Hitta koordinater eller sök efter latitud och longitud

Om du vill söka efter en plats anger du GPS-koordinaterna för latitud och longitud i Google Maps. Du kan också få koordinaterna för de platser som du redan har hittat.

Utöver longitud och latitud kan du använda Plus Codes för att dela en plats som saknar adress.

Söka efter en plats genom att ange koordinater

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Skriv in dina koordinater i sökrutan. Några exempel på format som stöds:
    • Decimalgrader (DD): 41.40338, 2.17403
    • Grader, minuter och sekunder (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • Grader och decimalminuter (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418

Hämta koordinaterna för en plats

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck länge på ett område på kartan som inte är märkt för att släppa en röd nål där.
  3. Tryck på Placerad nål längst ned för att hitta koordinaterna.

Formatera koordinaterna

Om du vill formatera koordinaterna så att de fungerar i Google Maps använder du decimalgrader i följande format:

• Rätt: 41.40338, 2.17403
  • Fel: 41,40338, 2,17403

Tips

• Ange latitudkoordinaterna före longitudkoordinaterna.
  • Kontrollera att den första siffran i latitudkoordinaten är mellan -90 och 90.
  • Kontrollera att den första siffran i longitudkoordinaten är mellan -180 och 180.