Hitta din position och förbättra platsnoggrannheten

Ibland kan Google Maps ha problem med att hitta din position. Om GPS-positionen för den blå punkten på kartan inte stämmer eller om punkten inte visas finns det några saker du kan göra för att försöka lösa problemet.

Tips! Detta förbättrar också dina sökresultat och gör dem mer relevanta för dig.

Se din aktuella plats på kartan

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Min plats Plats längst ned till höger. Den blå punkten visar var du är.

Så hittar Maps din nuvarande plats

Maps använder olika källor för att fastställa var du är, till exempel information om webbläsarens plats.

Ge Maps åtkomst till din plats i webbläsaren

För att centrera kartan på din position måste du ge Maps tillstånd att ta reda på var du är.

Chrome
  1. Öppna Chrome på datorn och välj Google Maps.
  2. Klicka på Min plats Plats längst ned till höger.
  3. Följ stegen nedan om meddelandet ”Google Maps har inte behörighet att använda din plats” visas.
  4. Klicka på Mer Mer högst upp till höger.
  5. Klicka på Inställningar följt av och sedan på Avancerat längst ned.
  6. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  7. Klicka på Plats följt av och kontrollera att Fråga innan informationen används (rekommenderas)  är aktiverat.
  8. Klicka på Föregående Tillbaka.
  9. Prova steg 1 och 2 igen.
Firefox
  1. Öppna Firefox på datorn och gå till Google Maps.
  2. Klicka på Min plats Plats längst ned till höger. Obs! Eventuellt ser du Visa din plats i stället.
  3. Välj Tillåt eller Tillåt platsåtkomst när du blir ombedd att dela din plats.
Safari
  1. Öppna Safari på datorn och gå till Google Maps.
  2. Klicka på Min plats Plats längst ned till höger.
  3. Välj Tillåt när du blir tillfrågad om du vill dela din position.

Det kan hända att du blir ombedd att ändra platsinställningarna på datorn innan du aktiverar dem i Safari. Gör så här:

1. Öppna Systeminställningar följt av Säkerhet och integritet följt av Integritet följt av Platstjänster.
  2. Tillåt ändringar genom att klicka på låset längst ned till vänster.
  3. Markera Aktivera Platstjänster.
Internet Explorer
  1. Öppna Internet Explorer på datorn och välj Google Maps.
  2. Klicka på Min plats Plats längst ned till höger.
  3. När du blir tillfrågad om du vill dela din plats väljer du Tillåt en gång eller Alternativ för den här webbplatsen följt av Tillåt alltid.
  4. Om du ser ett meddelande om att Google Maps inte har tillstånd att använda din plats klickar du på Verktyg Inställningar följt av Internetalternativ följt av Integritet följt av. Klicka sedan på Plats under Rensa webbplatser.

Fler sätt att förbättra platsnoggrannheten

Om det visas ett felmeddelande om att det inte går att hitta din position eller om positionen fortfarande är fel kan du prova följande:

• Uppdatera webbläsaren (till exempel Chrome, Firefox eller Safari).
  • Kontrollera att internetanslutningen fungerar som den ska.
  • Kontrollera behörighetsinställningarna i webbläsaren enligt anvisningarna ovan.
  • Starta om datorn.

Se din position på andra webbplatser och i andra appar

Följ stegen ovan för att se din position i Google Maps på andra webbplatser och i andra appar. Vissa saker skiljer sig dock åt:

• Du använder en annan webbplats eller app, inte Google Maps.
  • Du måste först ge platsbehörighet till webbplatsen eller appen, inte till Google Maps.
  • Om du öppnade Google Chrome eller Safari hittar du bara din position på säkra webbsidor. Texten ”https” anges i adressfältet.