Afstand meten en berekenen

Met behulp van Google Maps kunt u de afstand meten tussen twee of meer punten op de kaart. U kunt bijvoorbeeld de afstand tussen twee steden meten.

Afstand tussen punten meten

Als u in de nieuwe versie van Google Maps wilt zien wat de afstand is tussen twee punten, gebruikt u het contextmenu.

1. Open Google Maps en klik op de X in het zoekvak om met een schone kaart te beginnen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op uw vertrekpunt.
  3. Klik op Afstand meten.
     Als u de optie Afstand meten niet ziet, gaat u naar de alternatieve instructies onder aan deze pagina.
  4. Klik op een willekeurige plek op de kaart om een pad te tekenen dat u wilt meten. Klik om extra meetpunten toe te voegen.
  5. Optioneel: sleep een punt om het te verplaatsen of klik op een punt om het te verwijderen.
  6. Bekijk onder het zoekvak de totale afstand in kilometers (km) en in mijlen (mijl).

Klik wanneer u klaar bent op de in de kaart onder het zoekvak of klik met de rechtermuisknop op de kaart en selecteer Meting wissen.

Alternatieve instructies

Als bovenstaande instructies niet werken, gebruikt u mogelijk de klassieke versie van Maps. Volg in dat geval deze alternatieve instructies:

Afstand meten in de klassieke versie van Google Maps

Als u in de klassieke versie van Google Maps de afstand tussen twee punten wilt meten, moet u eerst afstandsmeting inschakelen.

Afstandsmeting inschakelen:

1. Open de klassieke versie van Google Maps.
  2. Klik onder aan het linkervenster op de link Labs-functies voor Maps.
  3. Klik op de knop Inschakelen naast 'Tool voor afstandsmeting'.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

De afstand meten tussen punten:

1. Open de klassieke versie van Google Maps.
  2. Klik op het liniaalpictogram in de linkerbenedenhoek van de kaart.
  3. Klik op uw vertrekpunt op de kaart. Klik om extra meetpunten toe te voegen.
  4. Terwijl op de kaart een rood pad verschijnt tussen de twee punten, wordt in het linkervenster de afstand weergegeven.