens du hører navigationsvejledningen, eller du kan ændre dine indstillinger ved at gøre følgende:

1. Åbn Indstillinger på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Lyde og haptisk feedback og så Skift med knapper.

Juster lydstyrken for Google Maps-navigation

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Indstillinger Settings og derefter Navigationsindstillinger.
  3. Vælg Høj, Normal eller Lav.

Sådan skifter du lydstyrken, mens du er tilsluttet CarPlay

Hvis du vil ændre lydstyrken, når du er tilsluttet CarPlay, kan du bruge lydstyrkeknapperne i bilen, mens du hører navigationsvejledningen.

Slå lyden fra, slå lyden til, eller få trafikmeldinger

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Start navigation.
  3. Tryk på Lyd Lyd øverst til højre. Tryk derefter på en af følgende:
    • Slå lyden fra Ignorer.
    • Underretninger Underretninger. Du får opdateringer om trafik, vejarbejde og ulykker. Du får ikke læst detaljeret rutevejledning op.
    • Lyd Lyd. Du får opdateringer og detaljeret rutevejledning læst op.

Skift sprog

1. Gå til enhedsindstillingerne på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Generelt og så Sprog & område og så iPhone-sprog.
  3. Vælg et andet sprog.

Tip!

• Dette medfører, at der også skiftes sprog for din enheds menuer og øvrige apps.
  • Gadenavne bliver muligvis ikke læst op, hvis du skifter sprog.

Andre muligheder ved brug af navigation

Rapportér om den aktuelle trafiksituation

Rapportér fartkontrol og trafikulykker

Du kan være med til at gøre Maps endnu bedre for dig selv og andre ved at dele oplysninger vedrørende din rute. Du kan rapportere:

• Køkørsel Trafikprop
  • Trafikuheld Trafikuheld
  • Fartfælder Fartfælder

Bemærk! Du må kun oprette en rapport, hvis det er sikkert at gøre det.

Tilføj en rapport

1. Åbn Google Maps-appen Maps.
  2. Start navigation.
  3. Tryk på Rapportér Rapportér og så Vælg en mulighed.
  4. Der vises en rapport på kortet på det sted, du befinder dig på ruten. Rapporten er anonym.

Find underretninger fra andre

Hvis en anden person har rapporteret noget, kan du se det på kortet, når du kommer nærmere på det aktuelle sted. Afhængigt af dine indstillinger for underretninger hører du muligvis også en advarsel.

Når du når hen til det sted, som underretningen vedrører, bliver du spurgt om følgende: "Er dette stadig aktuelt?" Tryk på Ja eller Nej for at gøre andre opmærksomme på, om rapporten stadig er aktuel.

Tips til, hvordan du sparer på batteriet, når du bruger navigation

Batteriforbruget øges, når du bruger navigation, da Maps bruger følgende ting på din telefon eller tablet:

• Din aktuelle lokation
  • Din skærm
  • Dine højttalere

Tips til, hvordan du sparer på batteriet

• Brug en oplader: Hvis din telefon er i opladeren, slipper du for at bekymre dig om batteriforbruget. Vi anbefaler, at du sætter din telefon i opladeren, især hvis rejsen varer længere end 30 minutter.
  • Sluk skærmen: Hvis du ikke har behov for at se skærmen, mens du bruger navigation, kan du deaktivere den ved at trykke på afbryderknappen på din telefon eller tablet. Du får stadig rutevejledning via talenavigation.