Koordinaattien hakeminen

Voit etsiä paikkaa koordinaattien (leveys- ja pituusasteiden) avulla sekä selvittää Google Mapsista löytämäsi paikan koordinaatit.

Paikan etsiminen leveys- ja pituusasteen koordinaattien avulla

Voit hakea paikkaa Google Mapsissa leveys- ja pituuskoordinaattien perusteella seuraavasti:

1. Avaa Google Maps.
  2. Kirjoita koordinaattisi näytön yläosan hakukenttään. Tässä on esimerkkejä toimivista muodoista:
    • Asteet, minuutit ja sekunnit (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • asteet ja desimaaliminuutit (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
    • desimaaliasteet (DD): 41.40338, 2.17403.
  3. Koordinaattiesi osoittamaan paikkaan lisätään merkki.

Paikan koordinaattien selvittäminen

Voit hakea paikan koordinaatteja Google Mapsista noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Avaa Google Maps.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella kartalla olevaa paikkaa tai aluetta.
  3. Valitse Mitä täällä on?
  4. Lisätietoja sisältävä kortti tulee näkyviin näytön alareunaan.

Huom. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, paikan koordinaatteja ei voi selvittää.

Vinkkejä koordinaattien muotoilemiseen

Seuraavassa on joitakin vinkkejä koordinaattien muotoilemiseen siten, että ne toimivat Google Mapsissa:

• Käytä astemerkkiä d-kirjaimen sijasta.
  • Käytä desimaalien osoittamiseen pistettä, älä pilkkua.
    Väärin: 41,40338, 2,17403. Oikein: 41.40338, 2.17403.
  • Merkitse leveyskoordinaatit aina ennen pituuskoordinaatteja.
  • Tarkista, että leveyskoordinaattien ensimmäinen luku on –90:n ja 90:n välillä ja että pituuskoordinaattien ensimmäinen luku on –180:n ja 180:n välillä.