Street View'n käyttäminen Google Mapsissa

Street View'n avulla voit tutkia eri puolilla maailmaa olevia maamerkkejä ja luonnonihmeitä sekä tutustua museoihin, areenoihin, ravintoloihin, pienyrityksiin ja muihin paikkoihin. Street View on käytettävissä Google Mapsissa ja Street View ‐galleriassa.

Katso, mistä Street View ‑kuvia on saatavilla.

Street View ‑näkymään siirtyminen Google Mapsissa

Voit katsoa Street View ‑kuvia hakemalla paikkaa, asettamalla kartalle merkin, napauttamalla paikkamerkkiä tai käyttämällä Street View ‑tasoa.

Hae paikkaa tai aseta merkki kartalle

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Hae paikka tai aseta kartalle merkki.
    • Lisää merkki koskettamalla pitkään kartalla olevaa paikkaa.
  3. Napauta alareunassa näkyvää paikan nimeä tai osoitetta.
  4. Vieritä alas ja valitse kuva, jossa on Street View ‑teksti, tai pikkukuva, jossa on Street View ‑kuvake 360-kuva.
  5. Napauta vasemmasta yläkulmasta Takaisin Takaisin.

Napauta sijaintimerkkiä.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta sijaintimerkkiä.
  3. Napauta alareunassa näkyvää paikan nimeä tai osoitetta.
  4. Vieritä alas ja valitse kuva, jossa on Street View ‑teksti, tai pikkukuva, jossa on Street View ‑kuvake 360-kuva.
  5. Napauta vasemmasta yläkulmasta Takaisin Takaisin.

Street View ‑tason käyttäminen Mapsissa

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta yläreunasta Tasot Tasotja sitten Street View.
  3. Kartalla näkyvät siniset viivat merkitsevät Street View'n kattamaa aluetta. Siirry Street View ‑tasolle napauttamalla sinistä viivaa.

Vanhojen katutason kuvien etsiminen

Voit etsiä eri aikoina otettuja katutason kuvia Street View ‐arkistoista ja muilta sisällön lisääjiltä. Voit esimerkiksi tutkia, miten naapurustosi on muuttunut ajan myötä.

Tärkeää: Vanhoja kuvia ei ole saatavilla kaikista paikoista, joista on otettu Street View ‐kuvia.

1. Avaa Google Maps ‐sovellus Maps mobiililaitteella tai tabletilla.
  2. Napauta Tasot Tasot.
  3. Valitse Street View ja napauta Sulje.
  4. Napauta mitä tahansa sinistä viivaa.
  5. Napauta Näytä lisää päivämääriä ‐linkkiä. Kaikki Google Mapsin sijainnit eivät sisällä tätä linkkiä.
  6. Vieritä ja valitse kuva alareunan karusellista.
  7. Kun olet valmis, napauta vasemmasta yläkulmasta Takaisin Takaisin.

Jaa Street View ‐kuva

Jaa Street View ‐kuva valitsemalla Jaa Share.

Street View ‑näkymän tutkiminen

• Voit katsella ympärillesi Street View'ssa liikuttamalla sormeasi näytöllä tai napauttamalla kompassia.
  • Voit liikkua napauttamalla nuolia tai kaksoisnapauttamalla kuvaa haluamassasi suunnassa.
  • Näet laajemman näkymän vaakasuunnassa kääntämällä laitteen sivuttain.
  • Lähennä näkymää viemällä kaksi sormea näytölle ja liikuttamalla niitä erilleen toisistaan.
  • Loitonna näkymää liikuttamalla sormia yhteen.

Street View'n tutkiminen jaetun näytön näkymässä

Siirry koko näytön Street View ‑kuvasta jaetun näytön näkymään, jossa näkyy myös pieni kartta.

• Napauta Street View ‑kuvan oikeassa alakulmassa näkyviä jaetun näytön nuolia . Jaetun näytön alareunassa näkyy pieni kartta.
    • Lähennä karttaa viemällä kaksi sormea näytölle ja liikuttamalla niitä erilleen toisistaan.
    • Loitonna näkymää liikuttamalla sormia yhteen.
    • Jos valitset jonkin nimetyn nähtävyyden pienemmältä kartalta, kartta keskitetään heti uudelleen ja näkyviin tulee uusia kuvia, joista paikka näkyy parhaalla mahdollisella tavalla.
    • Jos napautat jotakin pienemmällä kartalla näkyvää sinistä viivaa, kartta keskitetään heti uudelleen.

Reittiohjeiden esikatselu Street View'ssa

Tärkeää: Hae reittiohjeet Street View'ssa lisäämällä määränpää ja napauttamalla Reittiohjeet Reittiohjeet.
  1. Näet tarkat ohjeet vetämällä iPhonen tai iPadin alareunassa olevaa ikkunaa ylöspäin.
  2. Jos vaiheelle on saatavilla esikatselu, näet valokuvan. Pääset haluamasi vaiheen Street View ‐näkymään napauttamalla kuvaa.
    • Siirry reitin seuraavaan vaiheeseen vetämällä alareunasta vasemmalle.
    • Siirry edelliseen vaiheeseen vetämällä alareunasta oikealle.
    • Voit poistua Street View'sta napauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa paluunuolta Back.

Street View'hun liittyvästä ongelmasta ilmoittaminen

Jos haluat ilmoittaa kuvasta, joka pitäisi sensuroida tai joka voidaan tulkita loukkaavaksi, toimi seuraavasti:
  1. Etsi kuva.
  2. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Ilmoita ongelmasta.
  3. Valitse ongelma ja klikkaa Lähetä.
  4. Ilmoituksesi tarkastetaan viipymättä.