Etsi tai syötä leveys‑ ja pituusasteet

Voit etsiä paikkaa GPS‑koordinaattien (leveys‑ ja pituusasteiden) avulla. Voit myös selvittää Google Mapsista löytämäsi paikan koordinaatit.

Pituus- ja leveysasteiden lisäksi voit jakaa paikan ilman osoitetta käyttämällä plus‑koodeja.

Paikan etsiminen koordinaattien avulla

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Kirjoita koordinaattisi näytön yläosan hakukenttään. Tässä on esimerkkejä toimivista muodoista:
    • Asteet, minuutit ja sekunnit (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • Asteet ja desimaaliminuutit (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
    • Desimaaliasteet (DD): 41.40338, 2.17403
  3. Antamiesi koordinaattien kohdalla näkyy merkki.

Paikan koordinaattien hakeminen

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa kartalla olevaa paikkaa tai aluetta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse leveys- ja pituusasteet, niin koordinaatit kopioidaan automaattisesti.

Vinkkejä koordinaattien muotoilemiseen

Seuraavassa on joitakin vinkkejä koordinaattien muotoilemiseen siten, että ne toimivat Google Mapsissa:

• Käytä astemerkkiä d‑kirjaimen sijasta.
  • Käytä desimaalien osoittamiseen pistettä, älä pilkkua. Väärin: 41,40338, 2,17403. Oikein: 41.40338, 2.17403
  • Merkitse leveysasteiden koordinaatit ennen pituusasteiden koordinaatteja.
  • Tarkista, että leveyskoordinaatin ensimmäinen luku on –90:n ja 90:n välillä.
  • Tarkista, että pituuskoordinaatin ensimmäinen luku on –180:n ja 180:n välillä.