Hitta eller ange latitud och longitud

Du kan söka efter en plats med hjälp av GPS-koordinaterna för latitud och longitud. Du kan också få koordinaterna för en plats som du redan har hittat på Google Maps.

Utöver longitud och latitud kan du använda pluskoder för att dela en plats som saknar adress.

Söka efter en plats genom att ange koordinater

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Skriv dina koordinater i sökrutan högst upp. Några exempel på format som fungerar:
    • Grader, minuter och sekunder (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • Grader och decimalminuter (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
    • Decimalgrader (DD): 41.40338, 2.17403
  3. En nål visas vid dina koordinater.

Hämta koordinaterna för en plats

1. Öppna Google Maps på datorn. Om du använder Maps i begränsat läge visas en blixt längst ned och du kan inte få koordinaterna för en plats.
  2. Högerklicka på platsen eller området på kartan.
  3. Välj Vad finns här?
  4. Längst ner ser du ett kort med koordinaterna.

Formateringstips för koordinater

Några tips om hur du formaterar koordinaterna så att de fungerar i Google Maps.

• Använd gradsymbolen istället för d eller g.
  • Använd punkter som decimaler, inte kommatecken. Fel: 41,40338, 2,17403. Rätt: 41.40338, 2.17403
  • Ange latitudkoordinaterna före longitudkoordinaterna.
  • Kontrollera att den första siffran i latitudkoordinaten är mellan -90 och 90.
  • Kontrollera att den första siffran i longitudkoordinaten är mellan -180 och 180.