Afstand tussen punten meten

U kunt de afstand tussen twee of meer punten op de kaart berekenen. U kunt bijvoorbeeld de hemelsbrede afstand tussen twee steden meten.

1. Open Google Maps. Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, ziet u onderaan een bliksemschicht en is het niet mogelijk om de afstand tussen twee punten te meten.
  2. Klik met de rechtermuisknop op uw vertrekpunt.
  3. Selecteer Afstand meten.
  4. Klik op een willekeurige plaats op de kaart om een traject te maken om te meten. Klik op een andere plaats op de kaart om nog een punt toe te voegen.
  5. Optioneel: Versleep een punt of traject om het te verplaatsen of klik op een punt om het te verwijderen.
  6. Onderaan ziet u de totale afstand in mijlen (mi) en kilometers (km).
  7. Als u klaar bent, klikt u op de kaart onderaan op Sluiten Sluiten.