Sök efter och hämta koordinater

Du kan söka efter en plats med hjälp av dess latitud och longitud, och hämta koordinaterna för en plats som du redan har hittat i Google Maps.

Sök efter en plats med hjälp av koordinaterna för latitud och longitud

1. Öppna Google Maps.
  2. Skriv in koordinaterna i sökrutan. Här är några exempel på giltiga format:
    • grader, minuter och sekunder (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • grader och decimalminuter (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
    • decimalgrader (DD): 41.40338, 2.17403
  3. En markör i form av en nål visas bredvid koordinaterna.
Formatera sökningen i Google Maps

Några tips på hur du formaterar koordinaterna så att de fungerar i Google Maps:

• Använd gradsymbolen i stället för ”d”: Tryck på Alt+248 (Windows, Chromebook, Linux) eller Skift+Alternativ+8 (Mac).
  • Använd punkt, inte kommatecken, som decimaltecken.
    Fel: 41,40338, 2,17403. Rätt: 41.40338, 2.17403
  • Ange latitudkoordinaterna före longitudkoordinaterna.
  • Kontrollera att den första siffran i latitudkoordinaten är mellan -90 och 90 och att den första siffran i longitudkoordinaten är mellan -180 och 180.

Hämta koordinaterna för en plats

Hämta koordinaterna för en plats som du hittar på kartan via webbläsaren, som Chrome, Firefox eller Internet Explorer:

1. Öppna Google Maps.
  2. Högerklicka på platsen eller området på kartan.
  3. Välj Vad finns här?.
  4. Längst ned på skärmen visas ett kort med mer information.

Obs! Du kan inte hämta koordinaterna för en plats om du använder Maps i Begränsat läge.