Hitta din position och förbättra platsnoggrannheten

Google Maps kanske inte kan hitta din plats. Om GPS-positionen för den blå punkten på kartan saknas eller inte stämmer kan du göra några saker för att lösa problemet.

Tips! De här stegen förbättrar också dina sökresultat och gör dem mer relevanta för dig.

Se din aktuella plats på kartan

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Den blå punkten på kartan visar din plats. Om det inte syns någon blå punkt kan du trycka på Din plats Plats längst ned till höger.

Så hittar Maps din nuvarande plats

Maps använder olika källor för att fastställa var du är, som

• GPS: Maps använder satelliter för att registrera din plats med en noggrannhet på cirka 20 meter. När du befinner dig inuti en byggnad eller under marken visar GPS ibland fel position.
  • wifi: Wifi-nätverk i närheten hjälper Maps att fastställa var du befinner dig.
  • mobilmast: Anslutningen till mobildata kan vara korrekt med upp till några tusen meters noggrannhet.

Aktivera platstjänster

Aktivera platstjänster så att Google Maps kan fastställa din plats genom att placera den blå punkten så nära den som möjligt.

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Integritet följt av Platstjänster.
  3. Kontrollera att Platstjänster är på.
  4. Scrolla och välj Google Maps.
  5. Välj Vid användning eller Alltid.

Fler sätt att förbättra platsnoggrannheten

Aktivera wifi
  1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Välj Wi-Fi.
  3. Slå på Wi-Fi högst upp.
Starta om telefonen eller surfplattan

Starta om din iPhone eller iPad genom att slå av och på den.

• Stäng av enheten: Håll ned strömbrytaren följt av Stäng av.
  • Slå på enheten: Håll ned strömbrytaren tills telefonen slås på.
Förbättra platsnoggrannheten med Live View
  1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Ange en destination i sökfältet eller tryck på en plats på kartan.
  3. Tryck på din plats Platsföljt av Kalibrera med Live View.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
  5. Din position på Maps blir mer exakt när det har samlats in mer data på din plats.

Tips! Rikta telefonens kamera mot byggnader och skyltar i närheten i stället för mot träd och människor.

Vad den blå punkten betyder

Den blå punkten visar din plats på kartan. När Google Maps inte kan fastställa din plats visas en ljusblå cirkel runt den blå punkten. Du kan befinna dig var som helst inom den ljusblå cirkeln. Ju mindre cirkeln är, desto mer säker är appen på din plats.

Tips

• Om den blå punkten är nedtonad eller inte syns kan Maps inte hitta din nuvarande plats. I stället visas den senaste platsen du besökte.
  • Om det finns ett hinder mellan dig och olika mobilmaster, som ett parkeringsgarage eller höga byggnader, kanske den blå punkten inte stämmer.

Hitta din plats på andra webbplatser och i andra appar

Följ stegen ovan för att hitta din plats i Google Maps på andra webbplatser och i andra appar. En del funktioner kan skilja sig åt:

• Du måste använda en annan webbplats eller app, inte Google Maps.
  • Du måste först ge platsbehörighet till webbplatsen eller appen som används, inte till Google Maps.
  • Om du öppnar Google Chrome eller Safari hittar du bara din position på säkra webbsidor. Texten ”https” anges i adressfältet.