Koordinaattien katsominen tai paikan hakeminen leveys- ja pituusasteella

Voit hakea paikkaa lisäämällä pituus- ja leveysasteen GPS-koordinaatit Google Mapsiin. Sieltä voit tarkistaa myös aiemmin löytämiesi paikkojen koordinaatit.

Pituus- ja leveysasteiden lisäksi voit jakaa paikan ilman osoitetta käyttämällä pluskoodeja.

Paikan etsiminen koordinaattien avulla

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Lisää koordinaatit hakukenttään. Tässä on esimerkkejä toimivista muodoista:
    • Desimaaliasteet (DD): 41.40338, 2.17403
    • Asteet, minuutit ja sekunnit (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • Asteet ja desimaaliminuutit (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418

Paikan koordinaattien hakeminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Lisää punainen merkki koskettamalla merkitsemätöntä aluetta kartalla pitkään.
  3. Napauta alhaalta Lisätty merkki, niin löydät koordinaatit.

Koordinaattien muotoilu

Jotta koordinaatit toimivat Google Mapsissa, lisää desimaaliasteet seuraavassa muodossa:

• Oikein: 41.40338, 2.17403
  • Väärin: 41,40338, 2,17403

Vinkkejä:

• Merkitse leveysasteiden koordinaatit ennen pituusasteiden koordinaatteja.
  • Tarkista, että leveyskoordinaatin ensimmäinen luku on –90:n ja 90:n välillä.
  • Tarkista, että pituuskoordinaatin ensimmäinen luku on –180:n ja 180:n välillä.