Leveys‑ ja pituusasteiden etsiminen ja lisääminen

Voit hakea paikkaa lisäämällä pituus- ja leveysasteen GPS-koordinaatit Google Mapsiin. Sieltä voit tarkistaa myös aiemmin löytämiesi paikkojen koordinaatit.

Pituus- ja leveysasteiden lisäksi voit jakaa paikan ilman osoitetta käyttämällä pluskoodeja.

Paikan etsiminen koordinaattien avulla

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Lisää koordinaatit hakukenttään. Tässä on esimerkkejä toimivista muodoista:
  • asteet, minuutit ja sekunnit (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
  • asteet ja desimaaliminuutit (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
  • desimaaliasteet (DD): 41.40338, 2.17403.

3. Koordinaattiesi osoittamassa paikassa näkyy merkki.

Paikan koordinaattien hakeminen

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa kartalla olevaa paikkaa tai aluetta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Jos haluat, että koordinaatit kopioidaan automaattisesti, valitse pituus- ja leveysaste.

Koordinaattien muotoilu

Näin voit muotoilla koordinaatit siten, että ne toimivat Google Mapsissa:

• Käytä astemerkkiä d‑kirjaimen sijasta.
  • Käytä desimaalien osoittamiseen pistettä, älä pilkkua.
    • Oikein: 41.40338, 2.17403
    • Väärin: 41,40338, 2,17403
  • Merkitse leveysasteiden koordinaatit ennen pituusasteiden koordinaatteja.
  • Tarkista, että leveyskoordinaatin ensimmäinen luku on –90:n ja 90:n välillä.
  • Tarkista, että pituuskoordinaatin ensimmäinen luku on –180:n ja 180:n välillä.