Koordinaattien hakeminen

Voit etsiä paikkaa sen leveysasteen ja pituuspiirin koordinaattien avulla sekä  selvittää Google Mapsista löytämäsi paikan koordinaatit.

Paikan etsiminen leveysasteen ja pituuspiirin koordinaattien avulla

1. Avaa Google Maps.
  2. Kirjoita koordinaatit hakukenttään. Tässä on esimerkkejä sallituista muodoista:
    • asteet, minuutit ja sekunnit (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • asteet ja desimaaliminuutit (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
    • Desimaaliasteet (DD): 41.40338, 2.17403
  3. Koordinaattien osoittamaan paikkaan ilmestyy merkki.
Haun muotoileminen Google Mapsissa

Seuraavassa on joitakin vinkkejä koordinaattien muotoilemiseen siten, että ne toimivat Google Mapsissa:

• Käytä astemerkkiä d-kirjaimen sijasta: paina ALT+248 (Windows, Chromebook ja Linux) tai Shift+Option+8 (Mac).
  • Käytä desimaalien osoittamiseen pistettä, älä pilkkua.
    Väärin: 41,40338, 2,17403. Oikein: 41.40338, 2.17403.
  • Merkitse leveysasteen koordinaatit ennen pituuspiirin koordinaatteja.
  • Tarkista, että leveysasteen koordinaatin ensimmäinen luku on –90:n ja 90:n välillä ja pituuspiirin koordinaatin ensimmäinen luku on –180:n ja 180:n välillä.

Paikan koordinaattien selvittäminen

Voit etsiä kartallaolevan paikan koordinaatit selaimellasi (kuten Chrome, Firefox, tai Internet Explorer).

1. Avaa Google Maps.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella kartalla olevaa paikkaa tai aluetta.
  3. Valitse Mitä täällä on?
  4. Hakukentän alapuolelle tulee näkyviin koordinaatit sisältävä tietokortti.

Huomautus: Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, paikan koordinaatteja ei voi selvittää.

Tämän ohjesivun on kirjoittanut Google Maps -asiantuntija, Laura. Anna hänelle palautetta tästä sivusta.

Kuinka hyödyllisiä tämän artikkelin tiedot olivat:

Palaute tallennettu. Kiitos!
  • Ei lainkaan hyödyllisiä.
  • Ei kovin hyödyllisiä.
  • Jossain määrin hyödyllisiä.
  • Hyvin hyödyllisiä.
  • Erittäin hyödyllisiä.