Criteria voor foto's en video's

Dit beleid is geüpdatet. Je kunt het huidige beleid hier vinden.

Naast de Richtlijnen voor verboden content gelden de volgende criteria voor foto's en video's.

Screenshots, stockfoto's, gif's en overige handmatig gemaakte afbeeldingen of afbeeldingen die door anderen zijn gemaakt, mogen niet worden geüpload. Foto's of video's moeten door gebruikers op de betreffende locatie zijn gemaakt om relevant te zijn. Als het primaire onderwerp van de content niet relevant is voor de locatie (bijvoorbeeld selfies waarop de persoon/groep het belangrijkste onderwerp is), kan de content worden verwijderd.

Stilistische aanpassingen

• Stilistische aanpassingen (zoals toegepaste filters) zijn aanvaardbaar, mits ze minimaal zijn en niet bestaan uit toegevoegde elementen zoals randen, tekst, collages enz.
  • Content die het voor anderen moeilijk maakt om de omgeving die je deelt, te begrijpen, kan worden geweigerd.
  • Voorbeelden hiervan zijn te donkere of onscherpe beelden, sterk gedraaide composities en het gebruik van filters die de weergave van de locatie aanzienlijk veranderen.
  • De resolutie van afbeeldingen moet voldoende zijn. De exacte vereisten kunnen per type foto en per uploadbron verschillen. Foto's en video's die wazig of onscherp zijn of een lage kwaliteit hebben, kunnen worden verwijderd of afgewezen.
  • Upload voor video's alleen content die stabiel is en over een goede visuele kwaliteit beschikt. Content die onscherp, schokkerig of slecht belicht is, kan beter niet worden geüpload. Vervormde of beschadigde video's zijn niet toegestaan.

Over een foto of video geplaatste tekst of afbeeldingen

Voor over een foto of video geplaatste tekst of afbeeldingen, waaronder promotiecontent zoals logo's, gelden de volgende vereisten:

• Bij 360°-foto's moet over een foto of video geplaatste content worden beperkt tot de onderste of bovenste 25% van de rechthoekige afbeelding. Deze content mag niet aan zowel de onder- als bovenkant aanwezig zijn.
  • Bij traditionele foto's en video's mag de over een foto of video geplaatste content niet meer dan 10% van de afbeelding of video bedekken en moet deze worden beperkt tot één rand.
  • Over een foto of video geplaatste tekst of afbeeldingen moeten relevant zijn.
  • Het is niet toegestaan afleidende tekst of afbeeldingen over een foto of video te plaatsen.

360º-foto's

• 360°-foto's moeten 360° beslaan, zonder onderbrekingen in de horizonbeelden. Deze afbeeldingen hoeven niet tot de boven- en de onderkant van het beeld te reiken, maar tussen de boven- en onderrand van je 360°-foto zijn alleen zeer kleine onderbrekingen/openingen toegestaan.
  • Kleine samenvoegfouten zijn aanvaardbaar, maar foto's met grote samenvoegfouten kunnen worden geweigerd.
  • 360º-foto's moeten ten minste 4K zijn (een resolutie van 3840 x 2160 pixels of hoger).
  • Wanneer er voor hetzelfde gebied meerdere 360°-foto's worden gepubliceerd, kunnen de verbindingen daartussen automatisch worden gegenereerd. Ongeacht of je verbindingen handmatig of automatisch zijn gemaakt, kunnen we deze wijzigen of verwijderen, of nieuwe verbindingen maken, en de positie en stand van je 360°-foto's aanpassen voor een prettige, realistische kijkervaring.
  • Als je 360°-foto's verbindt, moet je ervoor zorgen dat de verbindingen die je maakt, zich tussen nabijgelegen uitkijkpunten bevinden. Probeer geen verbindingen te maken die verwarrend zijn voor mensen die je verbonden 360°-foto's voor het eerst bekijken.
  • Als je meerdere 360°-foto's in een gebied publiceert, moet je nooit de punt of speld gebruiken waarmee de nabijheid ervan wordt aangegeven. Gebruik ook niet de resulterende kaartvisualisatie met de blauwe lijn om berichten te schrijven, om symbolen of afbeeldingen te tekenen, of om de kaart op een andere manier te beschrijven.
  • Als je enige vorm van toeschrijving (watermerk, auteursinformatie enz.) toevoegt aan het zenit of nadir van je 360°-foto, moet je rekening houden met de relevante vereisten uit het gedeelte 'Over een foto of video geplaatste tekst of afbeeldingen' hierboven.