Afstand meten en berekenen

Met Google Maps kunt u de afstand tussen twee locaties meten. De onderstaande instructies variëren, afhankelijk van of u de nieuwe of de klassieke versie van Google Maps gebruikt.

In de klassieke versie van Google Maps

Als u in de klassieke versie van Google Maps de afstand van het ene punt naar het andere wilt meten, moet u eerst afstandsmeting inschakelen.

Afstandsmeting inschakelen:

1. Open de klassieke versie van Google Maps.
  2. Klik onder aan het linkerdeelvenster op de link Labs-functies voor Maps.
  3. Klik op de knop 'Inschakelen' naast 'Tool voor afstandsmeting'.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

De afstand tussen locaties meten:

1. Open de klassieke versie van Google Maps.
  2. Klik op het liniaalpictogram in de linkerbenedenhoek van de kaart.
  3. Klik op de kaart op uw vertrekpunt en klik vervolgens op uw eindpunt om het pad aan te geven. Op de kaart verschijnt een rood pad tussen de twee locaties en in het linkerdeelvenster wordt de afstand weergegeven.

Tips en trucs

• U kunt kiezen tussen twee verschillende eenheden: Metrisch (in km) of Engels (in mijl).
  • Bereken de afstand tussen meerdere locaties door op de kaart op meer dan één locatie te klikken.
  • U kunt uw instellingen voor afstandsmeting opslaan, zodat u ze niet iedere keer dat u Google Maps opent opnieuw hoeft in te stellen. Log gewoon in op uw Google-account en volg bovenstaande stappen.

In de nieuwe versie van Google Maps

U kunt naar een routebeschrijving zoeken om de loop- of rijafstand tussen twee locaties op de kaart te bepalen.

1. Open de nieuwe versie van Google Maps.
  2. Klik op het zoekvak en op Routebeschrijvingen.
  3. Klik op de kaart op uw vertrekpunt en bestemming (of typ ze).
  4. Kijk nu onder het zoekvak op de infokaart voor de routebeschrijving. De afstand wordt weergegeven naast de route-informatie. Bijvoorbeeld, 'Via A27 - 9 km'.

Als u de exacte afstand tussen locaties wilt weten, kunt u een applicatie van derden gebruiken, zoals Free Map Tools.

Let op: de tool voor afstandsmeting is niet beschikbaar in de nieuwe versie van Google Maps.