Koordinaattien katsominen tai paikan hakeminen leveys- ja pituusasteella

Voit hakea paikkaa lisäämällä pituus- ja leveysasteen GPS-koordinaatit Google Mapsiin. Sieltä voit tarkistaa myös aiemmin löytämiesi paikkojen koordinaatit.

Pituus- ja leveysasteiden lisäksi voit jakaa paikan ilman osoitetta käyttämällä pluskoodeja.

Paikan etsiminen koordinaattien avulla

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Lisää koordinaatit hakukenttään. Tässä on esimerkkejä toimivista muodoista:
    • Desimaaliasteet (DD): 41.40338, 2.17403
    • Asteet, minuutit ja sekunnit (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • Asteet ja desimaaliminuutit (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418

Paikan koordinaattien hakeminen

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa kartalla olevaa paikkaa tai aluetta hiiren kakkospainikkeella.
    • Ponnahdusikkuna avautuu. Näet yläreunassa leveys- ja pituusasteen desimaalimuodossa.
  3. Jos haluat, että koordinaatit kopioidaan automaattisesti, klikkaa leveys- ja pituusastetta.

Koordinaattien muotoilu

Jotta koordinaatit toimivat Google Mapsissa, lisää desimaaliasteet seuraavassa muodossa:

• Oikein: 41.40338, 2.17403
  • Väärin: 41,40338, 2,17403

Vinkkejä:

• Merkitse leveysasteiden koordinaatit ennen pituusasteiden koordinaatteja.
  • Tarkista, että leveyskoordinaatin ensimmäinen luku on –90:n ja 90:n välillä.
  • Tarkista, että pituuskoordinaatin ensimmäinen luku on –180:n ja 180:n välillä.