Leveys‑ ja pituusasteiden etsiminen ja lisääminen

Voit hakea paikkaa lisäämällä pituus- ja leveysasteen GPS-koordinaatit Google Mapsiin. Sieltä voit tarkistaa myös aiemmin löytämiesi paikkojen koordinaatit.

Pituus- ja leveysasteiden lisäksi voit jakaa paikan ilman osoitetta käyttämällä pluskoodeja.

Paikan etsiminen koordinaattien avulla

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Lisää koordinaatit hakukenttään. Tässä on esimerkkejä toimivista muodoista:
  • Asteet, minuutit ja sekunnit (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
  • Asteet ja desimaaliminuutit (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
  • Desimaaliasteet (DD): 41.40338, 2.17403

3. Lisäämiesi koordinaattien kohdalla näkyy merkki.

Paikan koordinaattien hakeminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Lisää punainen merkki koskettamalla merkitsemätöntä aluetta kartalla pitkään.
  3. Napauta alhaalta Lisätty merkki, niin löydät koordinaatit.

Koordinaattien muotoilu

Näin voit muotoilla koordinaatit siten, että ne toimivat Google Mapsissa:

• Käytä astemerkkiä d‑kirjaimen sijasta.
  • Käytä desimaalien osoittamiseen pistettä, älä pilkkua.
    • Oikein: 41.40338, 2.17403
    • Väärin: 41,40338, 2,17403
  • Merkitse leveysasteiden koordinaatit ennen pituusasteiden koordinaatteja.
  • Tarkista, että leveyskoordinaatin ensimmäinen luku on –90:n ja 90:n välillä.
  • Tarkista, että pituuskoordinaatin ensimmäinen luku on –180:n ja 180:n välillä.