Koordinaattien hakeminen

Voit etsiä paikkaa koordinaattien (leveys- ja pituusasteiden) avulla sekä selvittää Google Mapsista löytämäsi paikan koordinaatit.

Paikan etsiminen leveysasteen ja pituuspiirin koordinaattien avulla

1. Avaa Google Maps.
  2. Kirjoita koordinaatit hakukenttään. Tässä on esimerkkejä toimivista muodoista:
    • Asteet, minuutit ja sekunnit (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • asteet ja desimaaliminuutit (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
    • Desimaaliasteet (DD): 41.40338, 2.17403
  3. Antamiesi koordinaattien kohdalla näkyy nasta.
Haun muotoileminen Google Mapsissa

Seuraavassa on joitakin vinkkejä koordinaattien muotoilemiseen siten, että ne toimivat Google Mapsissa:

• Käytä astemerkkiä d-kirjaimen sijasta: paina ALT+248 (Windows, Chromebook ja Linux) tai Shift+Option+8 (Mac).
  • Käytä desimaalien osoittamiseen pistettä, älä pilkkua.
    Väärin: 41,40338, 2,17403. Oikein: 41.40338, 2.17403.
  • Merkitse leveyskoordinaatit aina ennen pituuskoordinaatteja.
  • Tarkista, että leveyskoordinaattien ensimmäinen luku on –90:n ja 90:n välillä ja että pituuskoordinaattien ensimmäinen luku on –180:n ja 180:n välillä.

Paikan koordinaattien selvittäminen

Voit etsiä kartalla olevan paikan koordinaatit selaimellasi, kuten Chromella, Firefoxilla tai Internet Explorerilla.

1. Avaa Google Maps.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella kartalla olevaa paikkaa tai aluetta.
  3. Valitse Mitä täällä on?
  4. Hakukentän alapuolelle tulee näkyviin koordinaatit sisältävä tietokortti.

Huom. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, paikan koordinaatteja ei voi selvittää.

Tämän ohjesivun on kirjoittanut Google Maps -asiantuntija, Laura. Anna hänelle palautetta tästä sivusta.

Kuinka hyödyllisiä tämän artikkelin tiedot olivat:

Palaute tallennettu. Kiitos!
  • Ei lainkaan hyödyllisiä.
  • Ei kovin hyödyllisiä.
  • Jossain määrin hyödyllisiä.
  • Hyvin hyödyllisiä.
  • Erittäin hyödyllisiä.