Etsi tai syötä leveys‑ ja pituusasteet

Voit etsiä paikkaa GPS‑koordinaattien (leveys‑ ja pituusasteiden) avulla. Voit myös selvittää Google Mapsista löytämäsi paikan koordinaatit.

Paikan etsiminen koordinaattien avulla

1. Avaa Google Maps.
  2. Kirjoita koordinaattisi näytön yläosan hakukenttään. Tässä on esimerkkejä toimivista muodoista:
    • Asteet, minuutit ja sekunnit (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • asteet ja desimaaliminuutit (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
    • desimaaliasteet (DD): 41.40338, 2.17403.
  3. Antamiesi koordinaattien kohdalla näkyy merkki.

Paikan koordinaattien hakeminen

1. Avaa Google Maps. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, alareunassa näkyy salamakuvake, etkä voi hakea paikan koordinaatteja.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella kartalla olevaa paikkaa tai aluetta.
  3. Valitse Mitä täällä on?
  4. Koordinaatit näkyvät alareunassa olevassa kortissa.

Vinkkejä koordinaattien muotoilemiseen

Seuraavassa on joitakin vinkkejä koordinaattien muotoilemiseen siten, että ne toimivat Google Mapsissa:

• Käytä astemerkkiä d‑kirjaimen sijasta.
  • Käytä desimaalien osoittamiseen pistettä, älä pilkkua.
    Väärin: 41,40338, 2,17403. Oikein: 41.40338, 2.17403.
  • Merkitse leveysasteiden koordinaatit ennen pituusasteiden koordinaatteja.
  • Tarkista, että leveyskoordinaatin ensimmäinen luku on –90:n ja 90:n välillä.
  • Tarkista, että pituuskoordinaatin ensimmäinen luku on –180:n ja 180:n välillä.