Afstand meten en berekenen

Met behulp van Google Maps kunt u de afstand meten tussen twee of meer punten op de kaart. U kunt bijvoorbeeld de afstand tussen twee steden meten.

Afstand tussen punten meten

1. Open Google Maps en klik op  in het zoekvak om te beginnen met een basiskaart.
  2. Klik met de rechtermuisknop op uw vertrekpunt.
  3. Klik op Afstand meten.
  4. Klik op een willekeurige plek op de kaart om een pad te maken dat u wilt meten. Klik om extra meetpunten toe te voegen.
  5. [Optioneel] Sleep een punt om het te verplaatsen of klik op een punt om het te verwijderen.
  6. Bekijk onder het zoekvak de totale afstand in kilometers (km) en in mijlen (mijl).

Als u klaar bent, klikt u op de in de kaart onder het zoekvak of klik met de rechtermuisknop op de kaart en selecteert u Meting wissen.

Opmerking: Als u Maps gebruikt in de eenvoudige modus, kunt u de afstand tussen twee punten niet meten.

Laura is Google Maps-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over de pagina.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig