Afstand tussen punten meten

Met behulp van Google Maps kunt u de afstand meten tussen twee of meer punten op de kaart. U kunt bijvoorbeeld de afstand tussen twee steden meten.

1. Open Google Maps.
  2. Klik met de rechtermuisknop op uw vertrekpunt.
  3. Selecteer Afstand meten.
  4. Klik op een willekeurige plek op de kaart om een pad te tekenen dat u wilt meten. Klik om extra meetpunten toe te voegen.
  5. Optioneel: sleep een punt om het te verplaatsen of klik op een punt om het te verwijderen.
  6. Bekijk onder het zoekvak de totale afstand in kilometers (km) of in mijlen (mijl).

Wanneer u klaar bent, klikt u met de rechtermuisknop op de kaart en selecteert u Meting wissen. U kunt ook naar de infokaart onder aan het scherm gaan en op klikken.

Opmerking: Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, kunt u de afstand tussen twee punten niet meten.