Afstand tussen punten meten

Met behulp van Google Maps kunt u de afstand meten tussen twee of meer punten op de kaart. U kunt bijvoorbeeld de afstand tussen twee steden meten.

Computer
  1. Open Google Maps.
  2. Klik met de rechtermuisknop op uw vertrekpunt.
  3. Selecteer Afstand meten.
  4. Klik op een willekeurige plek op de kaart om een pad te tekenen dat u wilt meten. Klik om extra meetpunten toe te voegen.
  5. Optioneel: sleep een punt om het te verplaatsen of klik op een punt om het te verwijderen.
  6. Bekijk onder het zoekvak de totale afstand in kilometers (km) of in mijlen (mijl).

Wanneer u klaar bent, klikt u met de rechtermuisknop op de kaart en selecteert u Meting wissen. U kunt ook naar de infokaart onder aan het scherm gaan en op klikken.

Opmerking: Als u Maps gebruikt in de Lite-versie, kunt u de afstand tussen twee punten niet meten.
Android-telefoon of -tablet
  1. Open de Google Maps-app maps.
  2. Tik op een punt op de kaart en houd dit vast. Er wordt nu een rode speld weergegeven.
  3. Veeg omhoog op de naam van de plaats.
  4. Scrol omlaag op de pagina van de plaats en selecteer Afstand meten.
  5. Verschuif de kaart zodanig dat de zwarte cirkel of de kruismarkering op de plek staat waarnaar u de afstand wilt meten. Klik op het blauwe plusteken (+) om de gemeten afstand toe te voegen aan de totale afstand.
  6. Bekijk onder aan de kaart de totale afstand in kilometers (km) of in mijlen (mijl).
  7. Optioneel: herhaal de stappen 5 en 6 om extra meetpunten toe te voegen.
  8. Optioneel: als u een punt wilt verwijderen, tikt u op ('Ongedaan maken'). Als u alle punten wilt verwijderen, tikt u op het menu offline maps menu icon image > Wissen.

Wanneer u klaar bent, tikt u in de linkerbovenhoek op de pijl-terug.

Opmerking: Deze functionaliteit is alleen beschikbaar op Android-apparaten.