Brug navigation i Google Maps-appen

Brug Google Maps-appen til at få nem sving for sving-navigation. Rutevejledningen i Maps er baseret på trafikoplysninger i realtid. Det betyder, at du får den optimale rute til din destination.

Du kan få trafikmeldinger via talenavigation med oplysninger om, hvor du skal dreje, hvilken bane du skal vælge, og om der er en bedre rute.

Bemærk! Navigation og oplysninger om, hvilken bane du skal vælge, er ikke tilgængelige i alle områder og på alle sprog.

Krav i forbindelse med brug af navigation

På din iPhone eller iPad:

• Slå GPS til
  • Giv Google Maps adgang til at registrere din aktuelle geografiske placering og bruge lydanlæggets højttalere

Start eller stop navigation

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps.
  2. Søg efter et sted, eller tryk på det på kortet.
  3. Tryk på Rutevejledning nederst til venstre. Her vises enten en bil, en bus, en cykel, en person, der vinker, eller en fodgænger.
  4. Valgfrit: Tryk på Mere Mere og så Tilføj stop øverst til højre, hvis du vil tilføje flere destinationer. Du kan tilføje op til ni stop. Tryk på Udfør, når du er færdig.
  5. Vælg en af følgende muligheder:
    • I bil: Kørsel
    • Til fods: Til fods
    • På cykel: På cykel
  6. Hvis der er alternative ruter, vises de med gråt på kortet. Hvis du vil følge en alternativ rute, skal du trykke på den grå linje.
  7. Tryk på Start Start for at starte navigationen. Hvis der vises "Søger efter GPS", forsøger din telefon at finde et GPS-signal. Det kan f.eks. skyldes, at du befinder dig i eller i nærheden af en tunnel, et parkeringshus eller et andet sted, hvor der ikke er noget GPS-signal.
  8. Træk op fra bunden, og tryk på Afslut for at stoppe eller afbryde navigationen.

Tips!

Afspil musik, mens du navigerer

Du kan afspille musik, sætte numre på pause, springe numre over og skifte musik uden at minimere navigationen i Google Maps.

Bemærk! Du kan bruge navigation sammen med både Apple Music og Spotify.

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Menu Menuog så Indstillinger og så Navigation og så Vis betjeningselementer til medieafspilning.
  3. Vælg en medieapp og så Næste og så OK.
  4. Tryk på Menu Menuog så Indstillinger og så Navigation og så Vis betjeningselementer til medieafspilning, hvis du vil ændre dine medieindstillinger.
  5. Betjeningselementerne til den valgte medieafspiller bliver vist nederst på skærmen i Google Maps-navigationen.

Vælg din standardmusiktjeneste med Google Assistent

Du kan gøre din foretrukne musikstreamingtjeneste til din standardmusikkilde, hvis du benytter Google Assistent, mens du bruger navigation.

1. Åbn Google Assistent-appen Google Assistent på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer og så Tjenester og så Musik øverst til højre.
  3. Vælg en musiktjeneste. For nogle tjenesters vedkommende bliver du muligvis bedt om at logge ind på din konto.

Få vist flere mulige handlinger, mens du bruger navigation

Hvis du gerne vil se flere handlinger, mens du navigerer til et sted, skal du trykke på den hvide bjælke nederst på skærmen. Tryk på den hvide bjælke igen for at skjule menuen.

• Søg langs ruten: Søg efter et sted langs ruten, f.eks. en restaurant eller en tankstation. Få flere oplysninger om, hvordan du søger langs ruten.
  • Rutevejledning: Få en liste med en rutevejledning trin for trin.
  • Indstillinger: Skift dine indstillinger (du kan f.eks. skifte mellem miles og kilometer).

Få rutevejledning via talenavigation

Når du navigerer til et sted, kan du få rutevejledning via talenavigation.

Sådan skifter du lydstyrken via din telefon eller Bluetooth-enhed

Trin 1: Skift lydstyrken via din telefon

Tryk på lydstyrkeknappen på enheden for at øge eller reducere lydstyrken for medier, når du har startet navigationen på din iPhone eller iPad.

Bemærk! Hvis du har mulighed for at ændre lydstyrken på skærmen, kan du prøve at trykke på knapperne, mens du hører navigationsvejledningen, eller du kan ændre dine indstillinger ved at gøre følgende:

1. Åbn Indstillinger på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Lyde & haptisk feedback og så Skift med knapper.

Trin 2: Skift lydstyrken for Google Maps-navigation

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.

2. Tryk på Menu Menu og så Indstillinger og så Indstillinger for navigation.
  3. Vælg Høj, Normal eller Lav.

Sådan skifter du lydstyrken, mens du er tilsluttet CarPlay

Hvis du vil ændre lydstyrken, når du er tilsluttet CarPlay, kan du bruge lydstyrkeknapperne i bilen, mens du hører navigationsvejledningen.

Slå lyden fra, slå lyden til, eller få trafikmeldinger

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Start navigation.
  3. Tryk på Lyd Lyd øverst til højre. Tryk derefter på en af følgende:
    • Slå lyden fra Ignorer.
    • Trafikmeldinger Underretninger. Du får opdateringer om trafik, vejarbejde og ulykker. Du får ikke sving for sving-rutevejledningen læst op.
    • Lyd Lyd. Du får opdateringer og detaljeret rutevejledning læst op.

Løs problemer med talenavigation

Hør rutevejledningen via din telefon i stedet for Bluetooth

I nogle tilfælde kan der opstå problemer i forbindelse med tilslutning af Bluetooth-enheder. Hvis du har problemer med at høre Maps-vejledningen via dine Bluetooth-højttalere, kan du afspille lyden via telefonens højttaler i stedet. Du kan vælge, hvilke højttalere du ønsker at bruge, i indstillingerne i Google Maps.

1. Slå Bluetooth fra på din iPhone eller iPad.
  2. Åbn Google Maps-appen Google Maps.
  3. Tryk på Menu Menu og så Indstillinger og så Indstillinger for navigation.
  4. Deaktiver Afspil stemme via Bluetooth.

Løs andre navigationsproblemer

Trin 1: Slå lyden til på din enhed

Sørg for, at lyden er slået til på din enhed. Skru op for lydstyrken, når navigationen er startet.

Trin 2: Sørg for, at talenavigation er slået til i Maps-appen
  1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Start navigation.
  3. Øverst til højre kan du se lydstyrkeindstillingen. Der er følgende valgmuligheder:
    • Lyd Lyd
    • Slå lyden fra Ignorer
    • Underretninger Underretninger
  4. Tryk på lydstyrkeindstillingen, og skift til Lyd Lyd, hvis lyden skal være slået til hele tiden. Du burde nu få rutevejledning via talenavigation i Google Maps.
Trin 3: Skru op for lydstyrken i Maps-appen
  1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Menu Menu og så Indstillinger og så Indstillinger for navigation.
  3. Vælg Høj.
Trin 4: Skift til dine bilhøjttalere

Du kan høre talenavigation via bilens højttalere, hvis du bruger Bluetooth eller et USB-kabel.

Brug Bluetooth

1. Slå Bluetooth til på din iPhone eller iPad.
  2. Par din iPhone eller iPad med bilens lydanlæg.
  3. Indstil kilden i din bils lydanlæg til Bluetooth.
  4. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  5. Tryk på Menu Menu og så Indstillinger og så Indstillinger for navigation.
  6. Aktivér Afspil stemme via Bluetooth.
  7. Start navigation.

Brug et USB-kabel

1. Indstil kilden i din bils lydanlæg til USB.
  2. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  3. Tryk på Menu Menu og så Indstillinger og så Indstillinger for navigation.
  4. Deaktiver Afspil stemme via Bluetooth.
  5. Slut din enhed til bilens lydanlæg via USB-kablet.
  6. Start navigation.

Bemærk! Brug et USB-kabel, der kun er beregnet til opladning, eller en oplader, der er sluttet til et strømudtag eller en cigarettænder.

Trin 5: Download rutevejledning via talenavigation

I nogle tilfælde downloades rutevejledningen via talenavigation ikke, eller også skal den opdateres på din enhed. I så fald høres der en ringetone i stedet for rutevejledning via talenavigation.

1. Opret forbindelse til internettet. Rutevejledningen via talenavigation downloades hurtigere, hvis der er god internetforbindelse.
  2. Hent rutevejledningen.
  3. Brug Google Maps-appen på normal vis. Rutevejledningen via talenavigation downloades, mens Maps-appen er åben.
  4. Når rutevejledningen via talenavigation er downloadet, hører du talekommandoer i stedet for ringetoner, når du navigerer til et sted.

Andre muligheder ved brug af navigation

Se hastighedsbegrænsninger

Bemærk! Denne funktion er ikke tilgængelig alle steder.

I nogle områder kan du se oplysninger om hastighedsbegrænsninger på din rute.

Nogle steder vises hastighedsbegrænsningen som en sort og hvid boks Box_speed_limit. Andre steder vises hastighedsbegrænsningen som en rød og hvid cirkel Circle_speed_limit.

Du kan deaktivere oplysninger om hastighedsbegrænsninger under indstillingerne for navigation:

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Menu Menu og så Indstillinger og så Indstillinger for navigation.
  3. Deaktiver Hastighedsbegrænsninger under "Kørselsrelaterede indstillinger".

Vigtigt! De hastighedsbegrænsninger, der vises i Maps, er kun vejledende. Sørg altid for at tjekke hastighedsbegrænsningerne på ruten via vejskiltene.

Skift sprog
  1. Gå til enhedsindstillingerne på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Generelt og så Sprog og region.
  3. Vælg et andet sprog.

Bemærk!

• Dette medfører, at der også skiftes sprog for din enheds menuer og øvrige apps.
  • Gadenavne bliver muligvis ikke læst op, hvis du skifter sprog.
Tip til, hvordan du sparer på batteriet, når du bruger navigation

Batteriet aflades hurtigere, når du bruger navigation, da Maps bruger følgende ting på din enhed:

• Din aktuelle placering
  • Din skærm
  • Dine højttalere

Tips til, hvordan du sparer på batteriet

• Brug en oplader: Hvis din telefon er i opladeren, slipper du for at bekymre dig om batteriforbruget. Vi anbefaler, at du sætter din telefon i opladeren, især hvis rejsen varer længere end 30 minutter.
  • Sluk skærmen: Hvis du ikke har behov for at se skærmen, mens du bruger navigation, kan du deaktivere den ved at trykke på afbryderknappen på din enhed. Du får stadig rutevejledning via talenavigation.