Leveys- ja pituuskoordinaatit

Voit hakea sijaintia Google Mapsista leveys- ja pituuskoordinaattien avulla sekä myös saada jo löytämäsi sijainnin koordinaatit.

Sijainnin hakeminen koordinaattien avulla

Voit hakea sijaintia koordinaattien avulla yksinkertaisesti avaamalla Google Mapsin ja hakemalla koordinaatteja. Koordinaattien on oltava Google Mapsin hyväksymässä muodossa.

Esimerkkejä hyväksytyistä muodoista:

• Asteet, minuutit ja sekunnit (DMS): 41° 24' 12.1674", 2° 10' 26.508"
  • Asteet ja desimaaliminuutit (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
  • Desimaaliasteet (DDD): 41.40338, 2.17403

Jos et osaa muotoilla hakuasi, kokeile alla olevaa työkalua.

Haun muotoileminen Google Mapsissa

Jos et käytä yllä olevaa työkalua, tässä on joitakin vinkkejä koordinaattien muotoiluun siten, että ne toimivat Google Mapsissa.

• Älä käytä DD:MM:SSS-muotoa (esimerkki: 41:24:12.1674N 2:10:26.508W).
  • Älä käytä asteiden merkkinä d-kirjainta (esimerkki: 41d 24′ 12.1674″ N 2d 10′ 26.508″ W).
  • Saat astemerkin painamalla Alt+248 (Windows, Chromebook ja Linux) tai Vaihto+Optio+8 (Mac).
  • Älä käytä pilkkuja desimaalimerkkinä. Väärin: 41,40338, 2,17403. Oikein: 41.40338, 2.17403.
  • Anna leveysasteet ensin. Merkitse leveysasteiden koordinaatit ennen pituusasteiden koordinaatteja.

Sijainnin koordinaattien selvittäminen

Sijainnin koordinaattien selvittäminen toimii eri tavoin Google Mapsin eri versioissa. Sijainnin koordinaatteja ei voi selvittää puhelimella tai tablet-laitteella.

Uusi Google Maps

1. Klikkaa kartalla sijaintia hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Mitä täällä on? -kohta.
  3. Hakukentän alapuolelle tulee näkyviin koordinaatit sisältävä tietokortti.

Perinteinen Google Maps

1. Avaa perinteinen Google Maps.
  2. Klikkaa kartalla sijaintia hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Mitä täällä on? -kohta.
  4. Koordinaatit tulevat näkyviin sivun yläosan hakukenttään.