Koordinaattien hakeminen

Voit hakea paikkaa käyttämällä sen leveysasteen ja pituuspiirin koordinaatteja tai voit saada Google Mapsista löytämäsi paikan koordinaatit.

Paikan etsiminen leveysasteen ja pituuspiirin koordinaattien avulla

1. Käynnistä Google Maps.
  2. Kirjoita koordinaatit hakukenttään. Tässä on esimerkkejä sallituista muodoista:
    • Asteet, minuutit ja sekunnit (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • Asteet ja desimaaliminuutit (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
    • Desimaaliasteet (DD): 41.40338, 2.17403
  3. Koordinaattien osoittamaan paikkaan ilmestyy merkki.

Haun muotoileminen Google Mapsissa

Jos et käytä yllä olevaa työkalua, tässä on joitakin vinkkejä koordinaattien muotoiluun siten, että ne toimivat Google Mapsissa.

• Käytä astemerkkiä d-kirjaimeen sijaan: paina ALT+248 (Windows, Chromebook ja Linux) tai Shift+Option+8 (Mac).
  • Käytä desimaalien osoittamiseen pistettä, älä pilkkua.
    Väärin: 41,40338, 2,17403. Oikein: 41.40338, 2.17403.
  • Merkitse leveysasteiden koordinaatit ennen pituusasteiden koordinaatteja.
  • Tarkista ensin, että leveysasteen koordinaatin ensimmäinen luku on -90:n ja 90:n välillä ja että pituuspiirin koordinaatin ensimmäinen luku on -180:n ja 180:n välillä.

Jos et osaa muotoilla hakuasi, kokeile alla olevaa työkalua.

Paikan koordinaattien etsiminen

Voit etsiä kartalla olevan paikan koordinaatit selaimellasi (kuten Chrome, Firefox, tai Internet Explorer).

1. Käynnistä Google Maps.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella kartalla olevaa paikkaa tai aluetta.
  3. Valitse Mitä täällä on?
  4. Hakukentän alapuolelle tulee näkyviin koordinaatit sisältävä tietokortti.

Tämän ohjesivun on kirjoittanut Google Maps -asiantuntija, Laura. Anna hänelle palautetta tästä sivusta.

Kuinka hyödyllisiä tämän artikkelin tiedot olivat:

Palaute tallennettu. Kiitos!
  • Ei lainkaan hyödyllisiä.
  • Ei kovin hyödyllisiä.
  • Jossain määrin hyödyllisiä.
  • Hyvin hyödyllisiä.
  • Erittäin hyödyllisiä.