De afstand tussen punten meten

U kunt de afstand tussen twee of meer punten op de kaart berekenen. U kunt bijvoorbeeld de hemelsbrede afstand tussen twee steden meten.

Stap 1: Het eerste punt toevoegen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Houd uw vinger op een willekeurige plaats op de kaart. Er wordt een rode speld geplaatst.
  3. Tik onderaan op de naam van de plaats.
  4. Scrol op de pagina van de plaats omlaag en kies Afstand meten.

Stap 2: de volgende punten toevoegen

1. Verplaats de kaart zodat de zwarte cirkel of kruismarkering zich op het volgende punt bevindt dat u wilt toevoegen.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Toevoegen Toevoegen.
  3. Voeg punten toe totdat u klaar bent.

Stap 3: de afstand meten

1. Onderaan ziet u de totale afstand in mijlen (mi) of kilometers (km).
    • Optioneel: Als u het laatst toegevoegde punt wilt verwijderen, tikt u op 'Ongedaan maken' Ongedaan maken. Als u alle punten wilt wissen, tikt u in de rechterbovenhoek op Meer 더보기 en dan Wissen.
  2. Wanneer u klaar bent, tikt u in de linkerbovenhoek op de pijl-terug.