Sök efter och hämta koordinater

Du kan söka efter en plats med hjälp av dess latitud och longitud, samt hämta koordinaterna för en plats som du redan har hittat på Google Maps.

Sök efter en plats med hjälp av koordinaterna för latitud och longitud

1. Öppna Google Maps.
  2. Skriv in koordinaterna i sökrutan. Här är några exempel på godkända format:
    • Grader, minuter och sekunder (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • Grader och decimalminuter (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
    • Decimalgrader (DD): 41.40338, 2.17403
  3. En nål visas på platsen för dina koordinater.

Formatera sökningen på Google Maps

Om du inte använder verktyget ovan får du några tips för att formatera koordinaterna så att de fungerar i Google Maps.

• Använd gradsymbolen istället för ”d”: tryck på ALT+248 (Windows, Chromebook, Linux) eller Shift+Option+8 (Mac).
  • Använd punkter som decimaler, inte kommatecken.
    Felaktigt: 41,40338, 2,17403. Korrekt: 41.40338, 2.17403.
  • Ange latitudkoordinaterna före longitudkoordinaterna.
  • Kontrollera att den första siffran i latitudkoordinaten är mellan -90 och 90 och den första siffran i longitudkoordinaten är mellan -180 och 180.

Försök med verktyget nedan om du har problem med formatet för din sökning.

Hämta koordinaterna för en plats

Hämta koordinaterna för en plats som du hittar på kartan med din webbläsare, som Chrome, Firefox eller Internet Explorer.

1. Öppna Google Maps.
  2. Högerklicka på platsen eller området på kartan.
  3. Välj Vad finns här?
  4. Under sökrutan visas ett informationskort med koordinaterna.